![]() |
Maroko 2009
Wrzucam tymczasem zajawkę wideo-relacji z Maroka jaką mam nadzieję uda mi się w najbliższym czasie robić i sukcesywnie dodawać. Jak dotąd nie chciało mi się siedzieć przy komputerze ale pogoda się psuje... Miłego zatem i do pierwszego odcinka.
<object width="560" height="340"> <embed src="http://www.youtube.com/v/AUGy9Fyk-GQ&hl=pl&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></object> |
No zaczelo sie robic w naszym dziale profesjonalnie...
|
Cytat:
ale to znaczy że ty chcesz dopiero jechać do maroka ???????? nic nie rozumiem |
Byłem w kwietniu, teraz chce zrobić w końcu z tego jakieś wideło bo mam nagranego ze 4 godziny, a to jest na razie Intro :)
|
Może wrzuć też jakieś foty i trochę opisu.
|
Foty już kiedyś były, nie ma ich wiele, do obejrzenia tutaj:
http://picasaweb.google.pl/voiceisover/Marocco# |
kosmos!!!! rewelacja!! :) zajawka pełna profeska!! czekam z utęsknieniem na film!!! :)
|
A co to za muziczka w zajawce?
|
zajawka filmowa PROFESJONAL !!!
|
Dzięki za wyrazy, przy takim wsparciu dalej pójdzie mi moment ;)
Co do muzyki to chodzi o: The chemical brothers - the private psychedelic reel |
Cytat:
|
Ja tam czekam na wersje kinową :drif:
|
podobno na jesieni mają to puszczać w Discovery Travel!!
pozdro i miłego oglądania. Złom |
Cholerka, byłam chyba w innym Maroku... Fajna energia klipu. Super. Wrzucaj szybko kolejne odcinki.
|
Raczej nie mamy co liczyć teraz na kolejne odcinki, bo z innego tematu wynika że zazigi lada chwila startuje do Albanii, Czarnogory itd
Pozdro. |
trzeba mu chyba ukraść koła ;)
|
Cytat:
|
Zazigi, a w jakim programie to montujesz, czy to raczej produkcja profesjonalna już jest?
|
produkcja ściśle domowa, program Sony Vegas łatwy do ściągnięcia
|
Hehe, szczerze powiedziawszy to nie chce mi się tego montować ;) wolę sobie pojeździć. Może jak znajdę motur na cegłach.... ;)
|
Wiesz co, nie dziwię Ci się. Ta jest taka koszmarna kupa roboty, ze kamerowanie musialoby byc jedynym hobby zeby wyrobić sie w czasie...
|
Zrobił wypas wstępniaka , teraz Pęka że filmik mu już taki dobry nie wyjdzie..:D i tak będzie nas tu zwodził aż nam się znudzi..:D
zazigi -- dzisiaj deszcze wszędzie. - pomontowal byś coś..:) |
Zazigi super robota :Thumbs_Up:
BTW, gdzie następny wyjazd ? Chętnie bym się z Tobą zabrał bo chcę być w filmie :D |
Dam rade, wejde, za dużo mam ciekawych materiałów żeby to tak zostawić ;)
Hubert, pakuj się, w sobotę do Albanii. |
W tym roku już nie dam rady :(
|
Faktycznie fulprofeska.
Jestem ciekaw ile czasu zajeło Ci zmontowanie tych 17 sekund. |
tych 17 około 6 godzin nie licząc wciągania wszystkich tych cholernych plików do komputera
|
Zgadzam się z przedmówcami - koła zabrać, przywiązać, niech montuje. Jeździć mu się po Albanii zachciało.
Jak będziesz kręcił film o wawie to ja tez chce być chyba że GęSiarni wstęp do filmu wzbroniony:)) P.S Nie daj się prosić bo to nie ładnie:) |
Cytat:
|
:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:
Nie ma jak szybki montaz! Brawo! |
Cytat:
Cytat:
|
Podziwiam ludzi, którzy mają zaparcia :), tzn tyle zaparcia, by siedzieć i montować coś przy kompie ... Mnie to, przyznam sie bez bicia, po prostu przerasta. Chyba lenistwo to moje drugie imię ... Szacun Zazigi
|
:hehehe: szybki w sensie wizualnym, a co do czasu jaki montaż zajmuje... szkoda gadać
|
Super początek :drif:
|
gdzie ten film?
Zazigi żaba kazała Cię pozdrowić ta co lody robiła.
pozdrawiam mt |
Filmik naprawdę full profeska. Obejrzałem już chyba ze 20 razy.:)
Dzienks. |
Co dalej???
|
powtórka z rozrywki- Maroko 09 (10/11)
hej Zazigi, chyba mieliśmy podobne pomysły odnośnie Maroka w 2009:Thumbs_Up:. Moja trasa: Rif, Todra, Sahara (Merzouga>Taouz>Tagounite>Foum Zguid>Zagora>Tissemoumine>Hassi Fougani (rozbiłem się na szczycie wydmy>Tissemoumine>Taghbalte)>Atlas>Ocean.
