![]() |
Przegląd
Cześć
Pierwszy przegląd był przy stanie licznika 950 km czy w takim razie drugi powinien być przy 12950? Natomiast Na liczniku pokazuje że przy równych 12000. Ja wiem że to tylko 950 km ale układ wyjazdów tak mi się układa że pasowałby mi to. Czy to na liczniku samemu można ustawić?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cc87d33c61.jpg pozdrawiam Marcin Jan |
Nie, drugi przy 12K potem 24K, 36K, 48K itd
Serwis nie robi apteki z przejechanych kilometrów i zdaje się, że Honda daje bufor 1000km na zrobienie przeglądu |
Myślałem że 12.000 (24.000) to jest interwał a nie stan licznika. Ale rzeczywiście byłem w błędzie.
pozdrawiam Marcin Jan |
nocny, podwójny podpis Ci się wyświetla w każdym poście. Tak chciałeś ? :)
|
Cytat:
Miałem właśnie tę samą sytuację i w instrukcji wyraźnie stoi, że to interwał, a mój dealer twierdzi, że przeglądy przy 12, 24... Nigdy nie robili do tej problemów przy przekroczeniu o kilkaset km. Również przy naprawie gwarancyjnej. |
Pod kątem sensowności, to jako iż nie na każdym przeglądzie robi się te same prace to jednak powinno się trzymać konkretnych przebiegów a nie traktować to jako interwały.
|
Cytat:
pozdrawiam Marcin Jan |
1 Załącznik(ów)
|
Ja widzę dwa
|
nocny, obstawiam, że uaktywniłeś sobie podpis w profilu, a potem wyłączyłeś widoczność podpisów forumowiczów i myślisz, że go nie masz. A on tam jest i cały czas robi :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Interwał serwisowy w naszych motocyklach to 12k km lub 1 rok. Jeśli po pierwszym roku pojadę na przegląd ze stanem licznika np. 7k km to co się stanie jeśli w następnych 3 miesiącach nabiję kolejne 5k km i licznik pokaże 12k? Muszę umawiać kolejny przegląd już po 3 miesiącach żeby utrzymać gwarancję?
|
Jak zrobisz przy 7kkm to kolejny wypadnie Ci przy 19 lub po roku od poprzedniego.
|
Thx, a zatem jednak logicznie.
Nie spodziewał się człowiek jakie będzie miał rozkminy jak se dokupi drugie nowe moto :) |
Kupiłem se zima skuter Honda z dostawą do domu, w marcu wsiadam i widze, że minimalnie skrzywiona kierownica, minimalnie ... obawy że były jakies przygody na szczęście szybko ustały, bo zarówno na facebook i youtube natrafiłem na kilku użytkowników z takim przypadkiem, pierwszy przegląd i przy okazji im wyprostowali kierownice, natomiast ja dzwonie do ASO i gość mi sapie, że u nich nie kupiłem to On nie wie czy extra do pierwszej wymiany oleju za 600zł:dizzy: nie trzeba bedzie dopłacić na naprostowanie kierownicy bo to nie od nich skuter, nie ich wina, a może sam se skrzywiłem, takie coś trzeba na przegladzie zerowym wylapac itp. Czy to nie cyrk? To norma? Mogą takie uniki robić?
|
Jak widać kupowanie nowego robi większy problem niż używki :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:12. |