Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   "Dlaczego nie kupić Moto Guzzi" ? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=45029)

RAVkopytko 20.10.2023 09:01

"Dlaczego nie kupić Moto Guzzi" ?

Skoro się zaczęło w innym temacie ;)

Tak jak pisałem w innym temacie.
Szukałem NTVki /Devilki ale wpadła mi w oko Breva zestajni Moto Guzzi.Zakochałem się :bow:
Jak dla mnie klasyka ,bez zbędnych plasticzków pierdolniczków,które po rozebraniu albo nie wiadomo jak poskładać albo część popęka przy rozbieraniu.
Silniki dwa do wyboru 750 albo 1100. Wtrysk/wał ,no normalnie ideał dla starszego pana ;)
Do Portugalii to tym raczej się nie wybiorę.

No Właśnie ,dlaczego miałbym nie kupić Moto Guzzi ?
Prostą mechanikę jakoś tam ogarniam ;) A wały to tam chyba tak bardzo nie padają jak w GSach ?

muszel72 20.10.2023 09:39

Jak ja kiedyś zachorowałem na te markę to mój mechanik od GSA powiedział mi żebym porównał jakość materiałów użytych w nim do MG bo ponoć w MG w przewadze jest "szajs metal"
Ale to był GS olejak z ostatniej najlepszej wersji czyli 13 rok więc ten teges.
Nie wiem czy to prawda ale tego mechanika szanuję do dziś:)

Babel 20.10.2023 09:59

1 Załącznik(ów)
Kurcze nikt ci tego nie doradzi, bo jak mówią jedne woli ogórki drugi orgodnika córki :D.
Jak się podoba bierz.
Jak nie podejdzie sprzedasz .
Spełnione marzenia - bezcenne :)
ps
Moj kumpel ma jakiegoś dużego turystycznego gutka ( chyba Stelvio) od kilku lat i bardzo go chwali.
Bawią się też w takie projekty :)

matjas 20.10.2023 10:22

poczytałem trochę niedawno w tym temacie i są to dobre motocykle. mimo podobieństwa 750-1100 nie są takie same.

mechanicznie mało się dzieje - czasami pocieknie główny uszczelniacz wału ale stawiam, że to w motocyklach z małymi przebiegami, które dłuuugo stały.

największy deklarowany problem jest w 1100 z wyświetlaczami i immo - czyli klasyka, włoska elektryka. jak się zyebie deska to jest klapa :D poeta ze mnie...

breva1100 ma pochylony do przodu silnik żeby było więcej miejsca na kolana dla wyższych ale to Tobie nie będzie wadzić :D ponoć dobre motocykle.

poza tym PONOĆ dobrze się je diagnozuje bo system jest otwarty. chcesz to kupuj - jak napisano, pojeździsz i zobaczysz.
mi się podoba :D

a ten wynalazek z wozem? jakieś szczegóły? To podoba mi się jeszcze bardziej :D

RAVkopytko 20.10.2023 10:34

No Właśnie w stronę 750 się pochylam.
1100 GieSa miałem,za dużo to było dla mnie ;)
chodzi o pojemność

CzarnyEZG 20.10.2023 10:49

Nie kupuj.

To nierozsądne kupować takie moto.
Głupie i bez sensu.

I wogóle, lepiej kupić coś rozsądnego :D

szynszyll 20.10.2023 10:57

1 Załącznik(ów)
ja nigdy nie grzebalem przy MG. taka przygode tylko kilka lat temu mialem:

kumpel, starszy odemnie z 15 lat, zezlomowal swoja zgnila xj900f 1988 i zaczal sie rozgladac za czyms nowym. na codzien prowadzi serwis samochodow japonskich - kiedys kierownikowal w serwisie ASO Mazdy. zasadniczo mocno zjaponszczaly zawodnik. no i upieprzyl sobie w glowie MG California 1100. lekko mi szczena opadla bo kto jak kto ale On raczej w glebokim powazaniu mial europejska motoryzacje. znalezlismy sztuke niedaleko domu i pojechalismy ogladac. motocykl wg mnie zywy, ladnie palil i pracowal. kumpel poogladal, poszperal i mowi do mnie: jedziemy w pizdu. wsiedlismy do auta i wracamy a ten caly na wkur... mowi: ja nie bede jezdzil motocyklem z tak ch... pospawana rama! widziales te smarki?! jakby to debil spawal!

i tyle mialem przygody z MG :D jako starszy pan co sie mu nie spieszy a chce miec motocykl po prostu ladny i z kardanem kupil Yamahe BT1100 miodowo/srebrną ( wg mnie najladniejsze malowanie) i jezdzi nia bezproblemowo do dzis. amen.

