![]() |
Jakie gmole/crash bary
Cześć,
Dzisiaj kupiłem Afrykę i chciałbym doposażyć ją w dodatkową ochronę przed upadkiem. Jakie gmole warte są uwagi i „działają” dobrze a nie kosztują fortuny? Heed bunkier wyglądają sensownie... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
|
Ja muszę sobie poradzić sam 😉 tu trzeba ochronić NAT. Dzięki za opinię 👍🏻
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Też mam Heed bunkier. Wyglądają średnio ale chronią bardzo dobrze. Kilka gleb na piasku i żwirze nie zostawiło wiekszych śladów - kilka rysek. Po roku używania polecam.
|
Przeniosłem wątek. Pozdro.;)
|
Heed kupiony, już dotarł. W tygodniu zakładam.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
A jak te Heed? Koledzy na innych motocyklach mieli złe doświadczenia. Gięły się po jednym upadku czy to w terenie czy asfalt. Jest szansa że w Afryce to działa? Bo cena fajna.
Pod uwagę biorę jescze Outbacki Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka |
Nie mysl ze outbacki sie nie gna :)
|
Cytat:
Miałem gmole Heed (co prawda nie w afryce) w yamaszce xt660r, którą jeździłem mocno po terenie i byly nie do zabicia. |
Miałem heed w deelu, mam w afryce.
To, że się gną, to plotki/pomówienia :) Stosunek jakość/cena bardzo dobry. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
No jeden miał to na Triumph Tiger 1050 a pozostali na gs1150 i 1200. Wszyscy twierdzą że po lekkiej wywrotce w terenie(poza Triumph on na asfalcie) gmole się pogiely mocno. Nie twierdzę że Outbacki się nie gna ale może mocowane jakoś inaczej są? Albo lepiej chronią w jakiś konkretnych miejscach?
Chciałbym w przyszłości zjechać Africa na szutry, nie jakieś ciężkie coś np tego typu jak nasz TET. Wiem że może się trafić super ciężki na odcinkach ale mi zależy na tym żeby po jednej czy drugiej glebie nie rozwalić motocykla. A swoją drogą heedy pasują z orginalna płyta? Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka |
Lepiej by gmole się gięły niż rama mialaby się pogiąć z powodu tego, ze gmol pancerny... :)
Wystukane młotkiem przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
W BMW na pewno się gnie rama |
Masz jakis problem, czy to skutek nadmiernej expozycji na promieniowanie X? :D
Fora pomyliles, czy temat od konca zacząłeś czytac? Czy po prostu uprawiasz zwyczajny dla siebie trolling? :D Wystukane młotkiem przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Dobrze jakbyś pisał z własnego doświadczenia a odnoszę wrażenie, że nie szukasz rady tylko chcesz kogoś zdyskredytować. |
Cytat:
A co twórczego w stwierdzeniu ze lepiej ze gmol niż rama, gdybys podał konkret a nie pustak to bym nic nie mówił , a tak to tylko nabijanie pustych postów |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:44. |