![]() |
Szukam Chętnych Na Wyjazd We Wrzesniu
Witam Mam 5 Dni Urlopu I Szukam Chetnych Osob Na Wyjazd W Okolice Czrnogóry Albanii Itp.może Byc Ewentualnie Południe Włoch .5 Dni Uropu Plus Dwa Wekeendy Daje 8-9 Dni.termin Który By Mi Pasował To Pierwsza Polowa Wrzesnia.reszta Do Dogadania.moze Jest Ktoś Chętny ?.mój Nr 600 430 701.może Ktoś ,a Inna Ciekawa Propozycje?pozdrawiam
|
Ja też próbuję wyjechać na tydzień w tym okresie ale raczej północna Rumunia - myślę że szkoda godzin po asfalcie żeby na samo południe... Bierzesz Rumunię pod uwagę? Myślę o kilku dniach w górach, niekoniecznie daleko na południe Rumunii. Szybko dostać się na miejsce a później już na spokojnie improwizacja na miejscu. Bagaże minimum, spanie u ludzi albo jak jakiś dach się znajdzie :-)
|
Kurcze Joker, proszę popraw swoją pisownie bo do dupy się czyta każdy wyraz z dużej litery ....
|
A do celu Hubert - też z nami jedziesz :-) ???:at:
|
ja przemyśliwuję Rumunię .... ale wiele się może zdarzyć w między czasie
|
Cytat:
|
..no to konkretnie ja mógłbym 7-13 lub 12-19 września - a jak koledzy?:confused:
|
Ja dymam nach Beograd gdzieś 12/09 ze Szczecina.
|
Ja bym też mógł w pierwszych tygodniach września się podłączyć.
|
nie wiem czy w rumuni nie bedzie już trochę chlono a ile to przeskoczyć do albani i tam nad morzem posiedziec 2-3 dni.a ilu kest chętnych na rumunie??może bym sie wybrał skoro nikt nie jest chętny na albanie,tylko martwi mnie pogoda bo w rumunii może być dużo dni deszczowychja mogłbym5 09 wyjechać na tydzień ewentualnie tydzień pózniej ale i póżniej tym krótsze dni i zimniej.pozdrawiam
|
Joker, myślę że szkoda tych dwóch dodatkowych dni na dojechanie do albanii bo w sumie mamy tydzień. Oosbiście wolę jak najszybciej uporać się z dojazdem w daną okolicę i jak najwięcej czasu mieć na jazdę bokami. Jak pozostali Koledzy??? Czy mamy dostęp do słowa pisanego o możliwych trasach? Pewnie trzeba się nastawić na jakiś model - np ile się da poza asfaltem i wtedy kostka:mur: ?
|
Trochę tam jeżdziłem, znaczy i Rumunia i Czarnogóra. Moim zdanie w tak krótkim czasie niema sensu jechać do Albani. Co najwyżej do Czarnogóry, zamelinować się w fajnym miejscu i dzida offem co dnia. Bez bagaży,przemieszczania się itd. Ale ja mam trochę inna koncepcję "podróży" :)
Ale gdyby ktoś tak akurat chciał to polecam rezerwad Biograaska Gora, są bungalowy, miejsce na namiot, restauracja, jezioro i mnóstwo tras off. Może być tylko trochę chłodno. |
jak chłodno to ideał na off, podaj dokładniej gdzie ta biogarska góra
|
No dla mnie ideał, ale ktoś wspominał o wylegiwaniu się na plaży. Wschodnia Czarnogóra, to jest Park narodowy, na każdej mapie jest zaznoczony, koło miasta Mojkovac. Wrzucę po południu jakieś fotki a kto wie, może i ja bym sie wybrał. Zależy od postępów rehabilitacji.
Pozdrawiam |
Pięknie brzmi ale to jednak kawał po głównych drogach. Wracam to Rumunii - jak widzicie "niedaleki wypadzik" w góry? :-). Czy rzeczywiście będzie to murowane zimno i mokro? Południe Europy to mi wygląda na 2-3 tygodnie żeby po przyjeździe zaraz się nie pakować...ale przecież najważniejsze to pojechać :-)))))))
|
jesli o mnie chodzi to dla mnie czarnogóra byla by super.w dzien mozna by sobie polatac troszke bezdrożami a pod wieczór zrelaksowac sie w morzu i przy piwku.TO GDZIEŚ JEDZIEMY CZY TYLKO PISZEMY BO CZASU CORAZ MNIEJ :at:??????
