![]() |
owiewka w technologii Rallye a Allegro
witam
od jakiegos czasu, wisi na allegro ta: http://www.allegro.pl/item702624160_..._07_93_98.html tjuningowa AT owiewka. czy którys z Szanownych miał okazje zakupic, pomacac, polizac? czy nie wie kto, co cza zmienic coby ją zainstalować? Bo od sprzedającego - po cieżkiej walce otrzymalem tylko info, ze dokupic trzeba jakies (jakie?) reflektory na fi 10cm, ale co kompatybilnoscia do stelaża, zegarów itd juz nie wiadomo. za info wdzieczny bede pozdr JK |
800pln??????????
Dziękuję. |
Przeczytaj sobie ten wątek. Jest tam nieco informacj o tego typu przeróbce.
|
ale to nie koniec wydatków
dochodzi stelaż do 200zł oraz lampy :) (u mnie za 400) |
do tego dochodzi
-malowanie -brak ochrony przed wiatrem -watpliwa uroda -brak szyby, czyli widocznosci przed motocyklem -niesprzedawalnosc motocykla - po dzwonie bo owiewkę wymienił. he he - ilu gosciom podpadłem? |
Z moich doświadczeń wynika, że brak szyby to wcale nie jest aż taka zła cecha. Widoczność mi się nie pogorszyła... i tak zawsze patrzysz ponad szybą/owiewką a w terenie stoisz. Mały deflektorek na górze załatwia sprawe ochrony przed wiatrem/deszczem w gogle. Afri w oryginale wygląda wątpliwie :) a w przypadku dzwonu z połamanym przodem jest to ciekawa propozycja (koszty naprawy i budowy nowej owiewki są podobne). Owiewka rejli madafaka jest tez znacznie lzejsza - wywalasz cięzki stelaż, ciezke lampy, zegary, same plastiki tez sporo ważą.
|
To prawda cała ta owiewka to jeden wielki lans , ta nic nie znacząca różnica oprócz wagi to to że jak się jebnę o glebę to po powrocie do domu nie odpalam aledrogo w poszukiwaniu gratów , tylko wstaje i jadę dalej bez strat i nie potrzebuje gmoli .
Widoczność na stojaka jest lepsza niż z oryginałem , a na siedząco jeżdżą dziadki . Ps.Nie mam nic wspólnego z osobą sprzedającą owiewki na allegro , co by była jasność !!! . |
Ktoś ma jakieś świeże info na temat tych owiewek Rally?
Wiem że wisi na alledrogo za 1300zł :dizzy: , trochę chora cena za kawałek laminatu. Proszę o świeże info, kto robi, za ile i ile trzeba czekać, a może ktoś sam sobie kopiował i ma np. kopyto. Interesi mnie do RD04 , ewentualnie może być RD07 to coś się przerobi ;) |
Cytat:
Gość mówił że w ostatnim czasie kilka sprzedał. Może ktoś z naszych się odezwie. Pytałem również jakie lampy pasują - tu otrzymałem odp że kupują jakieś lampy w UK (średnica podobno 10cm). Stelaż wiadomo - handmade ;) Jestem również zainteresowany tą owiewką, jakby ktoś wiedział coś konkretnie o lampach, to również proszę o info. |
|
Cytat:
Co do lamp to są różne na allegro o średnicy 10 cm za ok 200-300 zł , ważne aby były krótkie/długie i miały homologację. Może jest więcej chętnych na tą owiewkę, przy większym zamówieniu myślę że jeszcze by zeszli z ceny. Właśnie dostałem info od producenta, ciekawą propozycję, więcej info tutaj: http://africatwin.com.pl/showthread....010#post168010 |
Cytat:
|
Czekałem na takie info, jeżeli jesteś w stanie zrobić taniej te owiewki niż 800 zł to masz już na tą chwilę 2 klientów, z PARYS-em będzie trzech.
Podaj też termin, na kiedy byś mógł je wykonać. Pozdro! |
Cytat:
|
Jam także zainteresowany jest ofertą Adagiio
|
Czekam z niecierpliwością.
|
no i się rozkręciło, ktoś zarobi dobry pieniądz ;)
|
Cytat:
Koszt dobrego kopyta to czasami 1000 pln (takiego na kilkanaście sztuk) Jak zwykle życzę wszystkiego dobrego. |
Po temacie
|
Panowie zgłaszać się do Adagiio telefonicznie, na tą chwile potrzeba jeszcze 3 chętnych i można będzie ruszyć z produkcją.
|
Jesli bedzie ze stelarzem w rozsadnej cenie za calosc to jestem zaintrastingowany.
|
Ja też zgłosiłem się do Adagiio, brakuje jeszcze jednego do kompletu.
