![]() |
IZI Meeting 2023 - po raz 11-ty!
Najwyższy czas oficjalnie potwierdzić, że zgodnie z tradycją 11 edycja IZI Meetingu dojdzie do skutku (bo tradycja - rzecz święta).
Termin oficjalny to 9 - 11.06.2023, jak zawsze na terenie zamku Grodziec, ale jeśli ktoś chce i może pojawić się na zamku w czwartek 8.06, to zapraszamy serdecznie. Przyjeżdżający w czwartek niech zabiorą coś do jedzenia, bo zlotowy catering będzie nas żywić od piątku. Zazwyczaj w czwartek mamy spontaniczną kameralną imprezkę inauguracyjną (tak jak w Białej), czyli co kto ma do picia i jedzenia wykłada na blat i robi się prawdziwy integracyjny szwedzki stół. Człowieki z zespołu organizacyjnego pojawią się na miejscu wczesnym popołudniem. Z istotnych informacji - w tym roku przygotowaliśmy dwa pakiety dla uczestników: Pakiet FULL Cena: 500 zł W cenie pakietu: - pakiet zlotowy (identyfikator, wlepka, gadżet) - nocleg: komnaty zamkowe lub pole namiotowe na terenie Zamku, - dostęp do toalet z umywalkami i prysznicami + ToiToie przy namiotach - pasza: - obiadokolacja w formie grilla (piątek + sobota) - śniadanie w formie stołu szwedzkiego (sobota + niedziela) - dostępna opcja dla niemięsożernych - koncerty (3 koncerty rockowe) - prezentacje podróżnicze - trasy zlotowe link do rejestracji w opcji FULL: https://izimeeting.com/?product=rejestracja-2022 Ze względu na zapytania o kuchnię wegańską oraz bezglutenową (których zapewnić niestety nie mamy możliwości) proponujemy Wam pakiet bez wykupu posiłków. Gdybyście zmienili zdanie, będzie możliwość dokupienia poszczególnych posiłków na miejscu. Pakiet SMALL Cena: 350 zł W cenie pakietu: - pakiet zlotowy (identyfikator, wlepka, gadżet) - nocleg: komnaty zamkowe lub pole namiotowe na terenie Zamku, - dostęp do toalet z umywalkami i prysznicami + ToiToie przy namiotach - koncerty - prezentacje podróżnicze - trasy zlotowe link do rejestracji w opcji SMALL: https://izimeeting.com/?product=reje...3-pakiet-small W kolejnych postach będę informować o szczegółach tegorocznego zlotu i atrakcjach czekających na uczestników. Zapraszamy wszystkich, można przyjechać motocyklem, camperem, samochodem, skuterem, hulajnogą, rowerem, czołgiem, albo przyjść na piechotę. |
Jedziemy! :)
Kamyk |
Tylko czemu w Boże Ciało? Mam inną tradycje czarnogórska:-((((((
Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka |
To był jedyny termin, w którym mogliśmy zaklepać zamek wszystkie inne mieli już zarezerwowane. Dzięki temu też wiele osób może zacząć zabawę już od czwartku :D
|
Poniżej oficjalna informacja na temat osoby, będącej beneficjentem licytacji charytatywnej na tegorocznym IM (fanty do wylicytowania będą naprawdę fajne):
"Najwyższa pora przedstawić Wam Beneficjentkę tegorocznej licytacji IM. Jest nią Asia Mikurenda, która walczy z rakiem mięsakiem od trzech lat. Jej historia choroby to tony dokumentów, o emocjach i determinacji w walce nie wspominając. W 2019 r. zdiagonozowano u niej nowotwór złośliwy - fibromyxoid sarcoma. Guzy zajęły klatkę piersiową naciekając aortę, przeponę, opłucną, jamę brzuszną i osierdzie. Chemioterapia okazała się bezskuteczna. Podczas kilku operacji usunięto wszystkie zmiany wraz z częścią lewego płuca, przepony, siedmioma żebrami. Asia to fajterka – wiadomo… motocyklistka. Przeżyła pęknięcie aorty, zator płucny, rozległe zapalenie płuc i inne powikłania. W tym roku badania ujawniły trzy nowe zmiany. Jedyną opcją leczenia jest obecnie krioablacja, na którą Asia nie dostanie refundacji. Całą historię choroby rzetelnie nam udokumentowała, co jako IZI team potwierdzamy i chcielibyśmy Was gorąco zaprosić do tegorocznej licytacji 😊 O niej samej będziemy jeszcze pisać, a będzie co licytować 😊 Na tym nie koniec! Asia okazała się być ogromną fanką Dolnego Śląska. Chce dla nas przygotować tegoroczne trasy krajoznawcze. Co myślicie? Bo nam się pomysł spodobał 😊 Jeśli tylko zdrowie jej pozwoli, będzie z nami w Grodźcu podczas zlotu. Jest ciekawa Waszych reakcji po powrocie z wycieczek 😊 Poprosiła też aby koniecznie zaznaczyć, że podczas walki o zdrowie zdobyła sporo doświadczenia i wiedzy. Bardzo chętnie się tą wiedzą podzieli z osobami, których nadzieja gaśnie, a kontakt ze służbą zdrowia staje się coraz trudniejszy. Więcej o niej i jej chorobie dowiecie się na profilu: Motoendorfina.pl" |
1 Załącznik(ów)
Powoli robi się coraz ciekawiej - do grona partnerów tegorocznego zlotu dołącza coraz więcej fajnych firm. Jedną z nich jest znany producent odzieży i akcesoriów podróżniczych Fjord Nansen (https://fjordnansen.pl)
Ich obecność oznacza dla Was możliwość zakupu produktów w specjalnych, promocyjnych cenach zrabatowanych dla zlotowiczów. A także możliwość wylicytowania podróżniczych szpejów Fjorda przekazanych przez nich na aukcję charytatywną. Załącznik 123897 |
3 Załącznik(ów)
I kolejna atrakcja - na zamku zagoszczą też przedstawiciele gdańskiego salonu Toyota Professional, wraz z przebudowanymi do celów wyprawowych samochodami Toyota Hilux AT35 i Toyota Proace (dzięki współpracy z firmą Steeler, oficjalnym dystrybutorem Arctic Trucks w Polsce).
