![]() |
Beta 50 rr - opinie
Czołem
Czy ktoś miał do czynienia z tym modelem? Jakieś wady, bolączki itp? Może ktoś sprzedaje albo ma zniżki u dilera :) ? Widzę że występuje w trzech specyfikacjach: zwykła, sport i racing. Różnica w cenie spora. https://www.offroad360.sklep.pl/user...3/P7060073.jpg |
Siwy - ale ze 50?
|
Cytat:
a tak serio to młodemu szukam coś co ma homologację i nadaje się na tor i do lasu |
A młodzian ile wiosen?
Bo i dla swojego się rozglądam ale sam nie wiem już czego szukam. |
Cytat:
Do tej pory upalał mrf 140 i nieźle mu idzie, wzrost też ma. |
We Francji dość popularne.
Znajomego córa to upał z chłopakami. Szczegółów modelu niestety nie znam. |
Siwy, ile wzrostu ma Twój młody?
|
Cytat:
|
Dzięki, zatem mrf 140 jeszcze za duża na mojego bo ma 150.
Sorki za off |
Cytat:
|
Od tego zacznę, poszukam gdzieś w 3city. Pzdr
|
Cytat:
|
Tylko to już byłby full cross a przed tym się bronię. Chciałbym móc na kołach w teren dojechać więc homologacja potrzebna.
Beta 50 rr podobno po odblokowaniu ma 15 koni. |
Złapie bakcyla to się nie obronisz a ta 50tka na tor się nie nadaje więc zaraz będziesz musiał zmienić.Mój miał 13 lat kiedy wsiadł na kawasaki 85 na dużych kołach w wieku 15lat kiedy przesiadł się na ćwiartkę to po dwu zakrętach wąchaliśmy tylko spaliny za nim
|
Tor to ma być dodatkowo, ja chcę go na enduro namówić żeby nie bawić się w przyczepki i wożenie na tor.
|
Znam dobrze ten silnik, to grzebnięty przez Bete AM6, bez zastrzeżeń, stara sprawdzona jednostka występująca kiedyś w Aprilia, Malaguti, Yamaha i wielu innych małych pierdzikach. Motorek do nauki dla młodego jak najbardziej, kiedy zajdzie potrzeba więcej to montujesz tubingowy zestaw Malossi i młodemu możesz podnieść ciut poprzeczkę, taka 80-tka już się troszkę się kręci.
Powodzenia. |
Jeśli dobrze kojarzę to mój młody miał ten silnik w Rieju. Również bez zastrzeżeń.
|
Ok, po przemyśleniach zaczęliśmy się też rozglądać za cross 85. Może ktoś sprzedaje coś ciekawego?
|
nie wiem czy taki masz wynik ale na FB mi sie wyswietlaja od razu jakies ogloszenia:
https://www.facebook.com/search/top?q=sx85%20ktm |
Cytat:
|
Naoglądałem się tych Beciaków 50 i 125 jak kupowałem. Same gruzy łatane na trytki. Na tym chyba lata włoska niewyżyta młodzieżówka czy coś teges. Dosłownie ani jedna sztuka z tych co widziałem nie nadawała się do zakupu.
|
Na razie na cel wzięliśmy typowe crossówki 85 na dużych kołach: sx 85, yz 85. cr 85 ewentualnie huska ale to świeże i drogie sprzęty jeszcze.
|
Nie myślałeś o DT50? Czy to już ma być hardkorowa maszyna z homologacją drogową?
|
Cytat:
Najlepiej by było mieć "zalegalizowanego" crossa, jak np ttr 125 ;) |
Jak widzę co u mnie na dzielni chłopaki wyczyniają na tych dwupakach 85 od KTMa to aż boli. Niemiłosiernie to katują a idzie to jak wściekłe. Bez sraczki koleś szedł równo ze mną kole stówki.
|
Mnie przekonują crossy zawieszeniem porządnym, jak w dorosłych. Te enduro motorowery to lagi przednie jak w simsonie mają a fajnie by było podszkolić technikę przejeżdżania rowu czy kłody.
|
Na 50 jeździć się nie nauczy bo to po prostu w terenie nie jedzie
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:40. |