![]() |
Kotlina K³odzka - kwatera, niedrogo - szukam
Szukam niedrogiej kwatery/kwater lub kempingu - bazy wypadowej do objechania okolic Kotliny K³odzkiej- Z³otego Stoku, Gór Sowich oraz wypadu do Skalnego Miasta.
Je¿eli kto¶ móg³by co¶ poleciæ bêdê wdziêczny |
Osobi¶cie polecam w samym Zieleñcu Hubertusa.
Co do ceny to nie pamiêtam ale nie by³a zbyt wysoka, dodatkowo na dole jest knajpa. Jak bêdziesz w okolicy daj znaæ jestem z okolic. Kontakt na afrimapie. Pozdrawiam. |
No Kletno oczywi¶cie i Bikers Choice...w sam raz na bazê wypadow±:Thumbs_Up:
|
Dok³adnie dok³adnie by³em tam w niedzielê.
Zaprawdê powiadam s³uszne bêdzie nawiedziæ t± knajpê. Co do kwater to mo¿na cisn±æ w ciemno , zawsze co¶ mo¿na znale¼æ. Do Kletna mam jakie¶ 35 min jazdy.. |
Hej,
Polecam Srebrn± Górê. http://www.srebrnagora.com.pl/ BTW Kiedy siê wybierasz, ja lecê tam w niedzielê rano ..;-) |
Cytat:
A Srebrna Gore tez polecam, jako miejsce do zwiedzenia i to takie 'wymagalne' :) |
Bikers Choice to ¶wietne jedzenie i atmosfera a w Kletnie masz miejsc do wyboru od 20 -50 zeta
|
Twierdza w Srebrnej Górze fajne miejsce, piêkne widoki i super fajne drogi dojazdowe - oczywi¶cie te mniej uczêszczane
|
Wpisz w google "Smigaczowka", kwatera w Tlumaczowie, niedrogo i super warunki, sprawdzone od paru ladnych wyjazdow.
|
Wybieram siê te¿ w II po³owie sierpnia na d³uzszy weekend. Planuje juz traskê, a nie chce za¶miecaæ forum kolejnym nowym w±tkiem.
Poni¿ej miejsca, które chce odwiedziæ. - Podziemne miasto Riese - okolice Kolce i Sierpca - Twierdza w Srebrnej Górze - Kaplica czaszek w Kudowa/Czermna - Jaskinia Niedzwiedzia - Kletno - Biker Choice ;-) - Punkt widokowy na glory sto³owe i sudety - Pstr±¿nia (podobno odjazdowy) - No i naturalnie przejazdzka szosa stu zakretów/ Mo¿e kolejno¶c nie ta, ale czy polecacie co¶ spoza listy, a mo¿e gdzie¶ nie warto zagladaæ ... W przewodnikach wszystko piekne i warte zwiedzenia ... Mam nadziejê na opinie ludzisk, ktore znaja tamte tereny. Spanie opcja namiot, chyba, ze trafi siê co¶ ciekawego "po drodze". |
Góry Sowie - ¶wietna miejscówa na namiot, bardzo du¿o zupe³nie pustych szlaków. Wystarczy siê lekko schowaæ i masz obóz z widokiem na miasta w dole, ognisko. Piêknie, zobacz twierdzê w Srebnej Górze, z odrobin± szczê¶cia mo¿e nawet trafisz do jednej czê¶ci tych twierdz schowanej w górach... piêkna miejscówa pod namiot. Mo¿na nawet zrezygnowaæ z namiotu i spaæ w twierdzy (s± pozosta³o¶ci jeszcze sklepieñ :).
Jako ciekawostka gdy bêdziecie w Wa³brzychu - nieczynny tunel kolejowy (gdzie¶ by³o o nim wiêcej na forum) w dzielnicy Podzamcze, mieszkañców nie pytaj gdzie on jest... pytaj dzieciaków :) |
W Kletnie masz jeszcze podziemn± traskê do zwiedzania( wylot lasem na prze³êcz Sienn± )Podobna lepsza ni¿ jaskinia i w jednym miejscu.
-Zapora w Zagórzu (na odpoczynek ) - podziemna fabryka W Walimiu RIESE... W czasie II wojny ¶wiatowej m.in. w okolicach Walimia hitlerowcy postanowili wybudowaæ system podziemnych korytarzy, byæ mo¿e - fabryk zbrojeniowych, aby ustrzec siê przed ewentualnymi nalotami aliantów. Celem prowadzonych na du¿± skalê prac górniczych i budowlanych by³o wykonanie po³±czonego ze sob± systemu obiektów – kompleksów sk³adaj±cych siê z czê¶ci podziemnej i nadziemnej. Wiêcej w ha¶le: Riese. Zak³adam ¿e na Szczeliñcu by³e¶ http://pl.wikipedia.org/wiki/Riese |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Szczeliniec obowi±zkowa i jak czas pozwoli to skalne miasto w czechach
tu mo¿esz podgl±dn±c i szczeliniec i skalne miesto . Ale ca³o¶æ robi du¿o wiêksze wra¿enie ni¿ foty. http://images.google.pl/imgres?imgur...a%3DX%26um%3D1 |
Cytat:
|
Góra Wszystkich ¦wiêtych z pkt widokowym, okolice Nowej Rudy.
|
W³a¶nie wróci³em z tamt± po tygodniu w³óczêgi po okolicach, 2k wykrêcone ;-)
Do listy wypada³o by dorzuciæ autostradê sudeck± pocz±wszy od Zieleñca a¿ do ¦nie¿nika (dzia³a krzese³ko wiêc mo¿na wjechaæ na górê). Nie obowi±zkowe aczkolwiek warte wycieczki jest Czeskie Pieklo (drogowskaz z Nove Mesto nad Metuji) bardzo fajna dojazdówka ok 5km i doskona³e jedzenie w m³ynie ;-)) |
Cytat:
|
wybieram sie w tamte strony 21.08,
kto zna godny polecenia camping w tamtych okolicach. |
Ja wczoraj wróci³em. Zajebisty rejon, piekne widoki - jednym s³owem niesamowicie. Nied³ugo zapodam kilka fotek. Co do campingu, to wersja Bartas'a chyba jest najrozs±dniejsza. Ja spa³em w agro i pensjonacie, ale wcale nie jest tak ³atwo w tym okresie o nocleg. Powiem wrêcz, je¶li na 1 noc, to raczej niechetnie wynajmuj±. W ka¿dym razie polecam pensjonat SOKÓ£KA w Srebrnej Górze. Taki wypasik (w nowym skrzydle), a¿ za ³adnie i za czysto :);) - 40 z³ na ³eb bez miski. I do twierdzy Donjon blisko.
|
Chcia³em poinformowaæ ¿e w po³owie wrze¶nia jadê z ¿on± twoim ¶ladem. Planujemy w³óczêgê po okolicach 10-12 dni.
Nie pisa³em bo po co powielaæ pytania.;) Tak wiêc po 15.09.2009 czarny TA650, to ja. |
w kudowie jest "willa" malgosia tani nocleg, pokoje z lazienk±.
w pstr±znej jest jakis parafialny osrodek tez super wyposa¿ony te 2 miejscowki mogê polecic, po za tym jest w cholere roznych innych osrodkow. |
W Dusznikach kwatera u pañstwa Szerszeñ ,polecam spalem tam juz 2 razy i jest OK ,tel 748669685
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:29. |