![]() |
Akcesoryjny bak Acerbis do CRF 1100
1 Załącznik(ów)
Montował ktoś? W sumie zysk litrażowo nie wielki.
Ciekawy jestem jak jest z wskazaniem poziomu paliwa i rezerwy na wyświetlaczu. W każdym moto miałem min. 24 litry. Teraz w CRFie 1100 ok. 19. Moto kupione w na Black Fryday, więc jeszcze nie przekonałem się, czy te 19 nie będzie mnie wkurzać częstotliwością wizyt na stacjach. |
Zysk ? Może nie obłazi od środka jak hondowski ? :P
|
w zwykłej AT nie łuszczy się :P
pozdrawiam Marcin Jan |
Pytanie jaki przebieg to mało. Ja 1000 z bakiem prawie 19 l robiłem od 250 km do rekordowego 465 km. Teraz w 1100 adv robię nawet 600km. Wiec pytanie cze ten większy dla ciebie konieczny.
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Jak przebieg będzie się kręcił około 400 to mi wystarczy. Jak jestem w trasie to zwykle robię przerwy co 200 km.
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Przecie napisał, ze przerwy robi co 200 a nie bak suszy. Ja tam nie wiem jak Ty robisz 600 ale znaczy, ze się da. Ja chyba max 450 zrobiłem
|
Kolega ma ADV, więc 25 litrów na pokładzie.
|
To by znaczyło że mu pali niewiele ponad 4 litry i to do suchego. Może te 1100 palą mniej ale w 1000 to mi średnio wychodziło kole 5,5 litra a 4 to mi się udało uzyskać raz przy emeryckiej jeździe na przedgórzu Uralu gdzie max to było 90 i muskanie gazu.
|
1100 przy dynamiczej jeżdzie paliła mi lekko ponad 5l/100 tj. 0.5-1l mniej niż 1000 za to 1100 mocniej się grzała, podejrzewam, że to ma związek....
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Do takich zabaw to może prościej kupić cycatego słonika - tj GS ADV. Tam jest cysterna 33L, a moto pali tak normalnie - 5,5 przy zwyczajnej jeździe :o
|
5 Załącznik(ów)
Robiąc szybką kalkulację sprzedaży nowego baku i zakupu Acerbisa wyszło mi, że wyjdę na zero, albo niewiele dołożę.
Pierwszy bak jaki kupiłem okazał się jakimś odrzutem poreklamacyjnym, bo był porysowany, a dziubek odpowietrzający w korku wlewu uwalony (sklep Enduro-7). Drugi wypadł lepiej, ale nie idealnie. Okazało się, że zestaw montażowy ma części których nie powinno być, a w zamian brakowało innych. Przy pierwszym baku też był identyczny zestaw. Sprzedawca nie ma pojęcia co z tym zrobić, dealer na Polskę też. Napisał do Włochów i cisza. Pewnie też nie wiedzą. Też napisałem do italiańców i czekam. :) Może ktoś się spotkał z taką częścią i powie co to może być. Brakuje mi "O" które widać na instrukcji. Myślę, że jest to jakiś odbojnik podtrzymujący bak, bo jest tam ok. cm luzu jak siedzi na oryginalnych gumach pod tą długą śrubą obok filtra powietrza. Obecnie, czekając na rozwiązanie zagadki zalałem paliwem i badam sczelność na pompie i pływaku rezerwy. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:51. |