![]() |
Ubezpieczenie psa
1 Załącznik(ów)
Od poniedziałku powinienem mieć dostępne ubezpieczenie kosztów leczenia psa.
Jest to ciekawa oferta dla osób, które posiadają zwłaszcza rasowe psy i obawiają się możliwych kosztów leczenia w przypadku zachorowania. Z OWU produktu można zapoznać się pod linkiem: https://bezpieczny.pl/dokument/owu-dog Czy byłby ktoś zainteresowany ubezpieczeniem pupila swojego? Poszukuję równiez do współpracy kliniki weterynaryjne, sklepy z karmą dla psów, rymerów itp. Juz oferta ubezpieczenia psa jest dostępna do zakupów pod linkiem: https://bezpieczny.pl/ubezpieczenie-psa/25697 |
Cześć Darku, wątek ciekawy. Niedawno się nad tym zastanawiałem......szczególnie jak kolega przedstawił mi temat dysplazji i koszty związane z próbą ratowania zwierzaka...
|
Wstępnie byłbym zainteresowany,jak będziesz znał szczegóły to daj znać.
|
kurna, jak bym znał taką ofertę wcześniej...
Właśnie wsadziliśmy w łapę psiaka 7 tyś PLN - po to żeby ją finalnie amputować. |
1 Załącznik(ów)
Chętnie ubezpieczę Adelę :-)
|
Jestem zainteresowany.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
Ja też
|
3 Załącznik(ów)
Również jestem zainteresowany. Mój wchodzi powoli w 11 rok.
Załącznik 104531 Załącznik 104532 Załącznik 104535 |
Zainteresowany pies x2 / kot
|
Mój niestety odszedł w piątek. Od roku chorował a ostanie 24 h był na intendywnej psiej terapii. Tanio nie było i nie miało to zupełnie znaczenia. Jednak nasz drugi to ta sama rasa, jamnik, a to na co zachorował pierwszy to dość czesta przypadłość tej rasy. Dlatego jestem zainteresowany takim ubezpieczeniem
|
Wszystko zależy od sumy. Moi rodzice kupują wnukowi podhalana. Może tez byłbym chetny.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
Później kontynuacja do śmierć. Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Podstawowe informacje dostępne w ulotce.
Zakupowować będzie można pod linkiem, ale jeszcze chwilę. https://bezpieczny.pl/ubezpieczenie-psa/25697 Zastanówcie się nad pytaniami to jutro będę mógł zadać. Składki będą do wyboru miesięczne oraz roczne. |
Mam pytanie,czy piecho musi być rasowy, jak tak to dlaczego?. Co uwiarygadnia jego rasowość. Dzięki:)
|
Z perspektywy życia w UK takie ubezpieczenie to jak ubezpieczenie samochodu lub domu. Jest bardzo popularne z wiadomych względów - koszty leczenia zwierzaka są tu niebotyczne... Ubezpieczenia dla zwierzaków można tutaj wyszukiwać w porównywarkach ubezpieczeń tak jak np OC czy AC dla samochodu.
Jak ktoś ciekawy to tu trochę o tym: https://weterymaria.wordpress.com/20...pet-insurance/ |
Powoli cywilizacja do nas dociera. W Polsce nadal na porządku dziennym jest wyrzucanie papierków i kiepów z okna jadącego samochodu, a warsztaty samochodowe zrzucają połamane zderzaki i fotele z aut do lasu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jednym z warunków jest zachipowany pies. Koło 14-15 powinna ruszyć sprzedaż produktu. Minimalna składka zaczynała będzie się od ok. 30 zł /miesięcznie. |
Przykładowo dla podchalana z pseudo hodowli ile na miesiąc?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
1 Załącznik(ów)
Zapraszam do sprawdzenia oferty.
Link do zakupu dostępn w pierwszym poście. |
Cytat:
|
O JEbany jak klamki obdrapał.....
|
Cytat:
Będę myślał intensywniej za 3-4 miesiące, w wolnej chwili trzeba OWU przestudiować. A jak byś tak po koleżeńsku wypisał nam tu największe ograniczenia/wykluczenia (na co uważać, czego się wystrzegać) (te pisane zazwyczaj małym druczkiem), jakąś przykładową wielkość składki itp. itd. byłoby fajnie! Siedzisz w tym na co dzień, wiesz na co patrzeć, czasem czytam te OWU i prze inek postawiony nie tam gdzie bym chciał - zmienia wszystko w kwestii odpowiedzialności - oczywiście to skrót myślowy, ale chyba wiadomo o co chodzi. |
Apropos - zaczęły się kleszcze. Babeszjoza - jest w OWU?
M |
Cytat:
|
Kurka. a mój psiak jest 2012 roku z lipca. CJakby nie liczyć się nie mieści? :(
|
Cytat:
Co do Twoich planów to ubezpieczenie działa na terenie Polski. Co do wykluczeń to nie ma żadnych małym druczkiem, bo nie ma listy chorób. Wszystkie są choroby w zakresie. Trzeba pamiętać, że choroby będą w zakresie, ale zabiegi pielęgnacyjne i obowiązkowe już nie. Jednak powikłania będą w zakresie. np. za szczepienia polisa nie zapłaci, ale już np. za wstrząs po szczepienny już tak. Leki przepisane prze lekarza weterynari tak, ale nie witaminy i karma specjalistyczna. Napewno przy rozliczeniach zwłaszcza w małych klinikach może być problem z dokumetacją, bo podobno nie wydają standardowo. Trzeba się koniecznie dopominać, bo to jest kluczowe. Docelowo będzie rozliczanie bezgotówkowe przynajmniej w części klinik. Dostałem kilka opinii od agentów, którzy sprzedają ten produkt oraz hodują psy rasowe i dbają o psy konkretnie. Stwierdzili, że bardzo dobry jest produtk, ale zastanawiają się czy on się obroni cenowo, bo np. koszt ubezpieczenia Yorka to ok. 600zł rocznie, a leczenie po wstrząsie poszczepiennym to ponad 700zł.... Co do podawania konkretnych przykładów stawek za psa to nie jest dobre rozwiązanie, bo taryfikacja jest bardzo złożona. Bierze pod uwagę m.in. skłonności genetyczne danej rasy, wiek życia itp. Taryfa podobno jest skomplikowana na podobnym poziomie jak komunikacja. Najlepiej jak każdy wjedzie i sobie policzy i się zastanowi czy chce. W razie pytań postaram się pomóc. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:51. |