![]() |
Podlasie jeden dzień tylko po twardym
Wybieramy się z sąsiadem i może z jeszcze jednym kolega w niedziele na całodniowe latanie (14-15h), bez zwiedzania tylko z krótkimi przerwami technicznymi. Same kloce - CT, duża Tenerka, ATAS - na drogowych oponach wiec tylko po czarnym. Może jakieś krótkie kawałki/łączniki po szutrze od bidy, ale jednego kolegi to kompletnie nie bawi.
Mój naturalny wybór na taki wyjazd, Mazury, raczej odpada bo to pierwszy weekend z otwartymi noclegami i niezła pogoda wiec zapewne będą bazyliony ludzi i aut. W związku z tym pomyślałem o Podlasiu. Mam gorącą prośbę o propozycje różnych dróg na wschód od Sokołowa Podlaskiego (przemęczymy się o świcie do końca A2, a stamtąd fajne boczne dróżki do Sokolowa). Może być w stronę Siemiatycz/Hajnowki. Byle asfaltami, jakość gra drugorzędną role, ale bocznymi drogami, jak najmniej dróg wojewódzkich, super długich prostych, dużo winkli itp… Może ktoś z Was jeździ takimi drogami do roboty, rodziny, kumpli, dziewczyny/chłopaka i nie myśli w o nich w kategoriach dróg dla moto. Będę bardzo wdzięczny nawet za podesłanie pojedynczych odcinków, nie całej super wycacanej trasy, jak trochę tego będzie to złożę z tego fajny wyjazd :at: Powrót może przez Górę Kalwarię. Z góry dziękuję :bow: |
https://kurv.gr/wutn2 - łap jako bazę. Resztę w trasie sobie zmodyfikujecie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Teraz OK i elegancko to wyglada:D
Wielkie dzięki !!! |
Czołem,
Jak po czarnym to zobacz mapy.cz możesz prosto wytyczyć jako "Road Bike" dodatkowo masz opcje "Travel tips" może coś wpadnie Ci w oko do zobaczenia po drodze nawet bez zsiadania z motora Szerokości! PZDR Qter |
Dzięki !
|
W miejscowości ANcuty kolo Narwi masz fajny daszek , miejsce do biwaku ew postoju nad brzegiem Narwi :) kiedyś jadą WSK tam nocowałem .
|
Ciekawy wypadzik , ale za dużymi klocami trudno nadążyć ;) a i do roboty dziś na noc.
Ale może następnym razem się uda. |
Niepolatalim na Podlasiu bo sąsiad pojechał na test na kofita.
Może za tydzień lub dwa. |
4 Załącznik(ów)
Byłem na Podlasiu. Dzień idealny do jazdy. Zaszczepiony przez WojtasA i korzystając z tracku JarekO pojechałem sam. Dzięki Panowie za pomysł.
Trasa miejscami ciężka dla turystyka na szosówkach, acz paciaka nie było. Od wyjazdu do powrotu z Wawy 8 godzin. Polska wschodnia jest piękna. |
Pamiętajcie będąc w okolicach Supraśla o odwiedzeniu adresu Karakule 131, jeżeli jesteśmy na miejscu kawka i rozmowa mile widziana :) Gołąb&Iza
|
3 Załącznik(ów)
Ja dzisiaj też w tamtej okolicy grasowalem.
Załącznik 106774 Załącznik 106777 Załącznik 106776 Dzień był pogodowo bajka. |
Super super :at:
Nam może się uda w ten lub następny weekend bo sąsiad na szczęście negatywny ;) |
Ja bardzo chetnie dołącze w najblizszy weekend. Oby tylko pogoda była jak dzis!
|
Mam jutro wolny dzień i chciałbym zrobić szybki wypad na Podlasie - ale po twardym i chętnie ominałbym S- kę ( starą VFR).
Start z okolic Zyrardowa jak sie obudzę :D - ale pewnie ok 8:00 Musze wrócić przed wieczorem - wieć tylko bym coś liznął. Podrzucie killa obowiązkowych punktów do zobaczenia ( z racji ograniczonego czasu raczej przed Białymstokiem - ale nie koniecznie). Tak sobie myślę może zacząć od: -Drohiczyn -Kraina Otwartych Okiennic ( to tak wy Googlowałem) - ale to na miejscu bym cos sie rozpatrzył -Może Tykocin Ale jakby co bardzo liczę na sugestie. |
Supraśl, Kruszyniany...
A jak Supraśl to i Karakule.... No i z powrotu xxuj :) |
Babel.