|
Ja bym nawet optował za czrnągórą ale nie chce się wypowiadać dopóki nie będę wiedział o wolnym na 100%
|
13 Załącznik(ów)
Obiecałem fotki to wrzucam. Magia tego miejsca polega na tym, że nie spotka się tam żadnych turystów. Przyjeżdżaja tam miejscowi na pikniki. Palą ogniska, jedzą, chodzą po górach, śpią. No i są gościnni, nakarmią, napoją :drif:
|
witam to i ja się podczepiam pod temat. jestem chętny na wyjazdy termin mi pasuje. czekam na konkrety. pozdrawiam
|
Panowie, blisko szczegółów :-) jesteśmy. Komu pasuje drugi tydzień września? Kto Woli Czarnogórę (cieplej i mniejsze ryzyko niepogody, zdjęcia poniżej :-), jazda na miejscu na lekko. duuuużo dalej po drogach) niż Rumunię (chyba sam zostałem :-)))))), pewnie zimniej i więcej błotka, jazda z bajzlem na motorach, spanie jak się uda). Ja raczej mogę jeden weekend +5 dni roboczych. Dawajcie...
|
mi pasuje 2 tydzień wrzesnia i ja osobiscie wole czarnogóre.co mi zależy czy jade polatac po rumunii gorszej jakosci drogami czy jade do czarnogóry mniej głownymi drogami.ja jestem za czarnogorą .jest ktoś kto by obmyślił trase?? niech sie inni wypowiedzą gdzie chcą jechac to może coś konkretnego ustalimy i kto by jechał na 100% , bo zostały 2 tygodnie i naprawde już nie ma czasu na pisanie o pierdolach tylko trzeba działac!!!!czarnogóra daje tą przewage że po pierwsze jest morze i po kilkugodzinnym lataniu po szutrach można wejsć na godzinke do wody i sie zlelaksować,po drugie jest większe prawdopodobieństwo lepszej pogody, a do rumuni jest TYLKO bliżej.o kwestiach krajobrazowym nie mówie.decydujcie sie chłopcy co i jak i konkretnie sie zdeklarujcie czy jedziecie i gdzie ??pozdrawiam
|
Przekonany już jestem - niech będzie ciepło :). Konkrety - mogę wyjechać w poniedziałek 7.09 o dowolnej porze. Powrót 13.09. Będzie po sezonie więc nie powinno być problemu z noclegiem. Kto jeszcze?:at:
|
Ile zamierzacie zrobić kilometrów( + - ) ,nie wiem czy jakbym pojechał czy wymianę oleju zrobić ????
|
chyba bym się dopasował
|
Panowie, wrysujcie trasę w jakiegoś googlemapa, prtscr i zobaczymy jakie to mamy pomysły. Wielka prośba do kolegów, którzy włączyli się wcześniej i już tam byli - może nie musimy wymyślać koła drugi raz :). Czy na miejscu można nabyć jakieś mapy? Czy po drodze koniecznie trzeba coś zobaczyć. Ile godzin jazdy jest na miejsce? Jakie temperatury przewidywać na miejscu? Kto z chętnych był już w tamtych okolicach? Czy można , jakbyco liczyć na zakup jakiejś części na miejscu? czy są niedźwiedzie :-)?
Dla mnie na miejscy jak się nie przemieszczamy to raczej domek, zobaczymy ile wiary pojedzie, albo domek i namioty - jak tylko namioty to trzeba będzie jeździć z całym bajzlem. Kasa to pewnie głównie na paliwo i wstęp na plażę:mad: go, go, go......:beer2: |
Chopy, tu macie sztabówki Czarnogóry ... Trochę stare ale może się przydadzą ??
Szkoda tylko że przed wyjazdem tego nie znalazłem ... http://mapy.mk.cvut.cz/list/data/Jug...ora-Montenegro |
ja mysle ze jesli wezmiemy troche jaki
|
widzę że chętni się znaleźli na wyjazd:)
joker zaplanuj trasę i ją tu przedstaw wtedy każdy będzie wiedział co i jak. Ci którzy już tam byli może coś doradzą podpowiedzą co warto zobaczyć gdzie pojechać. czas goni a termin jeszcze nie ustalony!!! |
myśle że jesli wezmiemy troche puszek na sniadania i kolacje i zrobimy ok 4000 km to 2000 zł powinno bez problemu wystarczyć,spanie moglo by być w domkach ale trzeba by bylo sie zastanowić zeby mimo wszystko wziać jakis maly namiot itp na sytuacje awaryjne tymbardziej że czarnogóra z tego co slyszałem nie jest tak rozwinięta turystycznie co chorwacja.co do terminu zdecydowanie bardziej by mi pasował termin wyjazd 7 09 w sobote i powrót12 lub 13 09.do czarnogóry nad morze jest ok 1400 km z wrocławia i trzeba by w sobote wyjechac ok 7 rano i zrobić minimum 700-800 km i wniedziele już dotrzec na miejsce.jeśli by bylo ok po drodze to możemy zrobic i 1000 km wszystko zależy od naszej kondycji pogody itp. KOLEGO ARTURZE z KRAKOWA,czy nie mógłbyś wyjechać w sobote 5 09.jeśli wyjedziemy 7 to 8 wieczorem będziemy na miejscuzostana na tylko max 3 dni na miejscu to troche krótko.pomyśl może coś wykombinujesz.ja jestem zdecydowany na 100 % i bycmoże pojedzie mój brat na trampku.kto jest jeszcze zdecydowany na 100 %??????
