![]() |
Audio: kolumny, tunery, wzmacniacze etc
Jest tego sporo.
Sprzęt do osłuchania i odbioru w Okuniewie koło Warszawy. Tel6oo313426 |
głośniki do pianocrafta chętnie przygarnę.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Cześć. Właśnie szukam kolumn dla siebie. Jestem zainteresowany tym zestawem:
Dali 505 800zł. Podaj szczegóły na priv. Dzięki. |
Chętnie przytulę Mission 70, jeśli ładnie zagrają z moim sprzętem.
Czy możemy zrobić tak, że zapłacę Ci za nie, podłączę u siebie i albo zostaną u mnie (a tak sądzę) albo 2 godziny później masz je z powrotem? Mam do Ciebie 3 km :) Nie zamierzam testować mocy, bo nie słucham muzyki głośno, tylko szczegóły dźwięku. |
Mission 70 zostają u mnie :)
Dzięki Tomek za bardzo przyjemną transakcję i fajne kolumny. Grają super. |
Cytat:
super tuner ALE: jakby kto kupił niech zaniesie do jakiegoś kumatego magika na wymianę baterii podtrzymującej pamięć. po długim nieużytkowaniu wylewa się ona niszcząc całkowicie płytę wyświetlacza, z którą jest zintegrowana = radio na śmietnik. mój próbował naprawić jakiś magik z wro ale się poddał sepleniąc coś o baterii. potem znalazłem przyczynę w necie... myślę, że wiedza, która może się przydać. m |
Tomku dzisiaj dotarły Salvadory. Po szybkich testach opadła mi szczena z wrażenia...
Wielkie dzięki!:) |
Kupiony wzmacniacz i w.planach dalsze zakupy. Polecam !
|
Tomku, mógłbyś przytrzymać do wtorku Mission model 70?
Chciałbym w pon lub wt podjechać i obadać. |
Posiada ktoś kolumny Onkyo sc-601 lub sc-90 ?
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Tomek, obserwuje Twoje ogloszenia. Ciekawostki przykuwajace uwage. Na czym polega serwis tych sprzetow? Chodzi mi o kondensatory glownie. Masz jakiegos specjaliste godnego zaufania, ktory rozumie jak wazny jest ten durny element?
|
Super. Odezwe sie prywatnie jak dojrzeje do pewnej naprawy... Bez odbioru.
|
Taki fachowiec, to skarb. W razie czego można liczyć, że przyjmie zewnętrzne zlecenie?
Też miałbym do przejrzenia kloca z lat siedemdziesiątych. Od dawna powstrzymuje mnie przed tym zabiegiem brak zaufania do sprawdzonego człowieka. |
Jestem po kolejnych zakupach po raz kolejny zadowolony.
P.s. ale kiedyś pięknie projektowano sprzęt. Postaw to obok obecnego zestawu... |
No ba!
to poniżej to czterdziestoletnia fonica 1100 po remoncie. gra bajecznie z głośnikami od yamaha pianocraft, ale kiedyś zawiozę do Tomka i podlacze do czegoś większego z epoki a i przez zewnętrzny wzmacniacz chętnie spróbuję. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a6991caded.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...87d95d2b27.jpg Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Odezwę się po powrocie do domu. M |
I znowu : ależ piękne sprzętu kiedyś projektowali !
|
Cześć Tomek
Szukam jakiegoś kaseciaka Yamahy, tak, żeby pasował mi do zestawu, znajdziesz coś może ? |
Przy okazji Tomku kumpel szuka CD w budżecie ok 300 ziko z tym że musi być srebrny. Znajdzie się coś?
|
Tuner Cyrus srebrny gdyby Ci się trafił :-)
|
Cytat:
|
A co to za cd NADa? Na sprzedaz?
|
Cytat:
|
Tomku, jakie kolumny dobrałbyś mi do tego srebrnego amplitunera AKAI ? Pomieszczenie ok 30 m2
|
To poka te S-3100 bo we w necie wiele zdjęć i nie wiadomo do czego się odnieść
|
One są 30 W?
|
Liczyłem, że będą mocniejsze
|
Tomek - rezerwowałem jakiś czas Technicsa u Ciebie i niestety odpuszczę. Nie widzę zastosowania jednak dla niego.
NATOMIAST - gdybyś miał monitory aktywne, niewielkie to chętnie bym się przyjrzał tematowi. M |
Tomek, chyba się zbiorę do Ciebie na zakupy audio do nowego mieszkania :)
|
Jak z tym CD NADa Tomek?
|
Tonsil i 3?
