![]() |
Stelaże symetryczne
Witam;
Chcę kupić stelaż bagażników bocznych do CRF1100. Rozważam Holan lub Touratech. które polecacie? A może inne propozycje? - ale muszą być symetryczne bo będą na nich montowane sakwy. Tomek |
Jejku jakich stelaży używacie? Że mój post kompletnie pozostał bez odpowiedzi?
A może to nie ten wątek :bow:, nowy jestem przepraszam. |
Gdybym miał kupować stelaże to rozważyłbym ofertę Adpuro https://www.apduro.pl/
Powinni zrobić jakie będziesz chciał. |
Apduro nie ma startu do Touratecha. Macalem oba , wybrałem Touratecha. Jakość i stabilność na niekorzyść apduro.
|
Sorki, ale ja dzisiaj chyba mało kumaty jestem. Jakie to są stelaże symetryczne według kolegi TOMADYNA:
Takie: https://holan.pl/12988/stelaz-asymet...do-crf1000.jpg czy takie?: https://holan.pl/12802/stelaz-pro-do...-adv-sport.jpg |
Cytat:
|
Hepco miałem. Solidne i dobrze mocowane w przeciwieństwie do klepanych na imadle z apduro.
|
Stelaże symetryczne
Cytat:
Polemizowałbym , wszystko co miałem z TT po glebie okazało być się gównolitem |
Cytat:
https://holan.pl/pl/stelaze-pod-kufr...o-crf1000.html |
Trochę nie na temat, sorry :)
Po przejrzeniu tego co jest na rynku, zamówiłem kufry i stelaże z Bumot, Defender Evo. Pod uwagę brałem Sw-motech, Givi, Holan, Apduro i Heavy Duties. Bumot produkuje też sakwy, chyba Extremada się to nazywa. Łamałem się przez pewien czas, bo tu na forum to właśnie sakwy polecają. Jak dojdą i będzie czas to porobię zdjęcia i wrzucę. |
Cytat:
Długo te sakwy idą ...chyba rok minął :) |
4 Załącznik(ów)
Cytat:
Kufry kupiłem w fullgarage, ze strony producenta do PL nie wysyłali. Czekałem na black friday (2020r), napisałem do fg, że na stronie Bumot jest obniżka 15%, otrzymałem taki sam rabat. Wyszło ze stelażami i przesyłką 3660. Kufry są zrobione z blachy 2 mm, wykonane wg mnie dobrze, sprawiają wrażenie trwałych. Uszczelki solidne, zawiasy cierne działają jak należy, zamki są - nic szczególnego. Nie są tak "eleganckie" jak kufry TT. Stelaż moim zdaniem bdb wykonany, farba dobrze położona, brak niedoróbek. Montaż stelaży zajął mi około 2 godziny, w zasadzie bez problemów, coś tam trzeba było lekko odciągnąć/docisnąć przy skręcaniu. Jak wyżej napisałem, kufry są z blachy dwójki, TT lub Sw-Motech robią chyba z 1,5. Jak chcecie to możemy porównać ile ważą Bumoty do innych; ja mam 40L+35L. |
Mierzyłeś szerokość z kuframi? Szukam kufrów do 1100 żeby prawy był z wcięciem na tłumik i centralny powyżej 50l i jak na razie tylko Apduro spełnia moje wymaganie.
|
Sprawdź na stronie fullgarage lub Bumot, tam chyba jest wypisana szerokość wg litrażu kufrów
|
35L / 31L Width 92 cm
40L / 36L Width 98 cm 45L/41L - Width 104 cm Szerokości ok, tylko centralny z bumota ma max 43 litry |
Centralny 50l to jak dla mnie sporo, ale ok, taki potrzebujesz.
W 1100 jest jakieś ograniczenie masy ładunku dla centralnego wg producenta? |
Na bagażniku crf1100 jest naklejka 10KG.