Babel 20.10.2023 11:36

Oj jest cos Bulldogach musze przyznac :) ...choc wielu twierdzi że Yamaha to lepiej jakby została przy produkcji fortepianów :D

szynszyll 20.10.2023 11:42

Cytat:

Napisał Babel (Post 833465)
Oj jest cos Bulldogach musze przyznac :) ...choc wielu twierdzi że Yamaha to lepiej jakby została przy produkcji fortepianów :D

fajna drynda - serwisuje dwie na stale. jechac za bardzo nie ma czym ale heble z R1, cieszy oko i taka klasyczna lokomotywka z chromowanymi akcentami i zegarami na wskazówki. jak to w silniku XV1100 lubi grymasic sprzeglo rozrusznika ale to nie jest wielki problem do usuniecia. poza tym motocykl prosty jak widly i absolutnie bezproblemowy. dwa zawory na cylinder na srubach, dwa kominy - motopompa z poczatku lat 80-tych :D

RAVkopytko 20.10.2023 11:50

Cytat:

Napisał Babel (Post 833465)

Robili też kopuły dla MRU :(

consigliero 20.10.2023 11:56

No właśnie, dlaczego ?
https://forum.guzziclub.pl/viewtopic...c250d7a3f2cfef

RAVkopytko 20.10.2023 13:14

Marek, V85TT podoba mnie się bardzo w takim malowaniu:

https://cdn.libertymotors.pl/unsafe/...vocative_2.png

ale za taka kasę wolałbym T7

szynszyll 20.10.2023 13:57

v85tt jest z wygladu mega kozackie. szczena mi opadla jak go zobaczylem na fotkach - na zywca jeszcze nie mialem okazji

RAVkopytko 20.10.2023 14:00

Jurek ja się już śliniłem na żywo w salonie we Wro ,mam blisko z roboty.
Zapisywałem się na jazdę próbną ale nic z tego nie wyszło.
Jak powiedziała moja żona : "nie ten target" ;)

matjas 20.10.2023 14:06

V85TT jest fajne i na żywca tylko cenowo odjazd na orbitę jak ze wszystkim obecnie

15-18k na taką Brevę czy Bulgota załatwia temat i się jeździ.

Jak słyszę o Vce Yamahy to mi ślina napływa do ust bo zaczynam myśleć o MT01. to naprawdę chciałbym kiedy POmieć lub mieć na dłużej.

szynszyll 20.10.2023 14:13

1 Załącznik(ów)
jeden z 'moich' bulgocikow. kupiony w stanie TOP w maju 2018 za 11500pln ze szwajsu. smiga do dzis po krakowie i czasem wpada do mnie pośmierdzieć.

Babel 20.10.2023 14:16

W Brannej stały dwie V85 TT obok naszych motocykli.
Fajny moto tak na oko i nie za duzy co w moim przypadku (162cm) spowodowało że trohce gdzieś mam go z tyłu głowy....
Z tym ze jest mase tez innych motocykli i jak piszecie najtańsza na olx to ponad 30 tys i to egzemplarz po przygodzie

WojtasA 20.10.2023 17:24

Miałem na jeździe testowej tego Gucia V85 TT i nazwałbym go takim nijakim. Faktycznie moto nieduże, silnik OK, skrzynia wbrew niektórym opowieścią zupełnie w porządku. W porównaniu do japońców to faktycznie trochę trzęsie, ciut stuka-puka, ale bez dramatów - w sumie przyjemne moto. Rozważałem też mocno V7 w takim pięknym granatowym malowaniu. Ale za takie pieniądze bez wahania wolałbym któregoś Triumpha.

pawel_sz 20.10.2023 17:26

Od dłuższego czasu przymierzam się do 85tt, tylko ten tablet jakoś odpycha jeśli chodzi o względy wizualne, natomiast o względy praktyczne dostępność do części i serwisu. I tak mi czas upływa na dumaniu a tymczasem jeździ się starym gejosem.
p.

magneto 20.10.2023 19:10

Tymczasem dawno, dawno temu w Mandello del Lario taaakie cuda robiono:
MG V8 a
MG V8 b
MG V8 c
I bez kardana był :)

Dla mnie tymczasem najbardziej podobuje się taki model:
V7 II Stone

Mam jeszcze jakieś "zeznania" mechanika, co trochę z tym walczył (z MG), ale muszę rozczytać notatki pisane jedną ręką podczas gdy w drugiej trzymałem telefon...