:) |
Zamajaczyła mi Rapsodia ale dopatrzyłem ze z przodu nie było asymetrii
Audio physics? Inpuls audio? Nie wiem? :) |
Jakie on ma wyjścia?
|
Tomku, te małe, duńskie kolumny bym chciał. Ogarniesz jakoś wysyłkę? Może być jakoś później, przy okazji, może ktoś będzie jechał na południe. Daj namiary dot. płatności na PW. Dzięki
|
Jakbyś miał BR Yamahy najlepiej serii Avantage - daj znać.
|
Dzieki Tomek za mozliwosc odsłuchania - bez tego faktycznie trudno kupić głośniki, które zagrają z konkretnym sprzętem. Wybór był trudny, ostatecznie stanęło na najstarszych, najbrzydszych i najdroższych :) W 46 letnich uszach 50 letnie głośniki, 40 letni gramofon robią robotę!
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
To ja tylko tu umieszczę. Głośniki grają z moim czterdziestoletnim gramofonem fenomenalnie, jedynie czarny kolor słabo konweniowal.
Szlifierka oscylacyjna, papier 40/120/180, piwo, olej behandla z Ikea, piwo i godzinka pracy. Pod lakierem byl piękny orzech, deseczki dobierane tak, żeby wzór był symetryczny. No, polecam tego allegrowicza :Phttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9be18df3ae.jpg Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Raczej byla to okleina a nie deseczki... masz wielkie szczescie, ze klej porzadny i nie puscil, bo nieudana taka renowacje widzialem juz kilka razy na krajowych politurach... Wynik super. Lubie brzmienia starych gratow, niby nic tam nie jest jak trzeba, ale mozna sluchac godzinami i sie nie nudzi....
|
Święta prawda,
Kiedy Śwagier po zakupie swojego zestawu Harman Kardon plus Dali cośtam, usiadł w moim fotelu i posłuchał XRCD Enyi na moich Nad-ach i podłogówkach Focala, z lat 90-tych, to tak sobie napluł w brodę, że musiałem mopa przynieść |
Tutaj pewną zaletą jest w pełni analogowy sygnał od początku do końca. Do tego stopnia, że jak mam winyla zripowanego z cd (takich niestety ostatnio sporo...) to to słychać, chociaż nie mam jakichś audiofilsko wyrobionych uszu.
Najlepiej brzmi stary Miles Davis albo Amalia Rodrigues, której płytę z 1968 roku w mint condition dorwałem w lutym w antykwariacie w Lizbonie. @redrobo - faktycznie okleina, dziabnąłem ją trochę na rogach. Ale i tak jest pięknie. |
Możesz naroża na całości zukosować do pazdzierza niemal co da ci możliwość ucieczki na samych rogach.
Tylko czy to ma sens. C..j z tym. Lepiej słuchać. M |
w sensie? s
zciachac na romba? brzidko będzie. raczej znajdę ciemniejszy olej. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3e2e87e59e.jpg Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Przepraszam ale nie wiedziałem o czym piszesz.
Przeszlifowanie forniru do podkładu /w tym przypadku pazdzierza/ to już koniec zabawy. Szlifierka oscylacyjna jest tylko do dużych powierzchni - na narożach nie wolno nią wyjeżdżać dalej niż 1/5 krążka poza krawedz bo nie masz żadnej kontroli nad tym co robisz. Naroża najlepiej jednak robić starym klockiem czy listwą. Wtedy unikniesz przetarcia. Tak czy siak. Jak gra dla ucha dobrze to be sensu poprawiać. Oleju nie używaj bo masz kompletnie inna chłonność podłoża i będzie duża różnica. Jeśli przywykniesz do tych głośników po roku daj znać. Podpowiem gdzie kupić fornir i jak pokryć żeby fabryka mogła się powstydzic. M |
Zawsze można pomalować... na czarno ;)
|
Pytanie
Cześć Tomku, dostałem ten link do ciebie tutaj od Radka F. Interesują mnie kolumny takie jak te powyżej lub podobne. Może też jakiś deck i wzmacniacz, jeszcze nie zdecydowałem się, bo mam coś tam już w domu. Zapytam tak kontrolnie - Coś z tego co tu prezentujesz jeszcze jest aktualne?
Pozdrawiam, Zbyszek |
Cytat:
|
Cytat:
Poszedł priv |
Dali i boss swietna propozycja. Oj chyba wezme moj terabajt FLAC i przetwornik 24b/96khz od Rambo i Cie odwiedze :) ten JVC nie daje mi spokoju.
|
Nie kuś :) ciekaw jestem mojego DAC i materialu 24bit.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:48. |