![]() |
Crf 190L
......................
|
Podoba mnie się. Idealna na wieś, na dojazd po zakupy;)
|
Jakby ją zrobili 125 ccm i w jakiejś ludzkiej cenie to by w PL hit był.
|
Cytat:
Proszę bardzo 6 biegów, ale owiewki nie ma. Do tego kit na 175 ccm za 200 euro i można... |
Ta CRF190 jakoś mi zmodyfikowanego Trampka przypomina :D
Gust każdy ma swój i każdemu podoba się co innego, ale jak dla mnie to ta lampa psuje wszystko. I bez ABS-u na tylnym kole to chyba nie ma możliwości pojawienia się w Europie. |
W mniejszych pojemnościach sprawę hebli załatwiają CBSem i dostaje to homo na UE.
|
To stara technologia w nowym opakowaniu. Bęben z tyłu, wahacz... mechanika wygląda jak z lat 60
|
Bo to przerobione jeździdło australijskiego farmera ubrane bez sensu żeby było ładne. Tam się to nazywa XR190.
http://www.hastingshonda.co.nz/asset...kHb-dm8kWk.jpg |
Beben z tylu w 2021 ? No ja wiem ze bedzie budzetowo, ale mimo wszystko..
|
A co złego w tym bębnie? Mam SR500 na bębnach przód/tył i hamuje to lepiej niż DR650 z tarczami przód/tył mimo większej masy. Przy tej pojemności i masie pojazdu to większego znaczenia mieć nie będzie.
|
1 Załącznik(ów)
oooooooooo.... takie XR190 to ja bym chciał jak złoto. ten plastik nie podoba mi się.
choruję od jakiegoś czasu na Suzuki Trojan. Gdyby to było do kupienia w EU to brałbym to natychmiast jako nowe nawet. Bęben w niczym by mi nie przeszkadzał. Oczywiście jest za hooyowe na ełrope no i nie ma ładnych owiewek jak ta CRF190. Trojan ma nawet dwie stopki boczne :D można se postawić na lewo lub prawo lub jedną i drugą i tylne koło w górze... zajebiste moto. Taki silnik jak mam w Becie tylko dołożona chłodnica oleju. https://www.suzukimotorcycles.com.au...l-farm-trojan/ m |
Matjas ale przecież miałeś takie coś ala Suzuki Trojan tylko, że z większa pojemnością Xt600 :) Ja wiem, chodzi o to żeby gonić tego króliczka ...
|
Bete Alp 200 ma i marudzi. :D
|
Ładny ale prawie 6 k papiera. To jednak czysetka za tę kasę:)
|
XT600 mam w dalszym ciągu i w zasadzie nie mogę na nią złego słowa powiedzieć :D
aleale... jestem na końcówce prac nad moim 200EXC. to może skończyć temat poszukiwań mocniejszych wrażeń :D oby nie w kąciku ortopedycznym lol... Muszel - to są AUD czyli cena o,75 USD. Tak czy siak nie ma się co brandzlować - nie kupisz u nas ani w okolicy... a przywózka tego to byłby lot w kosmos z ceną. To już lepiej sobie dotrojanić CRF300L jakby ktoś miał taką fantazję. natomiast jak ktoś ma fantazję na takiego szwędolota w Australii to mniemam, że te 17koła złych smakuje u nich zgoła inaczej niż u nas... z takich fajnych i rzadkich motków to się od wielkiego dzwona pojawia u nas na olx Yamaha 225 Serow. |
AA bo myślałem , że już sprzedałeś jamaszkę. To może jak skończysz exc to będzie to ten Twój święty grall: exc + xt + trial - a resztę co tam masz sprzedasz :)
Ja kuruje właśnie lewą rękę, apropo kącika ortopedycznego (tzw. łokieć tenisisty - niby nic a jeździć nie można - minimum 12 tygodni bez latania w moim przypadku) |
myślę, że XT na nowy sezon dostanie czerwony guziczek i jak zjadę te gumy co mam założone to poszukam obręczy 18,21 alu i sobie przeplotę kółka. patrzymy na siebie w garażu bez agresji - czego chcieć.
exc natomiast to może być tylko love/hate. jak piszesz - nie ma opcji na jeden motorek do wszystkiego. najczęściej i tak ostatnio latam betą Alp sobie po okolicy... |
Przejedź się jednym i drugim to ocenisz co byś wolał. Szczerze wątpię że dalej byś wolał Hondę.
|
Cytat:
|
Cytat:
przyznam, że ja nie kumam Suzuki - jakby dołożyli do DRZ wtrysk co nie jest obecnie jakąś mega gimnastyką, mieliby moto na resztę świata a w salonach sprzedawałoby się coś oprócz Vstroma :D :D :D Co do Trojana @ LuckyLuke - planuje wypas :D jeszcze nie wiem czego ale może będą to owce. Ale to za kiedyś - narazie myślę, że małe i proste jest piękne. po założeniu ostrzejszych opon i konkretnego mudguarda żeby żeber nie pozalepiać nie widzę powodów aby nie zaatakować czymś takim dowolnego terenu w myśl zasady - jak nie przejedziesz to przeniesiesz :D m p.s. szukałem info nt czegoś zupełnie innego na adv/rider i przypadkiem znalazłem, że jest coś takiego jak europejski Trojan - to się nazywa Suzuki DF125 - jakby się uprzeć trza jeno wymienić cylinder i tłok - chyba. Reszta na oko ganz takutka samiutka. We Francy około 1000E. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:53. |