![]() |
Mody / Naprawy Suzuki DRZ 400
Nie widzę tutaj tematu ogólnego o DRZ400, więc postanowiłem założyć, jak coś proszę mnie poprawić i przenieść temat do odpowiedniego działu :).
Są tu jeszcze jacyś użytkownicy DRZ? Zakupiłem tego Japońca w wersji SM. Może mi ktoś podać jakie są oryginalne długości kości (przy kiwaczce) w wersji SM i S? Czy tylny amor pasuje bez problemu od wersji S? Pozdro!:D |
Przeniosłem do działu który lepiej pasuje. Mam nadzieję, że będzie Ci tu dobrze:)
|
OK, dzięki:Thumbs_Up:
|
Kupiłem Drz 400 e w zeszłym sezonie ale cały czas ją poznaję i coś naprawiam. Same drobnostki ale czas leci. Nosilwm się z zamiarem sprzedaży ale po każdej przejazdce się rozmyślam. Dobrze jest mieć coś lżejszego pod ręką co można bez problemu podnieść z ziemi
|
Wklej śruby statora, ponoć lubią się odkręcać i mielić przy okazji całe uzwojenie.
|
Będziesz z tego robił enduro czy zostawiasz na małych kołach?
|
Cytat:
Cytat:
|
Super. Ja bym zostawił te koła SM. Raz się przejechałem takim po czarnym i byłem pod wrażeniem. Niektórzy robią też swap zawiasu i wahacza os wersji S. Rozumiem że nie idziesz tą drogą. A wogóle to poka go.
|
4 Załącznik(ów)
Pierwsza fota po zakupie, ale już doszły podwyższenia kiery 3cm i handbary, jakoś dziwnie moto wygląda bez ty osłon.
Następny mod się robi, Mikuni TM40 na pokładzie :D, nie lubię gaźników podciśnieniowych, musi być mechanika. |
Elegancko. Na takich kołach go kupiłeś?
|
Jak bedziesz latał w terenie to warto kupić osłony dekli - ja miałem takie naklejane z amelinium :D
Moja ex - sm na kołach enduro https://photos.app.goo.gl/UQf3juSXvLBNuiDB8 https://photos.app.goo.gl/6tamsrRmkVpUnceA8 |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Rozi73 Dzięki za info :).
Powie mi jeszcze ktoś, jak to jest z tymi kołami enduro do wersji SM? Na forum DRZ i nie tylko, ludzie piszą, że wystarczą oryginalne koła z wersji S, do tego przełożyć tarcze hamulcowe z felg od SM i reszta ma pasować, czyli ośki i dystanse. Chce być na 100% pewny. |
Pasuje bolt on. Tak gadajo internety. Gdzieś mi uciekło , znaczy wysłałem posta ale się nie wysłał :confused:. Koła enduro jakbyś szukał masz na ebay kleinanzeige. Widziałem przynajmniej 5 kompletów w cenach od 400 do bodaj 600 ojro. Niemcy to nie problem bo paru chłopaków tam stacjonuje.
Ja bym rozważył adapter zacisku na mniejszą tarczę (o ile to możliwe). Ten duży rotor może być podatny na uszkodzenia w offie. |
Emek wydaje mi sie ze byl tu Twoj post z 4 linkami do ebaya
|
No bo już mnie się zdaje że mam dejavu. To był czy mnie się zdaje że wysłałem?
|
No gdzies widzialem Twoj post, nawet odpalilem dwie aukcje jedna za ok 450 a druga 640euro czy cos kolo tego
|
Stawiam że złamałem jakiś punkt regulaminu bo skoro widziałeś to wysłałem. Pewnie post został usunięty.
|
Proszę mi na razie zostawić te 2 aukcję za 400 i 450, będzie dzwonione :)
|
Emek jak to mawiają nadgorliwość gorsza od faszyzmu ;)
|
Co racja to racja.
|
Cytat:
|
Jaki to przepis złamałem próbując pomóc koledze?
|
Kto mówi, że złamałeś przepis?