Pozdrawiam i życzę rychłego poskładania filmu;) Tomek p.s. Szukanie przeprawy przez to koryto :mur:( http://picasaweb.google.pl/voiceisov...64170285782930 ) na zawsze pozostanie w mojej pamięci :haha2:. |
zdjęcia Maroko 09 (10/11)
link do galerii z wybranymi zdjęciami:
http://www.mxflow.pl/maroko/index.html |
Heh, fajowo, niezły wyczyn, miło się ogląda, wspomina.
Chyba miałeś trochę więcej czasu niż 2 tygodnie? Co to za powrotna gleba? Co się stało? Filmik się robi ale jest jak zwykle tysiąc innych rzeczy na głowie.. :| |
Cała wycieczka zajęła mi miesiąc. W samym Maroku spędziłem dwa tygodnie.
W drodze powrotnej (na pn Hiszpanii), jakby to policjant powiedział: wskutek niedostosowania prędkości do warunków panujących na drodze (olej na zewnętrznej części mojego pasa) zaliczyłem jeden z najbardziej efektownych szlifów w mojej krótkiej acz intensywnej karierze... Bezpośrednia przyczyna: nie zauważyłem/przewidziałem oleju na zewnętrznęj części zakrętu. Byłem mocno złożony, tak na 95% moich możliwości. Z przodu i z tyłu-kostki. Wynik- ultraszybkie podcięcie przedniego koła. Nawet nie wiedziałem co się dzieje, tylko ręce skuliłem żeby o nic nie zahaczyły. Dlaczego nie zobaczyłem oleju? - bo jechałem za szybko. Dlaczego jechałem za szybko?- Bo się ścigałem z hiszpanem (wypadek miał miejsce na tym samym łuku na którym go wyprzedziłem). Dlaczego się z nim ścigałem? Bo się nudziłem a 34 konna XTZ500 pozwala się ścigać jedynie na zakrętach. Poza tym poczułem się zbyt pewnie po bezproblemowym przejechaniu wszystkich tych dakarowych odcinków... Miałem dużo szczęścia, ponieważ kompletnie nic mi się nie stało, a jaka lekcja na przyszłość! Posklejałem zimną stalą przedziurawiony dekiel wariatora i nazat do Polski. |
A to mój filmik z odcinka Mhamid- Foum Zguid (bliżej FZ) http://www.youtube.com/watch?v=juWvSxB8omo
|
Rewelka!!
A to ja w okolicach Mhamid: <object width="560" height="340"> <embed src="http://www.youtube.com/v/UhmJE7fgTUI&hl=pl_PL&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></object> |
Rozwaliłeś mnie na łopatki! Muzyka w połączeniu z dynamiką aktora stworzyły niesamowity klimat! Jeszcze nie widziałem tak sugestywnego filmu z podróży. Ten jest najlepszy!
|
:)
masz chłopie talent - i warsztatu pewnie też Ci nie brakuje. |
Uwaga, niemal w rocznicę pojawiła się relacja w dziale podróże!!!
http://africatwin.com.pl/attachment....1&d=1267001809 ;) |
Rewelka, już nie mogę sie doczekać. Ja startuję 9.07.2010.
|
Dzieki, Zazi!
:) Aha, a mozna wiedziec ile km. i siana poszlo? |
Cytat:
Zazi, jaki zakres temperatur w kwietniu? |
Cytat:
Całkiem przyjemnie, trzeba uważać ze słońcem a w nocy lekko telepie. Różnica między północą a południem jakieś 10-15 stopni myślę. W górach śnieg jeszcze ale już ciepło, można chodzić w koszulce. <table style="width: 355px; height: 180px;" class="table_data" border="0"><tbody><tr></tr></tbody><thead><tr> <th scope="col"> </th> <th scope="col"> April </th> <th scope="col"> </th> </tr> </thead> <tbody><tr> <th scope="row"> Agadir </th> <td> 21°c / 7°c </td> <td> </td> <td> </td> <td> </td> </tr> <tr> <th scope="row"> Casablanca </th> <td> 17°c / 7°c</td> <td> </td> <td> </td> <td> </td> </tr> <tr> <th scope="row"> Dakhla </th> <td> 26°c / 12°c</td> <td> </td> <td> </td> <td> </td> </tr> <tr> <th scope="row">Er Rachidia</th> <td> 17°c / 1°c</td> <td> </td> <td> </td> <td> </td> </tr> <tr> <th scope="row"> Fez </th> <td> 16°c / 4°c</td> <td> </td> <td> </td> <td> </td> </tr> <tr> <th scope="row"> Marrakesh </th> <td> 18°c / 4°c</td> <td> </td> <td> </td> <td> </td> </tr> <tr> <th scope="row"> Tangier </th> <td> 16°c / 8°c</td> <td> </td></tr></tbody></table> |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:29. |