![]() |
DUCATI DESERTX - Cagiva Elefant?
3 Załącznik(ów)
Bedzie się działo...:D
|
Jak wcześniej mnie się nie podobał tak po danych, które ciekną zaczyna bardzo kręcić. I z mordy też całkiem spoko.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Nie nadążam, wiec zapytam: waga z wahą poniżej 180, moc ponad 100 qcy, skoki zawiasów 300/300 i dakarowy zasięg ? Czy bardziej czar dizajnu i tabelek?
No co, sceptykiem jestem od urodzenia :( |
Ducati Desert
A co Wy na to?
https://www.facebook.com/16097727259...1673291096942/ |
Cytat:
Cytat:
|
9.12 o 16 mają sie pojawić dodatkowe info na stronie ducati.
https://www.ducati.com/ww/en/bikes/desertx/desertx-937 Ale podaba mi się bardzo |
Zajebiscie.:rules::rules::rules:
|
Szykujta worek pieniędzy :)
pozdrawiam Marcin Jan |
|
Cytat:
Ładne to, choć wygląda jak jednoosobowe. |
Sety pasażera są. Chyba kanapę pasażera możesz podmienić na bagażniczek. Mnie się podoba tylko jak rzuca ceną to mi się mniej będzie podobać.
|
|
Cytat:
|
Cytat:
i kazali usunąć. 110koni silnik 950 z nowego monstera zawias 230mm waga z 90%paliwa 223kg Czyli wloska odpowiedź na afrykę. Cena na pewno też pod 70. |
Ponad 70 to kosztuje Multistrada 950 bieda ediszyn. Sądzę że to będzie jednak więcej.
|
Parametry jak stare dobre LC8 950.
Cytat:
https://webcache.googleusercontent.c...nt=firefox-b-d |
Więc za letki to on też nie będzie.
|
Cytat:
|
Raczej się nie zmieszczą ale sprzęt zajebisty.
|
Społeczeństwo grubnie to i motory grubną :D
Za chwile 125ccm będą miały 170kg na sucho :D Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
Jak widzę że w 70 nie mieści się Afryka w wersji AS to nie jestem optymistą. Obyś miał rację.
|
Strzelam coś w przedziale 80-90k.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Z przodu wygląda jak czwórka :D ;)
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Przecież Varadero 125 już dawno waży 170 kg Cytat:
I bardzo dobrze , bo motocykle powinny być jednoosobowe Stare i nowe |
|
4 Załącznik(ów)
No to nowa Afryczka może już się zacząć bać:):Thumbs_Up:
Cena od 15 990 Euro (73 595,41zł ) |
:drif:Och i ach
|
Nie no, pakę ma niebo ładniejszą niż wypłody tych czy innych ówczesnych dizajnerow. Zastanawia mnie tylko po co tam dali opony z klockami....
|
110 kuni Ducati w V to jak 200 w Hondzie, 200 kg wagi i dobry zawias przekłada się na zacny potencjał. Nie sądzę że będzie konkurować z Africą, Ducati wybiera świadomy wymagający nabywca. Africe pewna część kupuje na próbę.
|
Szkoda, że nie zostawili normalnych zegarów plus tablet. Jakoś mi nie leży ten pionowo zamontowany telefon.
|
|
Wygląda przepięknie i wystarczająco 'Rally' :)
Parametry ma ok. Ale brak DCT nie daje mu szansy w starciu z Hondą :D |
Jak przy tych parametrach będzie to jeździć jak LC8 to myślę, że odbierze część klientów KTM'a. Jak dla mnie to nowy KTM nie wygląda ale jeździ zacnie, Honda no brak jadu tych silników choć wygląda ładnie, Yamaha bez zawiasu. A tutaj na papierze jest i wygląd, i całkiem zawias i fajny silnik. Oby na żywo i po przejażdżce też zrobiła takie samo wrażenie.
Mogliby by Austryjacy nauczyć się od Włochów albo Japońców jak robi się wygląd. |
Makarony pozamiatały. KTM nowy jest faktycznie paskudny a ten wydech to już jakaś masakra. A Honda? Honda do wora, wór do jeziora. :D
|
Miałem kiedyś dwa ducaty i zawsze miałem jakieś takie poczucie, że trzeba do nich podchodzić inaczej tzn, że nie są trwałe jak japońce i to nie było fajne. Może to tylko takie dziwne uczucie jak to kiedy wjeżdżam do Poznania :) i nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. Bardzo mi się podoba:)
|
1 Załącznik(ów)
|
Te z tylu to dodatkowe zbiorniki paliwa? Bo na jednych fotach są a na innych nie ma.
Odpowiedź tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=o5Nfmx6bGQw |
Tak dodatkowy 9l
16.15 |
A ja mam nadzieję że z LC8 nie będzie miał nić wspólnego. Powiem tak, zrobił ten motorek na mnie duże pozytywne wrażenie i spodobał mi się jak w 1990 roku, kiedy to w Romie pierwszy raz w salonie Hondy zobaczyłem na żywo Africe Twin.
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
D Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
5 Załącznik(ów)
Cytat:
MV AUGUSTA 9.5 VS DUCATI X Desert |
A zwróciliście uwagę że wlew jest po prawej stronie a nie na środku jak zazwyczaj. Teoretycznie tankując na kosie moznst więcej zatankować, choć pewnie nie każdy tank bang podejdzie.
pozdrawiam Marcin Jan |
O Jezu... Abstrahujesz, cytując klasyków, od układu odniesienia. W UE stacje są co 20-50 km. Poza UE nikt tym nie pogoni.
Niemniej, kibicuję... |
Nie no jasne, różnice w ilości paliwa pewnie pomijalne (0.5 l?)…choć jestem ciekaw jaka idea stała za tak rozwiązanym wlewem paliwa. (Prototyp miał dwa wlewy).
pozdrawiam Marcin Jan |
|
Jak nic rozwali rajd Dakar
|
3 Załącznik(ów)
Załącznik 114850
Załącznik 114851 Byłem dziś w MotoMio mieli na dwa dni przedprodukcyjny model. Bardzo mi się podoba, na żywo chyba jeszcze fajniejszy niż na zdj. Gabarytowo bardziej tenere 700 niż afra. Wysoki i smukły świetna pozycja za kierownicą. Sprzęt wydaje się być prosty i surowy mało plastików tylko co to potrzebne. Ciekaw jestem realnej wagi z pełnym bakiem. Niestety jakość wykonania to jednak do Japonii daleko ale za ogólna zajebistość wybaczam. Załącznik 114852 Znalazło się kilka baboli. Mocowanie podnozka bocznego wystaje dobre 5cm poniżej zgrabnej płyty pod silnikiem do tego jest przykręcone do silnika więc będzie wyrywało kawałek kartera. I niestety te bezdętkowe felgi nie nadają się do ęduro. Są bardzo szerokie i wystają poza obrys opony więc po pierwszym offie jeśli się nie pogna to na pewno będą mocno poobijane ranty. Będzie na co zmienić afre za rok - dwa.:D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:49. |