|
jak sprawdzałem tak szybko na mapie to myśle ze można by było lecieć w pierwszy dzienglownymi drogami do Budapesztu lub w jego okolice którędy to zależy skąd kto bedzie jechal itp i gdzie w polsce sie spotkamy,potem na Subotnice i na Novi Sad i na Belgrad i z Belgradu na Podgorice już gorszymi drogami ale to jest trasa sprawdzona w 5 minut i glownymi drogami.jak ktoś ma inne pomysly to czekam.pozdrawiam
|
ja był bym chętny tylko do Wrocławia mam z 450km!!!
i troszkę ten przebieg odnośnie 800km dziennie duzy!! może można by pojechać na lajcie przez Rumunię i przełęcz Urdelea następnie Albanię a potem do Czarnogóry. czasu trochę mało ale na objazdówką starczy!!! |
taka trasa raczej jest zbyt dluga i męcząca ale ja sie dostosuje jeżeli bedzie wiecej chętnych.wszystko jest do dogadaniaa Ty kolego musiałbys wyjechać dzień wczesniej i gdzies w okolicy przenocowac
|
co na to reszta ??? ktoś ma jakąś koncepcję ???
|
Ale się dzieje:) jutro postaram się potwierdzić możliwości terminowe. Chyba dwóch weekendów nie uda mi się zorganizować. Może wyjadę w sobotę ale muszę wrócić w piątek.
Widzę że koledzy mniej szutrowi a więcej przebiegowi. Zahaczenie o Rumunię znacznie spowolni jazdę i będzie oznaczało raczej objazdówkę drogową niż pokręcenie się po górach. Wolę to drugie - czy mam wsparcie?:Thumbs_Up: |
Cytat:
|
ja to nie wiem pytam mądrzejszych bardziej doświadczonych!!! czy ludzie tylko z Wrocławia są chętni? pomijam tu Artura!! może ktoś z moich stron jest chętny?
|
Cytat:
|
Cytat:
ja mam rocznik 2001 kolor srebrny:) |
Cytat:
|
Cieszę sie że jest kilka osób chętnych wiec prosze o ptwierdzenie na 100% terminu itp.ja też troszke sie musze przygotować itp.może ktoś obmyśli jakaś konkretną traske ,ja ze swojej strony też postaram sie w maire dokładnie sprawdzić.pewnie będą potrzebne paszporty i zielona karta.co do ARTURA to szkoda że nie może załatwić sobie wolnego chociaż do 12 w sobote żebyśmy już byliw domu.może jednak dasz rade??gdzie myślicie żeby przekroczyć granicę polską???? jak ktoś ma jakieś pomysły czy wątpliwości niech pisze. To ile osób by jechało???? ja na 100%pozdrawiam
|
Cytat:
|
joker a ty gdzie chcesz przekraczać granicę ? myślę że może mozna by był się spotkać po drodze gdzieś już przy granicy Węgierskiej bo lecieć do Wrocławia 450km średnio mi się widzi:vis:
artur może byśmy razem polecieli do punktu ustalonego i dołączyli do ekipy już w trasie. |
można i tak zrobic bo troche bez sensu żeby ktoś jakieś wielkie kilometry specjalnie nadrabiał.czy ktoś już wie czy jedzie czy nie??
|
ja jestem chętny więcej za niż przeciw! jest nas narazie dwóch. kto jeszcze??
|
jeśli chodzi i granice myśle że mozna by było ja przekroczyć za Jabłonką na zachód o zakopanego.gdzieś tam moglibyśmy sie spotkać i dalej na slowacji jechać razem.mi z wrocka tam dojechac nie jest problemem i nie nadrabiam specjalnie km i dla Ciebe z Puław też jest ok i pózniej już leciec na budapeszt itak dalejod budapesztu sa dwie drogi glowne tak naprade,jednana belgrad i dalej bocznymi a druga na Osijek kawalek Chorwcją i Bośnią i Hercegowiną przez Sarajewo ale to myśle już zdecydujemy po drodze,jeśli mam nadzieje ktoś jeszcze sie zdecyduje i pojedziemy:at:.to jak jest ktoś jeszcze zdecydowany??????z wyjątkiem nas dwóch
|
czy może chcecie zrobić taką trasę
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UT...,35.419922&z=5 być może bym się z wami zabrał z tym że mój cel to Albania |
mi odpowiada taki plan trasy!! a powiedz jeszcze jaka jest data wyjazdu ? i na ile dni?
|
:mur: NIE UDA MI SIĘ. Nie mam wolnego weekendu a z pięcioma dniami daleko nie zajadę. Trzymam za Was kciuki i będę czytał jak było - k... już jechałem:at:.
Szerokości... |
można by było wskoczyć również do Albanii, jeżeli o mnie chodzi to jestem chetny, tylko że termin wyjazdu nie może się zmienić.
|
można by!!!! a kiedy dokładnie chcesz wyjechać na wyprawę i kiedy wrócić?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:32. |