![]() |
Triumph Scrambler XE 1200
2 Załącznik(ów)
Wrzucam takie coś na tapetę!
Koła fajne, moment fajny, prześwit fajny, wygląd zajebisty,pozostając przy gustach Pana w wieku potencjalnie zalatującym kryzysem wieku średniego....hmm Ktoś dosiadał? Załącznik 107999 Załącznik 108000 |
Na kryzys w sam raz :D
Jest na mojej liście jazd testowych. Nawet nie jest mega ciężki. Czytałem w kilku miejscach że zdrowo nabiał grzeje, ale w tym wieku to chyba nie o rozmnażanie chodzi :D:D |
Triumph Scrambler XE 1200
2 Załącznik(ów)
�� ale trafiłeś ��
Jeździłem w zeszłym roku trochę. Teraz chyba nie ma nigdzie demo, ale właśnie się mocno doktoryzuję i może coś z tego będzie⌠nie zapeszam. Mają parę wad. Grzanie od kata można usunąć, a w wersji 2021 kat jest w tłumiku i rura ma być chłodniejsza. Moim zdaniem poważniejsza wada to tylne zawieszenie - podobno jest złe dobrane i ciężko je poprawić pomimo, ze to Ohlins. Osobiście odczułem je jako nieco twardawe, ale krótko jeździłem. To z pewnością nie jest moto jak Afryka czy GS800, ale Indie do tego służy. Na kryzys wieku średniego w sam raz. Ten kryzys już dawno za mną, ale Scram mi się bardzo podoba. PS Jakby co to nie kupować tego - https://www.otomoto.pl/oferta/triump...-ID6DR7em.html Sprzedający jest spoko, ale moto jest po szlifie, który skutkował szkodą całkowitą. Pisałem do pierwszego właściciela, ale nie odpowiedział. Załącznik 108001 Załącznik 108002 Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
No trafił, trafił...
Wczoraj się wybrałem testować, niestety nie mieli scrama więc popyrkałem dwie godzinki bońkiem T120. Fajne drugie życie dostaje ten piecyk od 5k rpm :D Ale już więcej nie piszę bo to nie w temacie. Wkleję tylko cukierkową focię i zamieniam się w słuch. |
Polatałem tym deko i poza masą, która była dla mnie jakby niepasującą do koncepcji tego motocykla, generalnie pozytywne wrażenia. Bardzo fajnie się jeździ nakedem (bo to dla mnie naked) z wyższym zawiasem. Sprawia wrażenie mięsistego, mocnego sprzęta z ciekawym silnikiem. Żeby tym jednak szaleć ostro to nie wiem… Taki trochę klocek.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
No i właśnie masę ma 207kg na sucho czyli jakieś 220kg na mokro. To jest pomiędzy T7, F800GS, a NAT. Ale faktycznie NAT subiektywnie sprawiała wrażenie lżejszej trochę.
Żeby nie było, że w wątku nie ma zdjęcia Scrama, załączam jedno z testów. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1498237bfa.jpg |
tu się uśmiałem..... |
poza hajsem dojrzałem do wersji z Wielkiej Ucieczki:-)))))
|
2 Załącznik(ów)
|
Fajny jest, ale…
Jak się zdecydujesz na wersję bazową XE, to będziesz mógł go doposażać, customizować jeszcze przez lata. Wiesz, od pewnego wieku człowiek zaczyna sobie dozować przyjemności 😀😀😀. I to jest przewaga wieku średniego nad młodością. Przejechałem się też Scramem 900 kolegi i to jest faktycznie generator frajdy. Tylko one raczej na dobre asfalty są. |
Calgon.Ty Stary Ch... :)
Dasz się karnąć? |
Spokojnie ja nawet tym nie jeździłem a co dopiero kupować.