Buon sabato !

Edyta:
Coś o darmowym sofcie diagnostycznym (GuzziDiag) - dużo więcej, niż wyświetlanie i kasowanie błędów. Oczywiście tylko do tych nowszych na wtrysku !

https://www.youtube.com/watch?v=iDKW-Y3QCBU

I stronka do pobrania GuzziDiag:

https://www.von-der-salierburg.de/download/GuzziDiag/

consigliero 20.10.2023 21:20

Cytat:

Napisał RAVkopytko (Post 833483)
Marek, V85TT podoba mnie się bardzo w takim malowaniu https://cdn.libertymotors.pl/unsafe/...vocative_2.png

ale za taka kasę wolałbym T7

Ja też myślałem tylko o takim malowaniu, takie wrażenie na mnie kiedyś zrobił

żuk 20.10.2023 22:15

Cytat:

Napisał szynszyll (Post 833489)
v85tt jest z wygladu mega kozackie. szczena mi opadla jak go zobaczylem na fotkach - na zywca jeszcze nie mialem okazji

To jedyny walor tego motocykla (opinia niesponsorowana).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

mdxmd 21.10.2023 20:39

Odgłosy silnika podobne jak w Junaku :)

RAVkopytko 25.10.2023 09:28

Magneto,Rozczytałeś notatki ?

szynszyll 25.10.2023 09:46

1 Załącznik(ów)
wiem, ze to juz zupelny dzik ale pamietam jakie wrazenie na mnie zrobil gdy zobaczylem go pierwszy raz na zywca. nie moja bajka ale wielkie WOW! prawdziwy silnik, prawdziwe zawieszenie, prawdziwe hamulce. nie wiem czy temu silnikowo blizej do SV czy do TL, ale TL to podobno straszna wscieklizna :D

TL 125KM
SV 120KM
Raptor 105KM - masa sucha 192kg
DL 98KM

magneto 25.10.2023 17:58

Cytat:

Napisał RAVkopytko (Post 833997)
Magneto,Rozczytałeś notatki ?

Tak, ale nie wszystkie :(

To na początek taki (z pamięci, więc +/- ) cytat z Forum Gutkowego:
"Jak taki Luigi przyśnie na taśmie, to czegoś do motocykla nie zamontuje. Pytanie, czego nie zamontował do Twojego ?..." - to coś daje do myślenia... :)

Odpowiedź kolegi z innego forum na ogólne pytanie o Gutki:

"Od lat konstrukcja niewiele się zmieniła, przypadek? Nie sądzę 😉 uważam że to jeden z niewielu producentów który nie dał się stłamsić księgowym, ogólnie prosta konstrukcja i to jest wielką zaletą natomiast jak to Włosi trzeba zwrócić uwagę na układ elektryczny i dbać co do mechanicznej strony nie spotkałem się z opinią że jest kicha jednostki nie wysilone więc i żywotne czy biorą olej biorą ja każdy z tym że nie są to ilości powalające zdrowy silnik łyknie znikome ilości ale jak będziesz katował to i do litra na 10 tyś. "

Info od Mechanika:

Silnik w miarę trwały, oleju troszkę bierze, ale bez tragedii (pewnie dużo zależy od stanu - moje).

Skrzynia - w miarę OK, ale trzeba uważać, bo jest sporo dźwigienek w ukł. zmiany biegów, a te lubią dostawać luzów, co powoduje niepełne załączenie biegu i czasem nawet niemożność zmiany w czasie jazdy - trzeba się zatrzymać i (może zgasić ? - moje) zbić do luzu. Podobno można się nauczyć (zawsze dociągać do końca).
Podobno niezbyt dobre / trwałe są czujniki otw. przep (TPS), a to cholerstwo - podobno do tysiaka może kosztować.
Nietypowy alternator i regulator w zw. z tym. Jedno- (dwu-) fazowy ( w sensie jedno uzwojenie i dwa kable).
Ciężko o zamiennik, podobno ktoś przezwaja na 3-fazowe i wtedy łatwiej dobrać zamiennik (przy jednym uzwojeniu są za duże prądy i taki normalny 3-faz po prostu nie wyrabia - moje).
Ogólnie stosunkowo niskie nap. ładowania - 13,8 - 14,0 V.
Dziwna instalacja obw. ładowania - jest sobie taki bezpiecznik, który może się spalić, nie powodując innych objawów, jak tylko... brak ładowania. Jak aku padnie, to się jest w czarnej...
W starszych modelach brak możliwości odpalenia silnika na stopce bocznej (lub gaśnie), bez względu na luz / sprzęgło.
Sprzęgło - wymiana, jak w ciągniku (taka konstrukcja moto), podobno najlepiej po(d)wiesić motocykl, bo dużo trzeba zdemontować, a tak jest najłatwiej. W używkach trzeba skontrolować stan dźwigienki wysprzęglika na wejściu do obudowy - lub się "wyluzować", co powoduje niepełne wysprzęglanie, problemy z biegami itd. Przy oględzinach ma być luz na klamce.