Jak dla mnie oferta duuużo lepsza niż z alledrogo. Dzwońcie to wszyskiego się dowiecie. |
Panowie po ostatniej glebie zmuszony byłem skontaktowac się z plastbike w sprawie czachy do rd04 i strasznie się rozczarowałem w tym dobrym sensie:D
Oto odpowiedź od Plastbike: Witam > > > > Czachę do tego motocykla mamy w cenie 200zł + wewnętrzne wypelnienia boczne 30zł /szt > > > > Pozdrawiam Prędzej szukałem czachy na alledrogo i forum Znalazłem owiewke właśnie taką jak ta w waszym temacie. Zarzuciłem mailem Plastbike i tu odpowiedź o nich wysłana DZISIAJ!!!: Witam Zamówienie zostało przyjęte.Paczka zostanie wysłana na początku tygodnia.Czachę pokazaną na przesłanych zdjęciach możemy zrobić , ale do tego potrzebny jest wzór do wykonania formy - tak jest najprościej, najszybciej i najtaniej. Koszt wykonania takiej kopii wyniesie max 400zł .Można taki element również rzeźbić na motocyklu, ale do tego trzeba doliczyć koszty wykonania modelu - min 500zł - 700zł . Za udostępnienie plastiku do wykonania formy dajemy pierwszą sztukę gratis. Jeżeli jest tak jak napisali to wystarczyło by załatwić jedna taką owiewkę a reszta wyckodzi nibo taniej i do tego jedna owiewka gratis jest :) PROSZĘ ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA CZAS REALIZACJI ZAMÓWIENIA:D MASAKRYCZNIE SZYBCY!!! |
tia...
zobaczymy pamiętaj że czacha to nie cała owiewka :D ale fajnie by było jeśli coś w końcu się tanie zrobi .... Cytat:
|
Ja dzisiaj byłem u kolesia co lepi jachty, powiedział mi że wykonanie kopyta to koszt 1000 zł.
co do owiewki to będzie koszt ok 350 zł, z tym że nie widział jej na oczy jedynie musiał sobie wyobrazić jak mu opowiadałem. yuris76 podliczając nawet wykonanie modelu przez Plastbike to wyjdzie 700 za pierwszą sztukę , każda następna po 400. - oferta jest korzystna Jutro się dowiem czy będę mógł i kiedy, pożyczyć gotową sztukę aby wykonać kopyto. |
Cytat:
Zamówiłem czache i zdziwiłem sie bo plastików wypełniających nie było?? młody to zdziwiony:dizzy: dlatego pisząc do plastbike odrazu pytałem o cenę wypełnień (30zeta sztuka) a szyba to 20zloty za poliwęglan. A to, że trzeba nawiercać otwory wklejać nakrętki do mocowań, to chyba logiczne bo od nich dostaje się tylko uformowany laminat. Standardowa czacha, którą i tak trzeba zmatować pomalować kosztowała mnie 350zeta używka do tego musiałem wkleić w dwuch miejscach nakrętki do mocowania tak więc zaoszczedziłem tylko na szpachlowaniu i podkładzie ale czacha używka i na dodatek droższa od nowej surowej Najgorsze jednak jest to, że do rd04 ciężko wogóle jakąś dorwać !! KML podliczając nawet wykonanie modelu przez Plastbike to wyjdzie 700 za pierwszą sztukę NIEPRAWDA! PIERWSZ JEST GRATIS!! Ta za dwie stówy to standardowa taka jak oryginał tylko, że z laminatu czyli mocniejsza. |
W zeszłym roku robiłem u nich przerobioną czachę do 04ki. Zrobili sobie kopyto z mojej czachy. Ja płaciłem sporo mniej, ale możliwe, że to podobna "promocja" jak przy tej rejli. W mojej były wszystkie mocowania (zrobione na podst mojej czachy), fakt, że niezbyt dokładnie, ale dało się założyć. Otwory trzeba było sobie wywiercić, doszlifować, trysnąć szpachlą natryskową i pomalować. Czacha jest mocna, ale też sporo cięższa od oryginału.
|
Po raz kolejny utwierdziłem sie w przekonaniu ze "krowa która dużo ryczy daje mało mleka" . Każdy musi doświadczyć na własnej skórze jak wygląda wykonanie takiej owiewki , pierwsze forma , potem kilka zjebanych egzemplarzy , potem chujowa mata , potem źle utwardzona żywica , bo ma być inna niż do sracza , potrzeba stracić trochę kasy i czasu aby wiedzieć o co biega , ale w końcu kiedyś przyjdzie efekt końcowy , ważne aby nie zapomnieć podliczyć kosztów !
Zamykam temat bo zaczyna się robić sranie po iglakach , którego nie lubię . Indywidualizm kosztuje . Powodzenia . |
Nie wiem o co chodzi?? Bo chyba nie o kasę.
Oj, można się zniechęcić. Trudno może kiedyś zbierze się minimalna ilość osób, które wiedzą czego chcą. Mam tylko nadzieję że Tobie Adamie się będzie chciało. :( |
No szkoda że nie było tylu chętnych, trzeba będzie odpuścić albo działać na własną rękę .
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:29. |