Ostatnio pojezdziłem demówkami w KTM i BMW i z pewnością są to świetne motocykle ,ale nie urzekła mnie ta historia,w przyszłym tygodniu jeszcze daje szanse nowej Afryce bo jednak sentymenty zostają. Temat salonów to wątek na niezłą opowieść tylko mnie już się nie chce. Podobał mi się zwrot. Po wypiciu wody gazowanej z ekskluzywnej butelki oraz eszpresso z paluszkiem wywiniętym do góry usłyszałem: -Proszę Pana otrzymuje Pan od nas motocykl w wersji rejli -Czy mógły mi Pan wiecej opowiedzieć o trybach enduro i enduro pro? Popatrzył na spodnie wojskowe i kurtkę rukka kupioną od Myka 10 lat temu, lekko powycieraną myśląc, z czego zapłaci jak się wypierdoli. -Niestety te warianty proponowałbym wyłączyć gdyż nie ma zgody na jazdę poza asfaltem. Na Ch..ja mi ta wersja rejli pomyślałem i pojechałem sprawdzić ile poleci i spali �� Zostałem również poinformowany o tym że moduł sos automatycznie połączy mnie z centralą jak się łobale... W salonie drugiej marki róbta co chceta i zapierdalajta gdzie chceta... Ps. Czosnek tym fotami wyżej odnoszę wrażenie ,że flirtujesz ze mną.... |
Kolega, miłośnik marki triumph, jeździł starszym scramblerem 900. Dorobił się tego nowego 1200. Po pewnym czasie doszedł do wniosku, że jednak dokupi sobie tego starszego 900 :)
Należy brać poprawkę na to, że kolega poza asfaltem nie jeździł /nie jeździ |
8 Załącznik(ów)
Jezdzilem w ubieglym roku i jak bede mial kase, to bedzie stal w garazu :D
poza grzaniem od tlumika wszystko mi w tym moto pasowalo. Przy moich 186cm wzrostu bylo mega wygodnie. Załącznik 108005 Załącznik 108006 Załącznik 108007 Załącznik 108013 Załącznik 108009 Załącznik 108010 Załącznik 108011 Załącznik 108014 |
Ten tłumik można fajnie inaczej poprowadzić,widziałem gdzieś na stronie amerykańskiej.
Szyby też są. |
Duzo mozna do niego dokupic, ale najwazniejsza jest podstawa, czyli mega fajny silnik, zawias i hamulce.
|
Rok temu jeździł z nami dobry rajder na 1200. Dziurawe, mazurskie drogi były grane. Nie odstawał od GSow zupełnie. Pewnie zasługa kierownika.... Zdziwko jednak było takie, ze motopompa paliła te swoje 5-6 a scrambler przy takim tempie musiał często zajeżdżać na stacje. Nie wiem ile palił. Piękny jest :).
|
Jak dobrze kojarze, to on ma tylko 16 litrow zbiornik paliwa.
|
eee tam skramblery ;)
za ulamek ceny mozna mieć fajnego "prawie" skramblera ;) i nie trzeba się wciskać na siłę w "rurki" :) https://www.jednoslad.pl/wp-content/...10/5403-y1.jpg |
Xjr była bardzo długo na mojej liście z myślą o zrobieniu z niej scramblera, ale wydaje mi się, że porządna przeróbka dogoni ceną nowego triumpha. Dodatkowo już się wyleczyłem ze starych ogórów ;)
|
Cytat:
|
Pojadę dziś popaczać. Czy ja dobrze widzę ze 1200 jest lżejszy od 900?
|
7Greg, próbuj kupić XJR w dobrym stanie za ułamek ceny. Będę kibicował. To tak jakbyś chciał kupić innego z wielkiej czwórki nakedów. Tanio się już nie da :)
|
Prawda, że dzisiaj pewno już się nie da. Ten etap mam już za sobą i byłem w posiadaniu fajnej xjr, ale sprzedałem ją chyba z 10 lat temu. Tak tylko informacyjnie pisalem, że można ;)
|
Cytat:
Co do 16 litrów w baku to tak jak w GS800. tyle ,że pewnie spalanie wyjdzie większe. No ,ale zatrzymywanie się scramblerem poprawianie rurek w kroku to przeca cały rytuał. |
Byłem na Jerozolimskich, paczałem ale nie jeździłem. 1200 mają demówkę, ale chwilowo w serwisie po lekkiej glebie (handbar, klamka itp). W przyszłym tygodniu będzie się można umawiać. Co do masy jest błąd na stronie ale do rzeczy.