Wstawiłeś w innym wątku. W tym wątku: [K] Koła enduro do DRZ-400 i drobiazgi. |
Nie widzę w którym ale mnie się musiało coś dobrze pop..ić. 😆
|
Też jestem posiadaczem
DR-Z 400 S na kołach enduro dokupiłem też SM Mam do zrobienia silnik, urwany zawór zniszczył co tylko mógł ;) Zbieram części i czeka na swoją kolej |
dżizas a o co k...wa chodzi z usuwaniem aukcji z kleineinzeigen bo się juz zaczynam gubić w tym burdelu siostry...
niech mi ktoś wyłoży bo może ja jednak głupi jestem. m |
Matjas, nikt nic nie usunął :D
Są 2 wątki o DRZ400, Emek wklepał w ten drugi, a wszyscy szukali tutaj :) Novy to wyjaśnił parę postów wyżej. |
to jednak jestem :D
a na co nam na FAT dwa wątki o DRZ400? :D zaraz mi powiedzą, że ksenofob... |
Ten drugi wątek jest w dziale Giełda-Kupię koła od DRZ 400, zresztą mojego autorstwa:D.
|
Ja Ci nie wróg :D
|
Bez awantur. Ja wstawiłem w jednym a myślałem że w drugim wątku. Za dużo otwartych okienek. Wszystko gra.
|
Cytat:
|
Czy tylny amortyzator z SM różni się długością od wersji S?
|
Amor jest chyba taki sam ale wahacz jest inny i tu może być różnica.
|
Może ktoś szuka kół enduro z wersji E/Y? Pojawiły się na FB.
|
na fejsie ktoś chce sprzedać całą 400E bez głowicy za 5 kafli - pewnie taniej wyjdzie niż pojedynczo części kopować. Resztę spieniężysz lub sobie na części zostawisz https://www.facebook.com/groups/4612...0871213449581/
|
Dokładnie ta, jakby to było bliżej, to bym całą brał. No chyba, że ktoś mi to obejrzy i wyśle :)
|
Jaki masz napinacz rozrządu? Jeśli starego typu to lepiej wymień na ten nowszy bo to bardzo awaryjne napinacze były.
|
Cytat:
|
Poleci ktoś sety kierowcy? Może pasują od innego moto, lub jakieś sprawdzone chińczyki. Od SM są jakieś wąskie i maławe, a miałem 2 komplet od 650SE to sprzedałem :/
|
Jak pasuje od 650SE to dam namiar na chinola. Sety większe, szersze i wygodniejsze. Ori set od SE mam na zbyciu też.
|
Będę robił przymiarki z SE, jak coś to jestem w kontakcie Emek :)
|
Niestety nie pasują, za duże. Ma ktoś namiary na sprawdzonego Chinola, albo używkę?
|
1 Załącznik(ów)
To ja sie pochwale moim malym modem, na stojce bedzie mega pewniej :bow:
|
Mnie po głowie mocno chodzi DRZ, chyba SM. Ciężko znaleźć coś w rozsądnym stanie już. Będę ochoczo czytał ten temat 😀
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
a fczym DRZ400 jest lepsze od nowej lub prawie nowej CRF300l? tak serio pytam.
z tego co pamiętam to zawieszeniowo w serii to nie jest jakiś tytan, pięc biegów, żre paliwo przy małym seryjnym baku. ke? |
Chyba demonizujesz Matjasie te 300L. Do latania po krzakach DRZeta w mojej ocenie jest lepszym pojazdem bo ma jebnięcie i nienajgorszy zawias. 5 biegów to za bardzo nie wadzi ale oczywiście nie latałbym tym szosą bo to katorga.
Jak się jeszcze trochę pogmera (latałem na byłym moto Gila chwilę) to idzie to jak złe i nie ma w terenie żadnego odniesienia do tego zdechlaka 300L co w zasadzie oprócz ceny i niskiego spalania nie ma za wiele plusów dodatnich. ;) |
Dodam złośliwie, że wersja E jest też o 2 pudy lżejsza.
Miałem 7 lat, zrobiłem blisko 50.000 z czego tak z 95% w offie. Ten motorek ma mało wad. Cały czas się waham czy jednak nie pozbyć się LC4, dołożyć i kupić jak najlepszy. Co do alu podnóżków - łądne, ale jak przyłożysz w kamula to po nich. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:51. |