![]() |
Endurorally 2022
14 Załącznik(ów)
Nowy rok, nowe wyzwania, yeah!
Cześć z nas wybrała się na Dakar Rally. Przyglądają się, kibicują i szukają inspiracji na nowe pomysły, o których już niebawem Wam opowiemy. Będzie się działo! Super spotkanie z Maciek Giemza #101 i @Konrad Dąbrowski#537 trzymamy za Was 👍 To dopiero początek... |
1 Załącznik(ów)
Pracujemy nad organizacją dwóch imprez w roku 2022.
Pierwsza - ER24, będzie 100% rajdem w nowej odsłonie. Druga - ADVfest, będzie w 100% czymś nowym, skierowanym do miłośników motocykli ADV i podróżników enduro. O szczegółach obu imprez opowiemy Wam niebawem. Chcielibyśmy odsłonić karty do 5 lutego, jednak jest to uzależnione od pozwoleń i dokumentacji, na które musimy spokojnie czekać. Zatem rezerwujcie terminy i trenujcie! Jak tylko będziemy gotowi wracamy z kompletem informacji i zapisami 🤙 |
szkoda że w tym roku pierwszy termin nie pasuje :/
|
Drugi termin chyba też koliduje z Białą.
|
Super, będzie się działo. Na pierwszy na pewno się wybiorę, drugi może.
|
No nareszcie coś w naszych stronach. Coś czuję że poligon Drawski będzie orany i przez nas..
|
Zawsze narzekałem że daleko Ale teraz już nie mogę narzekać 😁
|
Cytat:
Niestety terminy wyznacza wojsko, a nie my... Cytat:
|
Cytat:
|
No to jak? Zapisani?
|
Ja chętny.
Pierwszy raz chce sie wybrać, aby zobaczyć co to jest. Chcę jechać beta 390 i zastanawiam się czy wybrać wersję Academy czy Rally. Nie brałem udziału wcześniej w takim rajdzie. A Ty jaki masz plan ? |
Cytat:
Ja lecę CRF 1100 AdvRally |
Chodzi mi po głowie udział. Byłby to mój pierwszy start w tego typu imprezie. Najchętniej to bym się z kimś zabrał transportem z Wawy, jak by ktoś miał wolne miejsce w busie/na lawecie. Moto to Husqa 701 :D
|
Wyszła mi cena 900 zł za wzięcie udziału... kurdee, dla mnie gruboo :D
|
Ale jesteście w stanie się zapisać? Bo w dziale 'zapisy' jakoś brakuje mi możliwości zapisania się.
|
Wg mnie wpisowe w wysokości 900pln to nic w porównaniu z tym co wzamian się dostaje. BTW. Wyżywienie i nocleg nie jest wliczony w tą kwotę.
Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Tu sprawdzałeś? Wybierasz sie ze swoją 701? |
O faktycznie. Tu nie sprawdzałem. No jeśli mam jechać to tylko 701. Nie chce mi się podnosić z ziemi 1100 ;)
|
Cytat:
|
Zapisałem się na oba.
|
Cytat:
|
Zapisałem się na Rally Academy. Zobaczmy. Muszę jakieś spanie ogarnąć w okolicy. Tato chce przyjechać i popatrzeć. Więc będzie nas dwóch, ale jeden jadący.
|
Cytat:
|
Ja się jeszcze zastanawiam nad klasa academy, zapytam brata, może poleciał by ze mną ;) podpowiedzcie jak to będzie wyglądać? jakieś rozkładane siedziska, grilla przenośnego może zabrać? będą tam jakieś stoiska teamowe etc?:at:
|
Cytat:
Sprzet do grillowania pewnie nie zaszkodzi. :) |
Bylem dwa lata temu. Wtedy to się jakoś inaczej nazywało niż academy. Trasa przejazdu była z roadbookiem ale zupełnie inna niż trasa rajdu. Taki a'la tet. Dla 701 moim zdaniem bez sensu.
|
Cytat:
|
Trzeba dokładnie doczytać opis. Ale dwa lata temu to była kompletnie inna bajka. Fajna, ale moim zdaniem na 701 szkoda czasu.
|
Cytat:
|
No właśnie. Czyli pełna zgoda ;)
|
Cytat:
W edycji czerwcowej przynajmniej w pierwszych założeniach miało nie być dróg publicznych tylko wszystko off. To inna bajka niż byłeś 2 lata temu. |
Zmieniłem z Rally Academy na Rally. Może ktoś się dołączy z tych co nie mają ciśnienia? Jadę sam, więc przyda się kompan, zawsze to raźniej. Nie mam doświadczenia w takich rajdzie, więc jadę, aby przejechać i dobrze się bawić.
|
dzinks, widzimy sie ;) możemy lecieć razem tylko ja na Aferze, więc będę musiał nadążać. ps dobrze że się przepisałeś ominęło by Cię najlepsze ;)
|
Też będę. Do zobaczenia.
Pzdr Qter Światu pokój - ludziom motocykle |
Cytat:
|
Zapisany. Klasa rally. Może sobie zrobimy jakiś kącik "FAT" na biwaku ? :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W 2021 poleciałem EnduroRally. Formuła 3 dni w trasie bardzo mi odpowiadała. Na ten rok zapisałem się na ADV. Trzeba jeździć by się CRF300L szybciej zamortyzowała :)
|
Cytat:
|
Chyba chodzi o ADV24 a tam nie ma żadnych klas.
|
Cytat:
|
Czy z okolic Białegostoku wybiera się ktoś busem lub osobówką z lawetą do Drawska Pomorskiego? Ja i mój piękny motocykl chętnie po trasie przez Wysokie Mazowieckie dołączymy do jakiejś wesołej eskapady.
|
Cytat:
|
Pojedynczy zawodnik z centralnej Polski też szuka towarzystwa na dojazd i na miejscu, moto obecnie Xchallenge, ale może uda si zmienić to czerwca na jakieś 690?
Planuje I raz wystąpić w takiej imprezie, u mnie w okolicy są sami quadowcy, więc nie mam kompana na motka enduro. Nigdy na czymś takim nie byłem, więc nie mam doświadczenia jak to wygląda. |
Mam do odsprzedania miejscówkę na ER24 2022 w czerwcu za 800 zł. Chętny ktoś?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przekonaliście mnie to i ja jadę:)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:26. |