![]() |
CRF1000 Zębatka iloś zębów róznica w mocy
Jak w tytule z racji wymiany łańcucha pytanie do tych co próbowali montowali i maja wiedze w temacie konkretnie chodzi o zębatki na jakie ( z iloma zębami ) wymienić by podnieść jej troszkę zrywności ( wiem kosztem v-maxa) czy zmieniając zębatkę tył na taką z mniejszą ilością zębów przednią zmieniamy na taką która ma ich więcej jak w ori ???? jeśli tak to w jakim stosunku o ile zębów żeby lepiej przyśpieszała a v-max drastycznie nie spadł
z góry dzięki za info |
https://www.gearingcommander.com/
Zrywność: zbębatka zdawcza mniejsza V-max: zębatka zdawcza większa |
Przednia zostaw taka jak jest ori. Na tył daj 44z. Większą na ori długość łańcucha nie założysz. Miałem tak w 1000 teraz mam tak w 1100, dużo lepiej się jeździ ale wadą jest to że licznik kłamie o 15%.
Znalazłem na aliexpres rekalibrator prędkości będę montowal zobaczymy jak to się sprawdzi. |
Cytat:
dzięki za podpowiedz spróbujemy z 44z |
Cytat:
pozdrawiam Marcin Jan |
Cytat:
|
Druga stara zasada mówi że lepiej dać wiecej z tyłu niż ujmować z przodu.
|
https://pl.aliexpress.com/i/33016553970.html
takie coś wpinasz się między czujnik a zegany i to przekłamuje ci sygnał z czujnika. Co prawda znalazłem tylko do crf1000 ale powinien pasować też do 1100. |
Ale to z linka jest do crf 250...czy do litra też podpasuje ?
Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka |
Trza poszukać do 1000 nie może być za łatwo.
|
Cytat:
|
Wejdzie 45? to musi się ciężko zaklądać bo już przy 44 jest problem...
Co ciekawe na ori przełożeniach mamy prędkość licznikową 218 co daje poniżej 200 na gps, czytałem że gość dał 15 45 i na gps na 6biegu mu odcina teraz przy 200 czyli vmax się nie zmienia. Moim zdanie te 16/44 jest optymalne, ale spróbuje jeszcze 16/45 z ciekawości ale 15/46 to moim zdaniem przesada... |
Cytat:
|
Macie jakiś link do dobrej zębatki 44 zęby do Afryki 2016r. ??
|
Pasują zębatki od xrv więc jak wpiszesz w allegro to znajdziesz każdy rozmiar
|
dzięki mada
zamówiona, sprawdzę różnice w terenie |
Hej ludzie, To mój pierwszy post tutaj więc się WITAM z dużej litery przy okazji.
CRF1100... Mam 15 z z przodu i ori na tyle ale jeżdzę 90% w terenie. Co mogę założyć na tył aby było lepiej ? 44 zęby będzie OK ? Łańcuch mam w sumie już nowy od niedawna z DIDa ale myślę, że wejdzie. Do CRF1100 pasują też zębatki od XRV ? Dzięki za info ! |
Tak pasują od xrv możesz zamontować 44z albo 45z
Ja mam 16 45 i to jest to samo jak twoje 15 42 Z 15 45 będzie już grubo, próbuj i dawaj znak jak z efektami. |
Cytat:
|
Ja założyłem na wyjazd do Bośni 15 na przód, tył oem. Będę testował.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:54. |