![]() |
Norden na północy.
1 Załącznik(ów)
|
Jak widzę taki sposób mocowania, to marynarzowi chcę dać w mordę i zawsze poprawiam aby było po mojemu.
|
Jeśli stoi na centralce to po co komplikować zwłaszcza jeśli ształuje się motocykl w poprzek promu.
|
Widziałem już dziwniejsze mocowania na promie -:)https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c5b9d1be52.jpg
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Opisuj jak podróż, mocowanie nie jest tutaj głównym wątkiem.
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Przyjemnej podróży.:lc8: Dorzucaj foty i opis, kiedy tylko będziesz mógł.
|
5 Załącznik(ów)
6 dzień od wyjazdu. 3626 km przejechane. Zaczynamy lubić się z Nordenem. Motocyklem można spokojnie pobujać się - tempomat działa jak należy. Ja jednak większość czasu korzystałem z bardziej rajdowego genu. I tutaj jest baaaaardzo miło. Piec sporo fajniejszy do turystyki niż ten co jest w 790. Quick shifter działa bardzo dobrze. Zawieszenie jak na moje potrzeby asfaltowe jest super.
Przeszmulałem się dzisiaj pół dnia po Narwiku. Ciekawy klimat. Dla mnie zupełnie coś nowego. Załącznik 117662 Załącznik 117663 Załącznik 117664 Załącznik 117665 Załącznik 117666 |
Czyta się:Thumbs_Up:
|
widzę, że najważniejsze co tam trzeba mieć to dobre ciuchy na deszcz ;) chyba, że tak trafiłeś pechowo.
czyta się - są jakieś pozostałości wojenne? |
Ważne , że się nie kurzy ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
uciekliśmy z południa Francji trzy dni przed końcem urlopu spod namiotów bo było 36stC :D z drugiej strony Bełtyku znajoma od muminków mówi, że lato gorące jak poprzednio. Chyba, że już nie. |
Lato gorące u Muminków? Proszę cię. Chyba dla Finów. Jak dla mnie bardzo przyjemnie. Max 25 stopni było podczas całego pobytu a i te 25 w zasadzie tylko jeden dzień. Tak koło 20-22 stopni. Komary, którymi straszyłeś to jakieś cherlawe są bo u mnie na dzielni chciały mnie wczoraj zeżreć a tam spokojnie bez repellentów dało się wytrzymać. Gorsze od komarów te zasrane gzy.
|
Rok do roku nierówny. Na komary najlepszy namiot a nie repellenty :D
Jak się chce pożyć w cieniu lub wieczorem to w ub roku była niestety jazda. Tym większa im dalej na północ. Jak byłem za pierwszym razem 5 lat temu w sumie dość na południu to na tydzień tylko w jednym miejscu użyliśmy Muggi. |
Cytat:
|
JarekO ,nie do końca wiem Gdzie Byłes bo Wawa i Wien w dwóch róznych kierunkach ;)
|
3 Załącznik(ów)
Pogoda bardzo łaskawa. Trochę popadało ale na przykład Nordkapp zaliczony w pełnym słońcu i 28 stopni na plusie :). Wczoraj lofoty z lekkimi opadami - jak dla mnie petarda i mega zaskoczenie tego wyjazdu. Trondenes i zwiedzanie Barbary z przewodnikiem też mega. Zdjęć mało, bo jazdy dużo. Pozbieram po powrocie i wrzucę.
Załącznik 117674 Załącznik 117675 Załącznik 117676 |
1 Załącznik(ów)
|
Obserwuję wasz wyjazd i czekam na dalsze ciekawe miejsca. My ruszamy 29 lipca.
"Barbarę" wpisuję na listę do odwiedzin. Macie jeszcze jakieś ciekawe miejsca, które nie są na różnego rodzaju TOP 10 ? Myślałem o podjechaniu do bazy U-bootów w Trondheim, choć podobno nie można wchodzić do środka, a sam obiekt przerobiono pod logistykę. Życzę dobrej pogody :Thumbs_Up: |
Bardzo polecam tą drogę, jedna z najpiękniejszych jakie znam a za razem mało znana The Aursjø Road Finnsetlia
https://maps.app.goo.gl/j8FsZca1xp2nUXzb6 |
Hallo ! Zalało Was w tej Norwegii, że taka cisza ??
Dubel- trasa wygląda bdb. Wpisana na listę :Thumbs_Up: |
1 Załącznik(ów)
Nie zalało nas w Norwegii ale zalało codziennością po powrocie. Łowca opisał cały wyjazd dość dokładnie:
https://www.scigacz.pl/Nordkapp,na,m...iec,45618.html Było fajnie. Raport z kosiarki: Załącznik 117972 |
Fajnie się ogląda:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:30. |