![]() |
XL 750 transalp
|
Hej,
To raczej nie jest strona producenta. Kanał ma tylko 79 subskrybentów, założony 18 lipca. Pewnie wałek. Podejrzewam że Honda raczej odgrzeje Transalpa w najbliższej przyszłości. Może 750cc? pozdr |
z tym syfem co się teraz wyrabia ogólnie i zaczyna dopiero się gotować na dalekim wschodzie to nie spodziewałbym się wielu, wielkich premier. niestety.
z mojego punktu widzenia, dobrze, że doczekaliśmy się takiej popierdółki jak CRF250 i jej rozwinięcia do CRF300, że można to kupić za jakieś w miarę normalne pieniądze i jednak jeździć w miarę nowym sprzętem. była kiedyś mowa o rozwijaniu NC750 na unicam i turbo i gunwo z tego wyszło. |
Niemcy też coś tam piszą, ale nie ma się co gotować, poczekajmy..
https://www.motorradonline.de/enduro...-transalp-neu/ |
Zrobią zrobią ;)
|
Gdyby poszli ścieżką Yamahy t7 to byłoby smakowicie.
|
Coś się rusza. Ja czekam z niecierpliwością. Może pod koniec roku coś będzie wiadomo więcej.
|
|
Oj będzie się działo jak się zadzieje! ;)
Ktoś ma więcej jakiś newsów? |
Pewnie wielu czeka na takiego Tuarega tylko ze znaczkiem Hondy i automatem - ja też.
Ale coś mało konkretów w temacie małej Afryki, a o nowym Hornecie już sporo się gada. |
A potwierdzone jest to przez Hondę czy wszystkie serwisy przekazują ten sam fajnie zmontowany filmik, który niewiele pokazuje? 🤔
|
Nie jest.
|
No i to jest jakaś pewno wiadomość na tą chwilę.
Szkoda... Dawaj tutaj znać Karol jak Honda puści jakiego newsa w tym teacie. |
|
Z TEGO to chyba nic bo NIC tam nie widać.
|
|
No mistrzu i tyle :)
|
Kawał niezłej, nikomu niepotrzebnej roboty...
Ale dodatkowo mamy rozważania na temat rzekomego Transalpa ze Szwajcarii: |
Rozmawiałem z chłopakiem z salonu.. Nic nie wiadomo, nic nie wiedzo, nic nie słyszeli..fejk i tyle..:(
|
ja sie zapisałem już w kolejce po nowego transalpa 750.
|
Trzeba poczekać do eicma. Mój przyjaciel mister dierctor z Honda Italia mówi że coś wisi w powietrzu :) .
|
Trochę info o nowym hornecie 750. Na pewno oprócz silnika do małej afryki wsadzą pewnie wyświetlacz, heble, wszystko z kiery i takie tam.
Hornet na mokro waży 190 kg i cenowo w UK: 7 tysiaków funtów. Spalanie koło 4 -4,5 l przy15l baku to 350 km. Lampy ma toto obrzydliwe, pewnie też wsadzą. |
U nas 35 900 pln, w porównaniu do konkurencja raczej niedrogo. Zgadzam się, reflektor niepiękny.
W HP już ich trochę sprzedali. https://www.honda.pl/motorcycles/ran...and-price.html |
|
https://motovoyager.net/newsy/co-wie...-750-transalp/
Wysłane z mojego RMX3085 przy użyciu Tapatalka |
Honda przed sekundą pokazała nowego trampka.
|
Wygląda mocno szosowo i niezbyt lekko. Czekam na dane techniczne , ale raczej nie będzie rywalizować z t700 i 890
|
Tam jest pokazana na końcu też ta szara wersja bez osłony silnika itd. Docelowo ma być w trzech kolorach coś wspominali, 75 Nm.
Myślę że ponad 200 kilo to będzie ważył. |
208 kg, 17 litrów paliwa, duże koła.
Skok zawiasu 20 przód/19 tył. Szosówka. |
Łukasz, co Ci już wygląda szosowo?:)
Z przodu 21, UPS oczywiście..mają doświadczenie z NAT więc nie powinni tego spartaczyć, NC 750X już jest.. No i dwie wersje (?) od razu. Jest nadzieja..:) 208 to waga zalanego? to 20 mniej niż CRF1000? |
Tak piszą. 208 zalany.
|
Wygląda jak stary trampek czyli ani ładny ani brzydki, taki nijaki.
|
|
Cytat:
Byłem fanem trampka dopóki go nie kupiłem dawno temu (650), odkąd go sprzedałem nie lubię transalpów. Ten z filmiku rozczarowuje mnie wyglądem , jednak czekam na dane techniczne, pierwsze testy i wersję Rally. Oby to jeździło lepiej niż wygląda. |
Na tych zdjęciach jeszcze brzydszy :)
Nie pobije T7 |
A ma być jakaś wersja Rally? Stawiałbym na wersję Touring. :D
|
Cytat:
|
czyli skok zawiasu 200/190
koła 21/18 o ile dobrze zestrojone będzie git.. T700 waży 3-4 kg mniej.. EDIT Trzeba powiedzieć że Honda idzie zgodnie z tradycją..Nowa Afra jest jak stara Afra..A nowy Trampek jak ten stary:) Powiadam wam, mimo tego naszego marudzenia będzie miał wielu zadowolonych użytkowników.. |
Cytat:
|
Trochę jestem zawiedziony tą "małą Afryką", planowałem zamienić swoją CRF 1000 2016r. z upgradem zawieszenia na coś lżejszego w teren , ale chyba pozostaje na tą chwilę jedynie KTM 890 żeby sobie coś wyraźnie poprawić.
|
Trochę podobny do Versysa..
Ciekawie że zeszli z wagą. 700setka waży dużo więcej i mia bardzo wysoko punkt ciężkości. Czarnuchy upierają się, że każdy motocykl ma być terenowym motocyklem. Dużo ludzi chce po prostu jeździć po szutrach i asfaltach a nie upalać się w błotnistym terenie. |
Skoki marne , koni mało, design słaby, nuuuuuuuuuuuudaaa... Nie trafia do mnie ten motocykl , ale pewnie będzie bezawaryjny jak to trampek.
Pamiętam jakie emocje budziła crf1000 jak była jej premiera, jak fantastycznie się prezentowała i nadal jest to jeden z najładniejszych moto. Tak typowy trampek im wyszedł, dziadki będą kupować ;) :D |
Moim zdaniem kierowcy Transalpów zasłużyli na ukłon w ich stronę od Hondy. Przynajmniej, żeby nowy trampek był z lekkim pazurem, a ten wygląda tak średnio bym powiedział. Pewnie będzie się fajnie nim jeździło i tyle. Czekałem długo na ten motocykl i trochę czuję się zawiedziony. Niemniej jednak trzeba poczekać na testy normalnych użytkowników.
|
Może i wygląda średnio ale stary też tak wyglądał. Za to funkcję osła co dowoził do celu spełniał doskonale. Jak będzie niezawodny to będzie fajne wozidło. Ciekawe jak cenowo to spozycjonują.
|
Dokładnie jak pisze Emek..zobaczcie ilu wyznawców ma CRF300.
|
|
Dobra z mocą źle spojrzałem 90KM jest spoko.
|
|
Jak by takiego zrobili to by im Afra nie zeszła :)
|
2 Załącznik(ów)
Szkoda , że nie przypomina konceptu :P
Dla porównania crf1000 |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:10. |