Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Brykanie po Pogórzu Przemyskim 25-26.07 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3745)

borunin 14.07.2009 16:27

Brykanie po Pogórzu Przemyskim 25-26.07

6 Załącznik(ów)
Witam!
Zapraszam na weekend 25-26.07 do pobrykania po okolicach Przemyśla (Pogórze Przemyskie).
Planowany start w sobotę przedpołudniem. Trasa około 150 km, w tym połowa to lekki off (drogi leśne kamienisto-szutrowe, przejazdy przez brody wodne). Jeśli będzie jednakowoż zapotrzebowanie na utopienie Afryki w rzece czy błocie- miejsce niejedno po drodze się znajdzie. Jeśli weekend będą poprzedzać monsuny i tsunami to będzie więcej asfaltów.
Przy okazji dzidowania kilka ciekawostek architektoniczno-przyrodniczych. Należy zabrać dowód osobisty- możliwa kontrola Straży Granicznej.
Po powrocie do Przemyśla ostatni element Afrykańskiej Furii czyli wiadomo...alkoholu nie oferuję, ten przywieziony chętnie skosztuję:)
Dla przyjezdnych- bezpłatnie garaż/miejsce w ogrodzie dla motorów, poddasze dla 3-4 jeźdzców (zabrać należy własny śpiwór, ręcznik itp.)bo materace puchowe (tkane ręcznie przez widoczne na zdjęciu 18-letnie podkarpackie dziewice) są dostępne na miejscu.
W razie większej ilości chętnych – kto pierwszy na maila-ten lepszy…
W niedzielę rozjazd do domów (ja zostaję), ewentualnie krótsza już dzideczka po okolicach.
Jeśli ktoś chce przyjechać w piątek wieczorem- niet problema!
Pozdr
Wiktor, tel 0602125760

majki 14.07.2009 21:36

Kurczaki, chętnie bym wpadł, bo tereny ciekawe :drif:ale wtedy będę na drugim biegunie, na mazurach.:dizzy: Owocnego dzidowania.:at: Maybe next time... ;)

wolly 15.07.2009 00:22

Borunin wstępnie bym się pisał nie wiem czy młody będzie miał ochotę ale ja na pewno wale na kreche na pogórze bo to dawno było już w planach Na 80% to walniemy na lekkich bo szkoda afryci i xlv męczyć w takim terenie i po drodze :) mete mamy w Dynowie ale to już rzut beretem pod wiatr do Ciebie możesz trochę bliżej opisać traskę http://picasaweb.google.com/kaziunio...27952753953874

borunin 15.07.2009 12:45

Hej,
dzisiaj lecimy ze Śmigaczem ustalić ostateczną trasę, jak wrócę do postaram się wkleić link z quikmaps
Pozdr

smigacz 15.07.2009 22:50

zamiast małego off wyszedł hard rock

Wróciliśmy traski nie znaliśmy ale ale ale gdybyśmy wiedzieli co nas czeka :mur:
tobyśmy tam ni pojechali.Kopystańka (541m npm.)zdobyta zdjęcia załączy Buronin.
Ja nie mam siły pisać browar i spanie. Może jeszcze zeskrobię błoto z siebie.
Dobrze ,że byliśmy w dwóch bo jeden to by pewnie nie wrócił stamtąd.
Pozdrowienia dla buronina i do następnego off.:D

ferdek 15.07.2009 23:23

Kurde brzmi super. Gdyby nie wesele kumpla to chętnie bym się zjawił.

borunin 15.07.2009 23:29

Jutro rano wrzucęfoty

borunin 16.07.2009 07:15

4 Załącznik(ów)
No tak, granice off-u dla Afryki zostały jak dla mnie wczoraj wyznaczone...
TKC sie sprawdza w terenie ale juz w błocie nie jest takie magiczne.
Widoki z Kopystanki były warte tego hardcoru na czerwonym szlaku i litrów potu ale następym razem pojedziemy szutrami:)
Dołączam kilka fotek, sorry ze niektóre niewyraźne
Dzięki jeszcze raz Robert! (ale masz kondyche)

borunin 16.07.2009 07:18

3 Załącznik(ów)
Końcówka

Jarek 16.07.2009 08:49

a zieloni nie latali za Wami?- czy też inne może niebieskie "cienie" ? - pzdr:D:haha2:

borunin 16.07.2009 09:35

Zieloni mnie kontrolowali ostatnio w innym miejscu. Porównaliśmy nasze motorki (oni na KTM 400), pogadaliśmy o przewadze TKC nad ich Mitasami O7 Skończyło się na pouczeniu i wymianie numerów telefonów:)

