Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Norwegia 2021 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=41321)

intruz_ 04.11.2021 03:12

Norwegia 2021

Jeszcze nie Afryką, a poprzednim moto, ale może kogoś zainspiruje.
Przy odrobinie szczęścia z pogodą można trafić na całkiem fajne widoczki ;)

A oto krótka filmowa relacja.

https://youtu.be/B328MfOi93I

furman 04.11.2021 10:14

Bardzo mi się podobało. Fajny montaż. W 2020 corona zepsuł mi plany na Norwegię, ale motywujesz żeby podjąć kolejną próbę.

Lis 04.11.2021 10:52

I mnie się ta podróż z Wami bardzo podobała :)

tomdiabollo 04.11.2021 11:44

Ale widoki, Fajny klimat całej wyprawy. Dobry film ,natchnienie na planowanie następnych podróży.

qbaRD07 04.11.2021 12:17

Pięknie zrobiony filmik, jak dla BBC.

Dubel 04.11.2021 17:29

Fajny film :Thumbs_Up:

El Kowit 04.11.2021 17:51

Cytat:

Napisał dubel (Post 754920)
Fajny film :Thumbs_Up:

Ale konkretnie co?
Co w tym krótkim filmie jest dobrego Twoim zdaniem?

Gilu 04.11.2021 19:44

Przez cały czas trwania filmu nie widać deszczu a to chyba nie takie oczywiste w tamtym rejonie.

Novy 04.11.2021 19:45

To samo chciałem napisać - okno pogodowe Wam się albo udało albo film zmontowany tylko z ładnych dni? :D

syncronizator 04.11.2021 19:55

A jak z noclegami na trasie ? ... łatwo było Wam znaleźć dogodną miejscówkę ...?
Mnie się to wcale tak łatwo nie udawało ... albo płot, albo kamienie albo brak możliwości zjazdu z drogi. Niby można na dziko ale nie było to takie proste.

Melon 04.11.2021 20:10

:Thumbs_Up: Tak , Norwegię chciał bym zobaczyć.

Dubel 04.11.2021 21:10

Cytat:

Napisał El Kowit (Post 754929)
Ale konkretnie co?
Co w tym krótkim filmie jest dobrego Twoim zdaniem?

Fajne ujęcia z drona z fajnych miejsc, zmontowane w fajny sposób. Fajnie że się komuś jeszcze chce cos fajnego zrobić i wstawić tu by było fajniej. Fajniej było kiedyś gdy relacji z wyjazdów było więcej ale może będzie jeszcze fajnie i fajne miejsce wróci kiedyś na swe fajne tory .....

intruz_ 04.11.2021 22:45

Cytat:

Napisał syncronizator (Post 754959)
A jak z noclegami na trasie ? ... łatwo było Wam znaleźć dogodną miejscówkę ...?
Mnie się to wcale tak łatwo nie udawało ... albo płot, albo kamienie albo brak możliwości zjazdu z drogi. Niby można na dziko ale nie było to takie proste.

Nam było dość łatwo znaleźć fajną, szczególnie widokowo miejscówkę. Fakt że często korzystaliśmy z aplikacji park4night, bez tego faktycznie w niektórych miejscach był problem.

Cytat:

Napisał dubel (Post 754979)
Fajne ujęcia z drona z fajnych miejsc, zmontowane w fajny sposób. Fajnie że się komuś jeszcze chce cos fajnego zrobić i wstawić tu by było fajniej. Fajniej było kiedyś gdy relacji z wyjazdów było więcej ale może będzie jeszcze fajnie i fajne miejsce wróci kiedyś na swe fajne tory .....

Dzięki, "fajnie" ;) że ktoś docenia, ten ogrom pracy który trzeba wykonać, aby zmontować taki, chociażby krótki filmik.

Każdy ma swoją wizję na zrobienie ruchomego obrazu jako pamiątki z wyjazdu. Z mojego doświadczenia jeżeli chcemy podzielić się takim filmem również na forum publicznym i ma to być choć trochę interesujące również dla osób nie związanych ściśle z takim czy innym tematem ciężko byłoby zmontować godzinny film na tyle interesujący, aby ktoś chciał obejrzeć w całości. Poza tym sam wolę obejrzeć taką skróconą, treściwą wersję wspomnień.

El Kowit 05.11.2021 09:19

Jestem usatysfakcjonowany obrazem i odpowiedziami.
Tym niemniej nie jest to relacja Dubel. To bardzo miły dla oka pokaz obrazów i umiejętności montażu.
Lorsol poszedł krok dalej choć też brakuje mi u niego podkładu Czubówny. Fajnego oczywiście:)

muszel72 05.11.2021 10:15

Nie byłem ale kcem być:)
Ładnie zmontowany film:)
Piękna, lekka wycieczka:)
Przeoczyłem kiedy, w sensie jakim miesiącu?

intruz_ 05.11.2021 14:26

Cytat:

Napisał muszel72 (Post 755028)
Nie byłem ale kcem być:)
Ładnie zmontowany film:)
Piękna, lekka wycieczka:)
Przeoczyłem kiedy, w sensie jakim miesiącu?

Nie przeoczyłeś, po prostu nie dotrwałeś do końca filmu (ale nie Tyl jeden) ��

Dobrze ujęte...lekka wycieczka, bo taka właśnie była, wyciszająca, napawanie się widokami i bliskim kontaktem z naturą, polecam Nowegię, bo jak dotąd był to pierwszy mój wyjazd asfaltowy który mogę pod pewnymi względami porównać do wyjazdów offowych, bardzo mało ruch na drogach, dzika niczym nie zakłócona natura.

muszel72 05.11.2021 14:35

Rozmarzyłem się przy tym Waszym ognisku na koniec:) Już wiem.

Dubel 05.11.2021 16:13

Cytat:

Napisał intruz_ (Post 755068)

...Dobrze ujęte...lekka wycieczka, bo taka właśnie była, wyciszająca, napawanie się widokami i bliskim kontaktem z naturą, polecam Nowegię, bo jak dotąd był to pierwszy mój wyjazd asfaltowy który mogę pod pewnymi względami porównać do wyjazdów offowych, bardzo mało ruch na drogach, dzika niczym nie zakłócona natura.

No tak tu jest, zycie plynie wolniej, spokojniej bez tego owczego pedu ...:Thumbs_Up:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:48.