Ile waży zestaw kufrów bocznych ze stelażami(bez centralki) , ważyłeś może przed montażem? To jest blacha aluminiowa ..jak rozumiem. A te zapięcia jak oceniasz ... nie powyginają się po dłuższej jeździe po złych nawierzchniach ? |
Cytat:
Kufry z aluminium, oczywiście. Pytasz o zapięcia, są pancerne, stalowe. Potrzeba siły przy otwieraniu i zamykaniu ale gwarantuje to docisk uszczelki. Nie ważyłem kufrów, jeśli Wam zależy to załatwię ręczną wagę i sprawdzę. |
Nie fatyguj się jakoś specjalnie.
Zadałem to pytanie producentowi .. jeśli odpowie to dam znać. |
Cytat:
Idąc Twoim torem zadzwoniłem do fullgarage i zamówiłem stelaże + sakwy extremada. Pan z FG powiedział, że spoko ... zrobi mi taką cenę jak dziś ma Bumot + 50zł przesyłka. Cena 750euro - 10% = 675euro....coś około 3200zł z przesyłką. Wybrałem sakwy materiałowe (sztywne) bo mam podobne rozwiązanie w CB1100EX. Tylko tamte mam takie retro-zawoskowane pasujące do klasyka. Niby mają być za 3 tyg... zobaczymy. |
Ja zalozylem givi, by były na miękkie sakwy i ochronę przed paciakiem. Wybrałem je bo demontaż trwa 1min i mogę jeździć bez, albo założyć oryginalne kufry boczne ( mocowania stelaży nie kolidują z kuframi bocznymi). Dałem 700zł z przesyłką.
|
Cytat:
Zamówienie zrobione 31 grudnia. Fakturę proforma przysłali. Kasa wpłynęła na polskie konto fullgarage 3 stycznia. Potwierdzili telefonicznie, że mają kasę. Trochę długo się się robi... i zaczynam się niepokoić. Gdy dzwoniłem to człowiek o imieniu "Radek" powiedział, że nie dostał jeszcze towaru z Bumotu. Czy mieliście jakieś problemy z dostawami z fullgarage ? Czy są wiarygodni ? Czy przysyłają link do śledzenia przesyłki ? |
Weź to na spokojnie, daj im jeszcze tydzień.
Tak, ja dostałem link do śledzenia. |
Dziś przyszły miękkie sakwy Extremada i stelaże Bumot.
Zważyłem wszystkie akcesoria by dowiedzieć się ile kg dojdzie gdy ubiorę NAT (v Standard). No i okazało się, że same sakwy + stelaże 12kg na pusto !!! Tak więc : NAT 226kg -------------------------------------- Bagażnik OEM 3,5kg Stopka centralna OEM 3.5kg Gmole Heed 8kg Sakwy Bumot + stelaże 12kg Co razem daje wynik 27kg akcesoria. NAT w raz z akcesoriami 226+27 =253kg !!! Tak niestety to wygąla w realu. |
Jak Gs :-)
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
W ręku zawsze możesz się odchudzić 27 kg i jesteś na 0 wtedy |
Tak z 15 to bym chciał ... więcej już chyba nie :)
|
Odświeżam wątek.
Dziś założyłem stelaże symetryczne z firmy Fullgarage. Z uwagi na wakacyjne zawirowania urlopowe musiałem wykazać się cierpliwością ponieważ zajęło to trochę czasu. Przez cały czas miałem kontakt z Radkiem i ba bieżąco otrzymywałem wszystkie informacje. Stelaże dziś założyłem, zajebiste. W październiku na TET na pewno się przydadzą. . |
Cytat:
Rewelacyjnie będzie jak się podzielisz (po przejechaniu TETa) z nami zdjęciami i opisem. I czy stelaż się sprawdził w terenie? ;) Czekamy zatem :Thumbs_Up: |
Mam nadzieje żę to odpowiednie miejsce. Poszukuje stelaża symetrycznego do rd04. Bądź kogoś kto może go wykonać. Będę wdzięczny za pomoc.
|
Cytat:
Nie ma w ofercie, ale może na zamówienie ogarnie , bo sam kiedyś jeździł na Rd04. |
Dzięki wielkie. Będę się kontaktował.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:45. |