Będzie można do woli oglądać, macać, przymierzać się, pytać, rozmawiać, dowiadywać, poszarzać horyzonty, itd, itp. A ślicznotki zaprezentują się takie: Załącznik 123898 Załącznik 123899 Załącznik 123900 Niestety w tym przypadku towar pomacany nie będzie automatycznie należeć do macanta... |
Jochen, napisałem maila do Was, bo miałem zapłacone w ubiegłym roku, a nie mogłem przyjechać i umówiliśmy wtedy, że będę w tym. Jak mam się zalogować do listy uczestników?
|
Zarejestruj się poprzez link w pierwszym poście i wyślij nam proszę maila z przypomnieniem.
|
Cytat:
|
Ludziska! Mam szybki update! Mamy to! W końcu nowa lepsza strona się pojawiła. Warto zobaczyć bo jest na co patrzeć.
http://izimeeting.com Do tego coś co może was zainteresować. Przygotowaliśmy dla was trasę z Roadbookiem. Nazwaliśmy ją - IM RALLY 2023 - EDYCJA 1 :) https://images90.fotosik.pl/661/899d72ed9d430d85med.jpg https://izimeeting.com/izi-meeting-rally-2023-i-edycja/ Zapraszamy! Bo impreza znany i już niedługo :) Kamyk |
Pany, a te 550zł po 15.05 to takie sztywne ramy czy można się dogadać np. do 31.05 i 500zł ? :)
Do 31.05 będę wiedział czy przyjadę. |
Melon, chodzi o to żeby zmotywować ludzi do rejestracji, bo musimy być w stanie zapewnić odpowiednią liczbę paszy. Musimy podać Mistrzowi Grilla zapotrzebowanie na jedzenie z wyprzedzeniem, bo oni też muszą się przygotować.
|
hehehehe :D fajnie widzieć, że po tylu latach MiszczuGrilla wciąż jest z Wami :D
mam nadzieję, że w tym roku w końcu wpadnę po tej nagannie długiej przerwie. m |
Mistrzu Grilla jest i zaczyna grzać patelnie!
Matjasu, Twoja przerwa jest niemal niewybaczalna, nie ma gadania, musisz przyjechać i się zrehabilitować! Daleko nie masz. A z innej beczki - w tym roku tradycyjnie zagrają na zlocie fajne kapele, będą aż trzy. Na ten przykład ci panowie: |
Widzę ciemność...
|
Popatrz jeszcze raz...
|
Fajna kapela, kusisz nie miłosiernie i mam zagwozdkę. :D
|
gdyby Defekt-Muzgó grał trzydzieści lat później - mógłby brzmieć właśnie tak :D
|
Cytat:
Eeee tam zaraz zagwozdkę...pakuj moto, przyjeżdżaj i po zagwozdce:D |
Cytat:
|
Jedzie ktoś jeszcze z FAT?
|
U mnie raz :) od lat!
|
Marcin, jak się nie zesra coś to będę. Plus ekipa z Krakowa jak zwykle :)
|
Ja się wybieram i mam nadzieję że nic nie stanie na przeszkodzie jak to wcześniej bywało.
|
Nasz forumowy kolega, Pekaes, postanowił wesprzeć tegoroczną aukcję charytatywną na IZIM i oferuje usługę serwisu zawieszenia motocyklowego wartą 1000 zeta.