borunin 16.07.2009 10:03

Wolly, to wstępny plan na quikmaps:
http://www.quikmaps.com/show/109459

wolly 16.07.2009 11:47

dzięki , tak po cichu myślałem ze okolice Arłamowa bo to klasyka , trochę twierdzy po drodze planujesz ( VI fort jest po drodze ) i takie tam . Chłopaki też ludzie trochę maja przesrane jak muszą we dwóch na tym kacie przyginać ogólnie fajna trasa . Kalwaria -Arłamów była zrobiona CX ale to stare czasy (przed milenium i jak w Bieszczadach nie było płyt w brodach ) , powiem tak ciężko było :)

smigacz 16.07.2009 21:06

powtórka z rozrywki

:) Ja sem jest chętny.Jako żyw będę i moto sprawne to po naszym off-ie to mi się wydaje betka.
P.S. Buronin jeszcze ze dwa ekstrema i jak moto przeżyją to i Ty nabierzesz kondychy:D a tak poważnie nie narzekajna kondycję masz większość do połowy by nie dojechała :vis:.

wojtekm72 17.07.2009 00:11

W dupę kopane !!!!!! Żeby nie zadzwonić i nie powiedzieć jakie macie plany . Przecież się wczoraj cały dzień tłukłem w okolicach Siunkowa / sorki / . I co ?
A na zlocik i tak przyjadę :at:

smigacz 18.07.2009 11:56

mile widziany

:) fajnie Wojtek szutry trochę łąk parę górek trochę potoków dla ochłody fajne widoki dużo lasu może zieloni SG na moto.
Zapraszamy serdecznie
P.S. Sam czy z Twoją drobiną(sugerowałbym Samemu)

yarecky2000 22.07.2009 21:20

witam, dzięki Wiktor za zaproszenie, kurde trochę się obawiam, ale kusi mnie bardzo aby pojechać, mieszakm ok 80 km od Przemyśla(okolice Brzozowa), afryczkę mam od tygodnia, niewiem jak z moimi umiejętnościami w terenie, niejeżdziłem na motorach kilkanaście latek , kiedyś to mz-ki, jawy, no i jak widze wszyscy sprzęty dużo bardziej przystosowane do terenu, a druga sprawa to robota, jestem zawodowym kierowcą HDS-a w hurtowni budowlanej, no i szef napewno nieda mi wolej soboty(sezon), ale w niedziele to pewnie mógłbym przyjechać czy tak można
pozdrawiam Jarek(yarecky2000)

borunin 22.07.2009 22:25

Cytat:

Napisał yarecky2000 (Post 67714)
witam, dzięki Wiktor za zaproszenie, kurde trochę się obawiam, ale kusi mnie bardzo aby pojechać, mieszakm ok 80 km od Przemyśla(okolice Brzozowa), afryczkę mam od tygodnia, niewiem jak z moimi umiejętnościami w terenie, niejeżdziłem na motorach kilkanaście latek , kiedyś to mz-ki, jawy, no i jak widze wszyscy sprzęty dużo bardziej przystosowane do terenu, a druga sprawa to robota, jestem zawodowym kierowcą HDS-a w hurtowni budowlanej, no i szef napewno nieda mi wolej soboty(sezon), ale w niedziele to pewnie mógłbym przyjechać czy tak można
pozdrawiam Jarek(yarecky2000)

Hej, jak jezdziles mz-ką i jawą to pewnie zrobileś więcej km niż ja na swoim pierwszym moto:haha2:. Zresztą wypad sobotni to nie jakis hardcore, część osób jedzie na szosówkach i to nie tylko Afryczkami. Zawsze możesz wpaść na niedzielę rano tylko daj znać. Pozdr
Wiktor

yarecky2000 23.07.2009 00:04

witam, no pewnie wybrałbym się w niedzielę, ale podpowiedz mi co mam zabrać ze sobą (nigdy niebyłem na zlocie), jaka trasa w niedzielę, o której wyjazd i skąd , kurde strasznie szybko to wszystko się dzieje, czuję że na dobre łyknąłem afrykańskiego bakcyla , pozdr. Jarek
p.s. w razie czego, to będę mógł liczyć na pomoc??