1200 to kloc, naprawdę spory jest, dla mnie na drugie moto odpada bo już jednego mam :D 900 nieduży, poręczny, wygląd w tym samym "klimacie". Rozmiarowo coś jak mały scrambler dukata. Demówki nie ma i wiadomo czy będzie w tym roku :mad: |
Subiektywnie wolałbym chyba boxera, bo przyzwyczajony jestem no i ten łańcuch psuje trochę efekt. Ducati scrambler też mógłby być i to mimo łańcucha.
|
Scrambler 900, Troyan Pass w Bułgarii :)
https://lh3.googleusercontent.com/XI...-no?authuser=0 |
Calgon,nie mow ze ty się w ta kurtkę jeszcze mieścisz? A moto fajne czoc sie wyleczyłem na rzecz Urbana.
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak na poważnie co to jest Urban? W sprawie Scramblera to mnie zawiodłeś bo kto jak kto, ale ty powinieneś mieć już go zamówionego na ile Cie znam... |
Obecnie nie mieszcze sie w nic wiec nie jezdze. A serio to myślałem o nim ale jak siadłem to jakoś czar prysł. Choć w sumie bardzo fajne moto. Ale starzeje się pomyślałem o czymś bardziej normalnym. Wpadł mi w oko r nine t urban. Zobaczymy co z tego wyjdzie.Ale xe bardzo fajny sprzęt.
|
1 Załącznik(ów)
Dzisiaj pojeździłem 1.5 godziny scramblerem 1200xe
Wprawdzie mając na uwadze 3000 kaucji odpuściłem sobie teren, ale asfalt też dał mi jakie takie pojęcie o motocyklu ;) - wygląda wspaniale, choć street scrambler sandstorm to jeszcze większy rock&roll ;) - jest bardzo poręczny. Gdybym nie wiedział, w życiu nie powiedziałbym, że waży prawie tyle co Afryka. - wygodna pozycja na siedząco i stojąco, choć przy moich długich kulasach trochę mi brakowało oparcia dla kolan. - pięknie brzmi - przyspiesza jak głupi - intuicyjny wyświetlacz i sterowanie - niestety wydech pali nogę więc jazda w niskich butach boli. Postój na światłach boli. Podobno w najnowszej wersji trochę to poprawiono. - zaro osłony od wiatru, więc od 100-110 km/h już odpada połowa radości z jazdy. Mała szyba powinna trochę pomóc. Reasumując: Bardzo fajny motocykl, do spokojnych tras i ognia w terenie. To jeden z tych motocykli, do którego podchodzisz i już Ci się micha cieszy. Załącznik 108721 |
Cytat:
Powiedziałbym, ale nie powiem. Niech szukają dalej 😀. To zaledwie kilka dni i 1200km, ale nie pamiętam kiedy się tak ostatnio ubawiłem. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...446f89c78a.jpg https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7c52fe6fc2.jpg |
Wzorzec miodu w dupie WMD jest przechowywany w Sevres.
Jednakoż trzeba pamiętać, że tak jak ów wzorzec jest jeden, tak, jak powszechnie wiadomo, dupę każdy ma własną :D Mnie się bardzo podoba ten motocyk a 1.2 dodatkowo mile łechce mnie tam gdzie lubię. Natomiast aby był to wzorzec to nie powiem. Na pewno chciałbym ale jako trzecie moto. Oczywiście, jeśli kupiłeś, to po ludzku, troszkę zazdroszczę :D |
Bardzo mi się podoba co piszecie. Najgorsze to ze motovykl mi sie podoba poza tym co go tworzy jako scramblera. Nie pasuje mi wydech i zbiornik paliwa. Jakby to było inne to byloby to moje docelowe moto. Nawet bez przedniej szybki.
|
Myku myśle ,że tłumik od Zard rozwieje Twoje wątpliwości
|
Cytat:
|
Myku, zacznij jeździć na tym, co masz :haha2:
Afryka tęskni, iXch tęskni, nie mówiąc o Cegle :D |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:08. |