![]() |
Endurorally 2021
Za chwilę mamy rok 2021, a my już ruszamy z przygotowaniami na kolejną edycję.
Odezwała się do nas Stajnia Motocyklowa w ciekawą propozycją:) Tak powstała nowa kategoria Klasa Dakar Legends 👍 Pomysł Stajnia Motocyklowa mega wpisuje się w naszą nową koncepcję rajdu. Szczegóły pod koniec roku. Od (2.40 min) o co chodzi z dakarowymi legendami: https://www.youtube.com/watch?v=x1J6...ql26J4W3I3GbC8 Kolejne informacje wkrótce... |
Podoba mi się pomysł i chętnie wezmę udział w tej klasie, Szparag w bluzie harleja, dawno go nie widziałam. trochę mu przybyło tu i tam :haha2: .
Pozdrowienia. |
Dłonie po wasiafsku na koszyczek pięknie Szparag trzyma - to musi się udać!
|
Cytat:
|
Świetne wydarzenie będzie jeszcze lepsze w 2021. Doskonały pomysł :Thumbs_Up:
|
No ja już przebieram łokciem na kolejną edycje :D
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Czekam na zapisy...
Pzdr Qter Wysłane z mojego MAR-LX1B przy użyciu Tapatalka |
1 Załącznik(ów)
Znamy już datę ER24 2021.
Czwarta edycja, w mocno odmienionej wersji, odbędzie się w dniach 8-12.09.2021 Niebawem podamy więcej szczegółów, zaskakujących szczegółów |
1.03 startują zapisy.
W tym roku startujemy z Roztocza, a kończymy na Mazurach u Lecha:) Trasa około 1000 km z odcinkami specjalnymi. Rajd praktycznie budujemy od początku, bo i nam się nudzi wieszanie chorągiewek w tych samych miejscach:) Poziom trudności chcemy utrzymać na poziomie z lat poprzednich. Z założenia odcinki specjalne będą wydłużone. Już pierwsze odcinki specjalne są gotowe. Co myślicie o nowej koncepcji? |
Mega, podoba się taki Maraton :-).
|
Ktoś z Warszawy wybiera się swoją krową na Rally12ADV? :at:
|
Cytat:
Bo jak dobrze zrozumiałem moto do 2000r. :oldman: |
Grubo. Czyli baza nie będzie w jednym miejscu?
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam dwa, i oba pasują do kategorii. No ale na dwóch nie pojadę :-) |
Cytat:
|
Cytat:
|
pattryk zawsze możesz mi jedną maszynę wypożyczyć :) ja na 2T niestety nie pojadę bo w połowie musiał bym tłok zmieniać. A 4T w tym momencie brak.
A co do samej formuły rajdu to widzę, że zmiana dosyć znaczna. Spanie każdego dnia gdzie indziej, niesie pewne problemy logistyczne dla startujących. Bez obstawy w aucie w zasadzie nie ma co jechać. Napewno będzie fajnie. Ile dni jest przewidziane, ile noclegów bo nie doczytałem chyba? |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdr rr |
Grubo,
Chce tam być. Pzdr Qter Wyssane z palca... |
Cytat:
|
Co do transportu aut z lawetami to niestety tego nie ogarniemy.
