![]() |
Husqvarna 901 Norden
Bardzo czekam na ten motocykl.
Obejrzałem filmik promo, który nie mówi nic, ale jest ładny. Jak wszystko ostatnio. Ma być ładne, ch tam czy dobre - ważne, że ładne. Oby nie było tak z tym moto. https://youtu.be/vDvZ0ONCSLA Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Ładne to są crf1000/1100 , T700.
Norden jest wątpliwej urody , trochę jak transalp700, ale może za to jest dobry :P |
CRF, T7 - nie mogę się nie zgodzić, chociaż muszę przyznać, że mnie 901 się podoba.
Bardziej niż adv890 KTMa. ccm, power, torque, suspension - na papierze wygląda coolersko. Czekam niecierpliwie. Bardziej niż na desert x. O gustach nie dyskutujemy, ale dla mnie to dopiero szkaradne jest. Choć coś ma w sobie oryginalnego, przyciągającego trzeba przyznać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Ten Norden ma całkiem ładną sylwetkę, gdy się patrzy z boku, ale z przodu gorzej... Ta duża, okrągła lampa rzeczywiście jak w Trampku 700.
No ale ciekawe jakie bebechy - silnik, zawiecha, hamulce i cała reszta. I obrazki z Islandii bardzo ładne. |
Cytat:
|
Bardzo podoba mi się taka klasyczna stylizacja. 👍
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka |
Mi i paru moim znajomym również się bardzo podoba
|
Ten norden to najbliżej stylistycznie do podczciwej 9x0adv i mnie się podoba, będzie za 2 lata na co afre zmienić.
|
Podoba mi się. Jest taki trochę.wbrew tej metroseksualnej modzie w wyglądzie nowych motocykli.
|
Tak troche multipla, trza na zywca obczaic
|
Że niby brzydki? Co z wami? Już nie starczy że ma (podobno) zapier..lać?
|
A to, że niby KTM w innym papierku zapierdala bardziej? :D
|
Jeżeli będzie to sprzętowo jak 890 Adventure R, to wyjdzie im fajna fura. Widać, że owiewki są bardziej pod turystykę pomyślane. Fajnie....
|
Ciekawe kto będzie reklamował produkt swoim nazwiskiem i umiejętnościami. Skoro Husqvarna to może Jarvisowi dadzą, żeby poświrował do kamery ;)
|
Cytat:
|
Mike Horn i Cyril Despres z filmu w pierwszym poście nie stykną?? Chyba mało kto może być lepsiejszym jak to się teraz pięknie nazywa ambasadorem.
|
Fajnie wygladajace moto. Dane tez. Wydaje sie tylko taki ... jednoosobowy ( krótki)
Pojezdzil bym na jakis testach |
Premierę wieszczą na jesień. Ja też na testy czekam. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to klon KTMa. W stopę sobie chyba strzelać nie będą, ale może będzie to chociaż solidną konkurencją. Od momentu gdy składają pomarańcze w Indiach mam mieszane uczucia. Huski podobnie..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Concept bardzo mi się spodobał. Detale robiły robotę (żółte halogeny nawiązujące do fluorescencyjnych akcentów na Husce czy też dedykowane sakwy). Sprzęt wpisujący się w trendy neo-retro. Widzę, że wersja na filmikach promocyjnych ma już inne lakierowanie i pozbyli się żółtych halogenów. Concept wyglądał lepiej, ale i tak jeździłbym :)
|
No i co... full spec nie urywa jajec za bardzo.
Śmieszną gdzieś opinię przeczytałem, że miała być lepsza wersja 890 :D Tak jakby KTM miał zrobić motocykl lepszy od swojego pod marką Husqvarny. |
Wizualnie mi się podoba i to bardzo. Ktm nie mógł zrobić rywala dla samego siebie. To bardziej turystyczna wersja 890 szersza kanapa lepsza owiewka ale bak mniejszy? Zawias niby 43mmApex taki jak w 890s ale z większym skokiem i regulacja. Waga 220 na mokro czyli tylko 6kg mniej od afry1100.
Teoretycznie dobry ruch dla KTM bo wypełniają luke. Ciekawe jaka będzie cena ale spodziewam się że tanio nie będzie ... |
Cena w USA z podatkami ok. 16 tyś. zielonych.
|
Pozycjonowanie oparte na innych platiczkach. Ło Jezusie, biedni, naiwni nabywcy.
|
|
Cytat:
|
z tej strony wyglada poprostu jak KTM co jest według mnie tylko plusem (KTM wyglada nawet lepiej wedlug mnie)
https://i.imgur.com/GpaFVEZ.jpg https://www.classicdriver.com/sites/...cc5c20530.jpeg |
Móglłby być wielkosci 990 .
|
|
Świeży materiał Ścigacza o Norden 901
|
Ktoś zakupił, jeździ i może powiedzieć jak ten sprzęt się sprawuje przy naszych zastosowaniach ? Tony recenzji na YT widziałem, ale przydałaby się recenzja praktyka od nas.
|
Jeździłem tym dzisiaj 2 godz. po lesie i bocznych drogach. Sporo moich wrażeń pokrywa się z testów na YT:
+ fajny silnik + super siodło + elektronika - wyświetlacz + tryby jazdy (IMU itp itd) + ergonomia (mam 175 cm) + faktycznie czuć lekkość tych 203 kg + wygląd - zawiasy śjakieś słabe IMHO w mojej NAT 2019 lepsze - tutaj albo dobijają albo nerwowe po dokręcenie kompresji i odbicia !!! - szyba to jakiś żart - ochrona przed wiatrem gorsza niż w KTM 990 (znaczy moim ukochanym dziku) - dźwignia zmiany biegów w rozmiarze XS - kłikszifter działa czasem dobrze - po kiego ch⌠ten lakier fortepianowy na części plastików ? - za taką cenę kierunkowskazy mogłyby się same wyłączać, a ich wskaźnik pokazywać który miga - jak się czyta/ogląda recenzje to tylny amor pada po 1000 km i potem trzeba czekać na część miesiącami Jak Wasze wrażenia ? ⌠bo mnie się lepiej w średnim offâie i chyba na asfalcie też jechało na Aprilli Tuareg :-o |
Cytat:
Tylny amor dostępny jest u nas od ręki (info na 06.06.2022). W USA mają z tym grubszy problem.... Gdzie ujeżdżałeś sprzęta? W-wa? Pozdro -- Jarek |
Jeździłem u Motoholicy`ów w Wawie.
O różnicy w amorach HSQ/KTM wiem, btw warto sobie popatrzeć tutaj: https://youtu.be/-aKuFz1Xm1Q Co masz na myśli mówiąc, że "tylny amor jest dostępny od ręki" ? Moje rozczarowanie polega na tym, że sprzęt się wylęgał bardzo długo a baza z KTM była gotowa. Większość zresztą fajnie działa, za to takie przeciętne zawieszenie to dla wielu buyerów może być deal breaker. Cena jest premium i sprzęt powinien być kompletny - ergo dokupowanie/modyfikowanie jeszcze czegoś za poważne pieniądze to pomyłka. |
Cytat:
KTM chyba próbuje wbić się Nordenem pomiędzy 890 ADV a 890 ADV R. Ma moje całkiem dobrze im to wyszło. Cenowo również. Inna sprawa, że w sz y s t k i e motocykle podrożały ostatnio bardzo. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:15. |