wojtek 23.07.2009 13:16

Wiktor pamiętaj ,że ja się stawiam na szosówkach,ale co ja się tam będę martwił przecież wyciąganie przyjezdnych maszyn z błota leży w obowiązkach organizatora:haha2::lol19:

wojtek 23.07.2009 13:19

Wolly a wy już określiliście się wreszcie,gdzie sie spotykamy,czy u mnie na kawce,czy gdziesik w okolicach Dynowa,czy jakieś inne plany wymyśliłeś:)

borunin 23.07.2009 14:35

Szosówki szosówki, wszyscy jedziemy na szosówkach bo tkc to szosówki nacięte w kostkę:)
Plany się pozmieniały i będę na spotkaniu firmowym w pałacyku w Dubiecku od 19.00. I tam będę na Was czekał

wojtek 23.07.2009 14:45

i malina,bo ja bardzo Dubiecko lubię:),czyli ok. której mam być w Dubiecku,bo nie kumam do końca:dizzy:

borunin 23.07.2009 14:46

okolo 20.30 i dzwoń

smigacz 23.07.2009 15:18

potwierdzonko

Gadałem z wojtkiem72 na 90% będzie ja sem tyż reszta na tel.Też ide na szosowo ter- przód Dunlop D-607 tył Trialmax ( błota przeżyly):dizzy:

wojtek 23.07.2009 16:41

Cytat:

Napisał borunin (Post 67857)
okolo 20.30 i dzwoń

no to ok. 20:30 jestem w dubiecku i dzwonię,postaram się zdzwonić z Wollym , może spotkamy się tam z nimi:)

Kaziunio_XRV 23.07.2009 23:12

Wojtku ja z wollym będziemy do Ciebie dzwonić jakoś z trasy bo nie wiadomo jak nam sprawnie będzie szła jazda.

smigacz 24.07.2009 00:39

zaskoczonko

Widzę ize nam się jakieś 7-8 moto może zebrać ale była by jazda:at: a tubylcy mogą byc nieźle zaskoczeni:D

wojtek 24.07.2009 01:00

Cytat:

Napisał Kaziunio_XRV (Post 67918)
Wojtku ja z wollym będziemy do Ciebie dzwonić jakoś z trasy bo nie wiadomo jak nam sprawnie będzie szła jazda.

czekam w takim razie na telefon od was, a poza tym Robert nie martw się tubylcami :) niech się przyzwyczajają,jak nam się u Wiktora spodoba to kto wie :haha2:Wiktorku śpij spokojnie.....taki żarcik:D

borunin 26.07.2009 14:29

kilka fotek

Z powodu pogody kilka osób zrezygnowało z wypadu ale 4 jezdzców Deszczowej Apokalipsy ostatecznie ruszyło na przejazdzke....:at:

http://picasaweb.google.pl/wiktor.bo...eat=directlink

smigacz 26.07.2009 21:51

:) Niezłe a pod motorem leżałem od rana i czekałem kiedy dowleczecie się na Połoninę Kalwaryjską :D (jasne że żartuję przednia Dunlop D zupełnie się nie sprawdza w terenie)
Było nieźle tylko ja wróciłem w dom to oprócz skarpet nic więcej nie była suchego na mnie, ale za to motur wymyty gratis:D.Jeszcze tylko wymienię przednią oponę na jakąś kostkowatą i hajda na koń w Ukraińskie Bieszczady.:at:

wolly 03.08.2009 11:56

1 Załącznik(ów)
chłopaki dzięki za fajna imprezkę , Wiktor podaj adres na priv to odeśle i szczególne pozdrowienia dla mamy , właśnie wróciliśmy do domu dużo by opowiadać , zrobimy jakiś opis ale to za jakiś czas . Jeszcze raz wielkie dzięki dla wszystkich

BLOB 14.08.2009 23:10

No to widze że mieliście Panowie klimacik który ja lubie.
Wiktor jak będziesz coś organizował to daj cynka bo teraz dopiero do picasa dotarłem i widze że syto było.

borunin 15.08.2009 00:24

Syttttoooooo. Niedługo myślę o Pogórzu Przemyskim Reaktywacja:)

Gajron 18.08.2009 14:37

Cytat:

Napisał borunin (Post 70245)
Syttttoooooo. Niedługo myślę o Pogórzu Przemyskim Reaktywacja:)

Stawię się następnym razem na 100%, tym bardziej,że wyprowadziłem się z Krakowa i stacjonuję w Sanoku, Pogórze Przemyskie mam teraz pod nosem...
A tak przy okazji już czas żeby pomyśleć o stworzeniu grupy regionalnej "Południowy Wschód"... Co wy na to?

BLOB 18.08.2009 18:42

Gajron dobry pomysł ja chciałem gdzieś się zlokalizować na afri mapie i golizna nic sie u nas nie dzieje :(

Gajron 19.08.2009 12:02

Żeby nie robić "offtopu" w sprawie grupy "Południowy Wschód" odsyłam tam:
http://www.africatwin.com.pl/showthr...0580#post70580

smigacz 19.08.2009 12:15

Ja sem piszem - jak to mówil niejaki Szwejk:)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:19.