Typ i model motocykla dowolny, można będzie albo przyjechać do jego serwisu w Krakowie zrobić przegląd/regenerację, albo zdemontować zawiechę, wysłać mu, a on zrobi serwis i odeśle. A zatem nieustająco zapraszamy do przybycia na zlot i korzystania z wszelkich atrakcji. |
Dla wszystkich zainteresowanych poniżej program tegorocznego IZI Meetingu:
Piątek 9 czerwca od 10.00 rejestracja uczestników 14.00-17.00 przygotowanie miejsc i ogniska, wstępna integracja 17.00 OFICJALNE ROZPOCZĘCIE ZLOTU 17.30 - 21.00 Kolacja przygotowana przez „Mistrza Grilla” 18.00 - 20.00 Prezentacje podróżnicze oraz prezentacja DKMS 18.00 - 19:30 Motopomocni – jak udzielić pierwszej pomocy 19.00 - 21.00 Rejestracja IZI MEETING RALLY – Sala Rycerska 21.00 - 22.00 Koncert zespołu „MotoJary” 22.00 - 24.00 “DOBRA JAZDA” z emocjonalną wolnością 24.00 - 02.00 Muzyka i tańce Sobota 10 czerwca 7.00-9.30 Śniadanie 8.00-9.00 Odprawa IZI MEETING RALLY – Sala Rycerska 9.00-10.30 Starty IZI MEETING RALLY – przed bramą główną 10.00-17.00 Do wyboru wyjazd na trasy: 1-3 17.00-21.00 Kolacja przygotowana przez „Mistrza Grilla” 17.30-20.30 Prezentacje podróżnicze. 20.30 Licytacja charytatywna, rozstrzygnięcie konkursu – wręczenie nagrody 21.30 Koncert zespołu „Stare Dziady” muzyka i tańce 22.30 Koncert zespołu „Krzywa Alternatywa” muzyka i tańce Niedziela 11 czerwca 6.00 – 10.00 Śniadanie 10.00 Pożegnania, afterparty, aspiryna |
Cytat:
|
Cytat:
Tęsknię za terminem majowym i tymi polami z rzepaku .... Izi kojarzy mi się z żółtą drogą:)) |
Cytat:
Ja też będę... 👍 |
Cytat:
|
Jochen a jak z pogodą, zamówiona ta dobra ? :)
|
Jasne, słonko i plażing na zamku:D
|
Dobra, też jadę :D
|
1 Załącznik(ów)
|
Panie ten catering to będzie w piątek od której, a ten no meta z alko będzie ? Wiem, że na czwartek trza mieć swój prowiant . :)
W czwartek będzie ognicho bo nie wiem czy kiełbachę brać ? |
Pasza jest w piątek od ok. 18.00, alko to chyba jest jedna rzecz jakiej na pewno nie braknie, hehe. Na zamku można kupić browce przez praktycznie cały czas.
Jak to na normalnym zlocie ludziska przywożą rozmaite destylaty, więc tam generalnie łatwiej o napitki z procentami, niż bez. Pewnie się w czwartek jakieś ognicho rozpali, więc spokojnie da się kiełbachę uwarzyć. Jak chcesz to możesz zostać Starszym Ogniskowym:D |
Ok. melduję się w czwartek. :)
Co do pilnowania ognicha to się nie nadaję bo potrafię zasnąć. :D |
Hehe, to uważaj, żebyś się nie zajął ogniem:D
|
Będę drzewo podawał co by nie zagasło. :D
Tak patrzałem to po drodze wiać będzie aby w plecy. |
1 Załącznik(ów)
Bardzo dziękuję za spotkanie, jak zawsze było niesamowicie!
Przeglądałem wczoraj zdjęcia, nie wiem dlaczego, jak tylko spojrzałem na to jedno.....no musiałem Mam nadzieję, że Mariusz i Krzysztof nie obrażą się ....:) |
To jest zdjęcie z historią.
Długo by opowiadać jak do tego doszło i co było dalej... Ale co w Vegas... :hehehe: |
Impreza w piątek była zajebista, te muzyczne spontany i ćwiczenia na rozluźnienie były mega :D
|
Nie wiem nic o piatku ale czwartek jak zwykle nie zawiódł moich skromnych oczekiwań ;)
|
1 Załącznik(ów)
My byliśmy co prawda tylko na sobotę i niedzielę ale za to w powiększonym składzie 2+1. Tym razem motocykl został w domu i zostało pchać pod górkę wózek 4x4 z napędem ręcznym :D Załącznik 125148
Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka |
Ziutek, to teraz już wiem, kto Jochenowi zepsuł powietrze w przednim kółku :)
|
Cytat:
|
Szukałem Cię Dziadu na zaporze i na gorze szybowcowej ale gdzieś się nam rozjechały ścieżki :)
|
Cytat:
Tak tak - to Ci dwaj, którzy są na zdjęciu :) |
Cytat:
Ta wycieczka to było światełko nadziei przed cyklonem jaki mnie dopadł z czasem. :mad: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:19. |