Myślę, że najprościej zostawić motorki na Roztoczu, a lawety zostawić na Mazurach. Ewentualnie jak ktoś będzie chciał jechać z rajdem laweta to najprawdopobniej będzie taka opcja... Jednak najprawdopobniej będzie wsparcie dla tych, którzy na kołach przyjadą z majdanem. Szczegóły będą chwilę przed zapisami. |
To może prawdziwy survival - ściganie z majdanem przytwierdzonym do sprzętów ;)
|
Ja jestem z Roztocza, to przynajmniej nie muszę motka na start wozić.:)
|
Cytat:
Pozdrawiam -- Jarek |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Uwaga zapisy startują 15.03!! Zapraszamy |
W sobotę było ostanie sprawdzanie trasy, a w szczególności odcinków specjalnych:)
Powiem Wam, że sam jestem pozytywnie zaskoczony jakie tereny udało się pozyskać. Nocleg klimatyczny w dziurze pod lasem:) Będzie miejsce na namioty, kampery, busy oraz oczywiście ognisko integracyjne! Znam przebieg trasy drugiego dnia: ok. 350 km w tym: 3 odcinki specjalne: a) ok. 20 km, b) ok. 12 km c)ok. 12 km Myślę, że trzeba dobrze rozłożyć siły na cały dzień:) Po drugim oraz trzecim oesie będzie lekka regenracja i uzupełnienie płynów, aby na noc dotrzeć do bazy do Lecha i tam przed snem napełnić żołądek. Myślę, że najpóźniej jutro powinny pojawić się oficjalne informacje na stronie oraz FB. Pamiętajcie jutro startują zapisy. |
1 Załącznik(ów)
Enduro Rally 24 2021 w zupełnie nowej odsłonie 👍
W tym roku przygotowaliśmy kosmicznie ciekawą trasę o długości 1000 km. Będziecie mieli okazję ścigać się na 12 odcinkach specjalnych (8 z nich to nowe miejsca). Rajd odwiedzi trzy przepiękne regiony, rozpoczynając się na Roztoczu, przecinając Podlasie, a kończąc na Mazurach. Trzy klimatyczne bazy rajdu, logistyka, profesjonalny pomiar czasu, road book na przewijarki lub aplikacja Easy Rally. To będzie prawdziwe enduro! Zapraszamy Formularz zapisów będzie dostępny dziś wieczorem |
Jak się nie ma fejsbuka to nie można się zapisać ?
|
Zgłoszenia masz na stronie nie na fejsbuku.
|
Zapisy wystartują ok. 20 na stronie EnduroRally24.pl
Nie ma możliwości zapisu przez FB tylko na stronie |
Dzięki za info.
|
2 osoby zapisane ;)
Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka |
Uprzejmie donoszę że już 156 osób zapisanych...
Widzimy się! PZDR Qter |
Miła niespodzianka:)
Zastanawiałem się mocno jaka będzie frekwencja po zmianie charakteru imprezy:) |
Czas dotrzeć GS-a :-).
|
No i po zapisach.
Zapisało i opłaciło więcej osób niz zakładał maksymalny plan... Lada chwila zamknięte będą zapisy... |
1 Załącznik(ów)
Trasa gotowa.
A Wy jesteście gotowi?:) |
Onufry czy jest jakaś lista rezerwowa gdyby ktoś się wypisał ?
|
Jest, ale lista jest więcej niż pełna, więc raczej bym nie liczył na opcję startu.
|
Cytat:
Jak wygląda sprawa z covidem, jest jakieś zagrożenie dla rajdu ? |
Cytat:
|
Onufry,robimy prawie odwrotną trasę w Bożociałowy week.
Startujemy ze Starej Pasłeki :) na dół. |
Cytat:
No. Mogliby podesłać tracka, sprawdzimy czy nie ma błędów czy coś :D Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
|
No to gdzie się spotykamy ? :D
|
:at::DPo trasie. Tylko uważaj, abyśmy czołówki nie mieli:at::D:haha2:
|
Do ER24 2021 pozostał miesiąc
W tym roku na starcie najlepsi polscy zawodnicy! Znani z pustynnych rajdów Maciej Giemza, Paweł Stasiaczek, Maciej Berdysz, Artur Stasiaczek, a także znani z podium ER24 Natalia Sobocka, Anna Mielcarek, Grzegorz Antoniak (trzy zwycięstwa ), Marcin Tynowski, Karol Frindt, Maciej Szczepkowski, Filip Hryniewicki, Daniel Dziadura, Leszek Kukla, Tomasz Siemieniuk, Marek Halamunda, Michał Wdowski i wielu innych, którzy startowali już lub będzie to dla nich pierwsza taka przygoda Ale będzie enduro! Trenujcie! |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:38. |