![]() |
Kufry ?
Siemka
Chciałbym się zapytać ,co sądzicie o kufrach aluminiowych oryginalnych do AT , jak i od firmy SW MOTECH .Będą to moje pierwsze kufry,dlatego nie mam zbytnio pojęcia z czy to się je ,możecie podrzucić swoje uwagi z własnego doświadczenia odnośnie tych kufrów Pozdro |
Nie zdajesz sobie sprawy jak heretyckie pytanie zadałeś na tym forum. Czeka Cię lincz, wstyd i sromota. Kufry to zło godne jedynie GejeSiarza, prawdziwy motocyklista na prawdziwym motocyklu podczas prawdziwej wyprawy używa tylko sakw!!! :) ;)
Ja bym wybrał SW porządna, niemiecka robota... :) ;) Wystukane młotkiem przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
To chyba te same kufry konstrukcyjnie i produkcyjnie, tylko pewnie bez logo Hondy ciut tańsze. Coś podobnego robi Touratech dla BMW, tylko BMW nie pozwala na kopiowanie systemu montażu i TT nie może sobie takich samych produkować. Natomiast są polskie firmy, które za znacznie mniejsza cenę robią podobne, a nawet lepsze. Widzę ,ze na forum BMW zieje nudą |
2 Załącznik(ów)
Ja mam SW-MOTECH TRAX ADVENTURE boczne i jestem zadowolony. Nie miałem innych wiec nie porównam. Solidne wykonanie i bardzo funkcjonalne. Kurfy są całe z alu, bo gdzieś na forum krążyła plotka, że rogi mają plastikowe. Przeżyły jedną glebę, trochę się wygięły ale dalej działają i są szczelne. Jak masz jakieś szczegółowe pytania to pytaj.
|
Cytat:
|
SW-MOTECH TRAX wersja nie ADVENTURE ma rogi plasticzane.
|
Apduro !
|
Z Landshut jesteś?
Masz kontakt ze skórzanymi kamizelkami z Orła Białego? :) |
Cytat:
Pozdro Damian |
|
Cytat:
którą z polskich firm byś polecił ?? Damian Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Apduro - firma krajowa , skroją ci kuferek w/g potrzeb , stelaże też ...
od kiedy Pancernik zaniechał , Zegi , Givi , SW i ... przymierzałem/testowałem i padło na "Krakusa " , więc POLECAM ! Radio też chyba docenił jak d... zmoczył na innych ... markowych:D |
Cytat:
|
Cytat:
Ale żeby było na temat: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34046 :) |
Ja mam w swojej ATAS asymetryczne Touratechy z wycieciem na wydech z logo Hondy.Solidne zamki otwierane w dwie strony.Całe wykonane z aluminium.Super łatwy system montażu.
|
1 Załącznik(ów)
Mam w swoim motocyklu oryginalne kufry robione podobno przez TT dla BMW. Po latach nie wyglądają ładnie, swoje też przeszły. Były pogięte i prostowane młotkiem, to nie dodało im czaru, puszczają wodę na dłuższą metę, to znaczy nie są 100% szczelne, ale i tak do środka wrzucamy rzeczy w jakiś torbach czy reklamówkach. Były zamykane czasem taśmą gdy uszkodzenie nie pozwalało na skorzystanie z oryginalnych zamków. Gdybym teraz kupował i nie miał stelaża to pewnie kombinowałem w kierunku trax, TT, może nawet te z sw- motech. Na pewno patrzyłbym na rodzaj materiału i oraz cenę.
|
Kupiłem dwa lata temu H&B jak w awatarze i są niezłe ale teraz kupiłbym Apduro ze względu na cenę.
|
Cytat:
To Cię tam przeniosę :) Jest wątek powitalnia :) |
Cytat:
99% kufrów, które kupiona jest na GSa nie zobaczy takiej jak twoja eksploatacji. większość nie zobaczy nigdy prawdziwego jeżdżenia :haha2: |
Cytat:
|
Zobacz sobie BUMOT, ja mam na prawej i lewej burcie, są mega solidne.
Próbowałem kupić Apduro, ale się nie wyrabiają, a nie chciałem czekać wieki. |
1 Załącznik(ów)
Ja mam takie :
Boczne mam juz kilka ladnych lat, byly ze mna juz 3 razy w Maroku, Morze Czarne i niezliczona liczbe kilometrow w Europie. Centralka , zakupiona niedawno 3 moze 4 lata temu, tez przejechal sporo kilometrow Wszystko zakupione z forum ( od dwoch roznych osob). Bocznych juz kolega nie robi. Centralka jest watek na forum. Po moich poszukiwaniach kufrow wiem jedno - ceny potrafia powalic na kolana. Za extra kase to wole gdzies pojechac, niz miec kufry od Tura...… Boczne i centralka, godne polecenia, cena przystepna, nie mialem problemow, nie ciekly, nawet boczne utrzymaly kilka razy AT na boku…… Dla mnie nie musi tak bardzo wygladac, wazne zeby robilo robote. Zdrowia |
Kufry randala?
|
2 Załącznik(ów)
Sam sobie zrób z blachy ryflowanej.
Wytrzymają sporo i będą na wymiar. |
No i wyglądają bardziej rajdowo :)
Przyjemność ze zrobienia czegoś własnymi rękami bezcenna. |
Cytat:
|
Kiedyś na forum Hiszpan11 produkował genialne kufry,podobno wznawia produkcje.
http://africatwin.com.pl/member.php?u=1118 |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:44. |