Drohiczyn i Tykocin to za duży rozrzut na 1 dzień. Ja postawiłbym na Tykocin. Po drodze zajechał bym do bunkra Raginisa k. Wizny i przejechałbym się "carską groblą" ze Strękowej Góry do Twierdzy Osowiec przez sam środek Biebrzańskiego Parku Narodowego. O tej porze roku trasa bajkowa. |
No i ... skończyło sie na pierwszej stacji benzynowej - padły kierunki w babci - szybka diagnoza bezpiecznik - wymieniłem znowu sie spalił.
Powrót do domu Wczoraj kombinowałem z uchwytem nawigacji prawdopodobnie zwarłem kable od czujnika sprzęgła do masy :mur::mur: Choć pewien nie jestem - bo nie widzę inne przyczyny - poprawiłem i niby działa ....ale czas sie skurczył- szukam planu zastępczego trochę bliżej ...a Podlasie :drif:następnym razem Edit - może jednak Dario polecę Ską wg Twojej propozycji - dobra lecę :) jak nie spali sie znowu bezpiecznik :D |
Trochę bliżej znaczy z której strony ? Może da się Ci coś podpowiedzieć ? :at:
|
Cytat:
Na Podlasiu ich zabrakło i VFRce się smutno zrobiło i odmówiła współpracy ;) No dobra zmontujemy to Podlasie w eskorcie Afryk i będzie dobrze. |
A jednak sie udało :) wprawdzie zanim ruszyłem to prawie 11:00 a musiałem wrócić przed wieczorem.
Wyszło prawie 600 km :) i babcia VFR-ka dała radę :) - co jest moim rekordem w siodle jednego dnia Dario dzieki za namiary :) Wszędzie tylko masa ludzi - ale nie ma się co dziwić pogoda zacna. Carska grobla - super - zresztą wszystko super - muszę tam pojechać na kilka dni : https://photos.app.goo.gl/G6QiyRakbBif2YpA7 |
3 Załącznik(ów)
Babel. Cieszę się że mogłem Ci pomóc.
My też (początkowo w strugach deszczu) penetrowaliśmy poludniowe Podlasie, od Terespola do Siemiatycz, wzdłuż Bugu. Czasu było mało, więc bez napinki. |
Tak sobie kombinuje w sobotę lub niedzielę skoczyć VFR na Podlasie :) tak jednodniowo- jeszcze nie wiem kompletnie gdzie ( Tykocin i okolice bylem) wiec może od drugiej strony - Drohiczyn, Kraina otwartych okiennic, Grabarka, Mielnik
A może ktoś coś podpowie :) |
https://www.bialystokonline.pl/3rd-h...40361,9,1.html - jak masz czas i lubisz taki klimat to warto zajechać.
|
raczej nie ;)
|
Cytat:
Chętnie bym się przyłączył tylko nie wiem czy nie pojadę po silnik do Africy. Będę się odzywał. |
Ok - jak cos daj znać.
Być może plan się rozciągnie na dwa dni :) |
Jak Grabarka i Mielnik to masz tam jeszcze ładną cerkiew w Tokarach i sama wioska ciekawa, bo podzielona granicą.
Gdybyś się wybrał, to miej na uwadze, że prom w Niemirów-Gnojno nie chodzi tak się w razie chęci przeprawy pozostaje Ci ten w Mielniku. |
Jak Drohiczyn to polecam restaurację Pod Katedrą i kwas chlebowy "Ostrobramski". Dania wszystkie są pyszne. W Drohiczynie jest też fajne muzeum starych motocykli.
W sobotę nie dam rady, ale jakbyś jechał w niedzielę, to chętnie dołączę :) |
1 Załącznik(ów)
No i opędzone w jeden dzień , troche po japońsku na szybko - 13h -654 km (kto powiedział że na VFR się nie da :D Nawet plecy mnie nie bola dzisiaj :)
Drohiczyn, prom Zabuże, Mielnik, Grabarka,szybki obiad w Kuchnia Dobromil,Bielsk Podlaski, Karina Otwartych Okiennic-Trześcianka,Puchły Jak patrzę na to zdjęcie to juz mi się chce tam wrócić :) https://photos.app.goo.gl/rhkE22bug31CZZ4x6 |
Po łebkach to podlasie zrobione ;)
|
A próbowałeś krynkoli -najlepsza odmiana cocacoli jaka piłem a synciu na powrocie 2zgrzewki do domu wziął ��
|
Cytat:
|
Krynkola :) namowiles mnie :)
Tą Karinę z opisu bym chętnie poznał, ale nie poprawiaj bo brzmi idealnie :) Do tej pory okazjonalnie kofola się pojawia bo młodzież lubi. Coś nowego. Do Białego niech przywiezo! |
A kebs jest najlepszy w Narewce koło przystanku PKS tylko swoje trzeba odstać no i tylko gotowa -godzine się prawie ze śmiechu tarzalem jak usłyszałem transakcje przede mną -karta tutaj niemooooozliiiiiweee����������
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:45. |