![]() |
styki w larsonie do naszych pomp
|
heh i cena przystępna.... Brawo Rambo :Thumbs_Up:
|
ale jaja...
Jestesmy w domu:) Mikuni do piachu. |
czyli nowe styki plus płytka sterująca i nie będę musiał więcej pisać w temacie pompy :D tak samo jak dylemat zamiennika można będzie sobie wsadzić do buta :P bobrze, że temat regulatora nie upadł choć wygląda na to, że ostatnio znalazłem na niego sposób :(
|
Dokonale!!, dzięki za informacje. Dobrze że nie kupiłem tych styków za około 40 EURO...
Zamówiłem dwie sztuki styków w larsonie - choć w międzyczasie założyłem mikuni. Wszystko przez podnosa, który mnie skutecznie wyleczył z myślenia że zakładjąc mkuni kupiłem spokój do końca życia afri...Jednak po kilkuset km jest ok. |
Dla bedacych poza zasiegiem Larssona, po 18.99 Euro styki sa na wemoto.de. Jak kto woli, to ponad 50 Euro na jebaju :haha2:
ale ale! skad wziac magiczna PLYTKE ? ? ? |
To teraz będziemy testować ile wytrzymują membrany w pompie ;)
|
no mi już jedna membrana poszła, pompa działa OK ale chodzi non stop. I nic się nie dzieje :)
|
Dziś dzwoniłem do
Larsson Polska Sp. z o.o. ul. Narwicka 21, 80-557 Gdańsk tel. 58/ 341 09 00 Dziś dotarła do nich partia styków do afrykańskich pomp. dziś wysłali do klientów - w tym 2 moje. |
Cytat:
PS U mnie działa ten link. (Spróbuj skopiować link a nie klikać na niego może pomoże) |
dostałem - ładne:) Producent: TourMax - czyli pożądny, ten od reglerów
|
Pozwolę sobie, zimową porą, wtrącić swoje zdanie o tym, że TourMax nie jest taki bombowy. On po prostu jest.
|
ja również sobie zakupiłem takie styki. Bogdan z Varaderoklubu jest wspaniały , że jakoś wpłynął na dostępność tego deficytowego towaru.
|
Styki z larsona -foty
4 Załącznik(ów)
Pomyślałem, że chcecie zobaczyć jakość wykonania - starałem się zrobić dobre zdjęcia..Tylko niech mi który wypali, że mam interes aby to promować to....
Załącznik 8049 Załącznik 8050 Załącznik 8051 Załącznik 8052 |
:drif: made in japan :drif:
|
a mi się Larsson nie ładuje... jaka jest cena tego??
|
69 zł z przesyłką.
|
Witam, mam pytanie do tutejszych speców od pomp paliwowych :) mianowicie ile minimum powinny wytrzymać te styki z larssona po wymianie w pompie paliwoej? (bez jazdy terenowej)
|
Cytat:
Po zastosowaniu patentu na likwidacje iskry( poszukaj sobie w tematach) praktycznie prawie niezniszczalne. Kontroluj sobie styki co 20.000km to się dowiesz kiedy padną. |
a ja mam pytanie
czy wszystkim iskrza styki ? bo wiedzion głodem wiedzy rozebrałem w sposób nieodracalny niestety dwie zjebane pompy (miały zwarcie) jedna afrykanska (znaczy sie wyjeta z afryki) była a druga od czegos inszego ale wyglad identyko i okazało sie ze bezposrednio !!! na zwojach jest dioda (która ma pracowac jako gasik?) i to tą diodę szlag trafiał |
Cytat:
A jak chcesz się naocznie przekonać to zdejmij osłonę styków i podłącz napięcie. Ewentualnie możesz popatrzeć na proces spawania elektrycznego,na stykach jest podobnie tylko w miniaturce. Na styki idzie spory prąd to i iskry się sypią. |
OK, dziękować, zamówiłem juz sobie płytke od R2D2 i styki w larssonie do pompy, pozdrawiam!
|
Cytat:
Wujek |
Ja zamówilem styki w larssonie i pompa chodzi jak nowa tylko nie moge się doczekać płytki R2D2, która zamówiłem u Ramiresa bo z tego co wiem to tylko On rozprowadza.
|
bouli4 nie jestes sam!
Wszyscy czekamy za temi płytkami od ramiego.... |
styki
Z tego co widzę te larsonowe do RD03 nie pasują.
Czy mam rację? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jakby ktoś chciał pomacać te larsonowe to mogę wziąć do Borku. Kupiłem se 'na zaś' ;>
|
Jako że to temat paliwowy a konkretnie styków to napiszę co się zdarzylo wracając ze zlotu.
Jedziemy sobie równo zbliżając się do Radomia, a tu nagle moja niunia robi buuuuuuuu i staje. Jako że nastapiły potem problemy z ilością prądu w akumulatorze podczas kręcenia to diagnozowaliśmy padnięty akumulator. Jak się potem okazało awaria nastapiła w stykach pompy, a konkretnie polegała na sklejeniu owych styków. Skutkiem był ubytek prądu z akumulatora co skutkowało niemożnością kręcenia rozrusznikiem. Dotarcie do styków i odklejenie ich palcem uruchomiło pompę i dalszy powrót do domu przebiegał bezawaryjnie. Dodam że faktycznie 7letni akumulator najmocniejszy już nie jest zwłaszcza w przypadku zwarć jak i styki które są już mocno wypalone miały prawo kiedyś się zbuntować, ten pierwszy raz. Nowe wcześniej zakupione już czekają żeby rozpocząć zaszczytną pracę w pompie na kolejne 180000km? |
Ja wymieniłem styki na nowe z Larssona gdyż tak jak Dziejowi całkiem się wypaliły. Po wymianie sprawdziłem i nadal styki cały czas iskrzyły. Zamontowałem promowaną płytkę od R2D2, którą zakupiłem od Ramiresa i faktycznie działa. Pompa działa bez zarzutu i wogóle nie iskrzy na stykach. Jak na razie jestem bardzo zadowolony z tego patentu. Z tego co napisali inni Forumowicze, którzy juz to spraktykowali pompa po takiej naprawie jest "niezniszczalna".
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48. |