"Pokaż Wałek" - aktualne. Często (~20 kkm) trzeba smarować, a dostęp ciężki (rozebrać trochę trzeba) - ludziki tego nie robią i albo korozja, albo zużycie.

Użytkowo - zmiany biegów trza się trochę nauczyć, podobno mały promień skrętu (utrudnia manewrowanie).
Wał wzdłuż powoduje bujanie na boki przy dodawaniu gazu. Trzeba się przyzwyczaić / nauczyć. (Nie wiem, czy we wszystkich tak samo, bo te nowsze mają jakąś przekładnię wstępną, która powinna zmieniać kierunek obrotów na wejściu do skrzyni i to zjawisko trochę ograniczać - moje).

Od Użytkownika (Stelvio): (tu się poddałem z rozszyfrowywaniem swoich zapisków...)
Dość szybkie przełożenie 1-ki, sporo wolnych manewrów na półsprzęgle.
Problemy z tym, co zalać do dyfra. Olej, ale jaki (sam trafiłem na różne zalecenia w serwisówkach), co dodać, a czego nie wolno, bo coś tam się może uszkodzić.
Grzeje w kolana.

Więcej grzechów nie pamiętam...
Osobiście trochę mi zapał ostygł, nie mam takich warunków serwisowych, motocykle raczej wymagające. Dodatkowo cena jakichś nowszych, fajniejszych - to już można coś innego i fajniejszego kupić. Eeeechhh...

EDYTA:
Wtrysk - niektóre mają dwa zespoły przepustnic, niektóre (jak V7 II) - jedną przepustnicę koło filtra. Podobno synchronizacja tych pierwszych jest upierdliwa... (taka konstrukcja)

matjas 25.10.2023 18:32

Czyli wypada ze jednak Falcone jak mówiłem już wcześniej ;)

Melon 25.10.2023 18:33

Magneto to o V8 co wstawiłeś jestem pod wrażeniem. :) Lubię Vki ale te od 4 wzwyż i nie ważne w jakim to pojeździe. :D

magneto 25.10.2023 19:11

Cytat:

Napisał Melon (Post 834125)
Magneto to o V8 co wstawiłeś jestem pod wrażeniem. :) Lubię Vki ale te od 4 wzwyż i nie ważne w jakim to pojeździe. :D

Nooo - silnik to był ponad miarę tamtych czasów. Niestety - reszta motocykla nie ogarniała mocy, prędkości itp. Podobno były b. poważne problemy z prowadzeniem i ... w drugim roku niemal zabrakło chętnych kierowców. Trzeciego roku już chyba nie było...
Ale jak za gówniarza dorwałem się do kalendarzyka motoryzacyjnego z 1958 r. gdzie ten model był opisany - to do dzisiaj go pamiętam.

Cytat:

Napisał matjas (Post 834123)
Czyli wypada ze jednak Falcone jak mówiłem już wcześniej ;)

No coś w tym jest...
Albo taką starą Nevadę, na gaźnikach, bo to początek drogi do Guzzi... :D Teoretycznie - co miało się popsuć, to się popsuło i zostało naprawione, mniej części, mniej do zepsucia.... Gdybanie.... Falcone nie dla mnie.

EDYTA:
Trafiłem na tak filmik ze składania staarego silnika MG - jeszcze z klasycznym rozdzielaczowym aparatem zapłonowym.

Tam był jakiś "ślepy zaułek" z filtrem oleju... Zobaczcie od ok.6:30 - 7:15.
Ok. 5:07 jest jakaś taka nowa "przyczłapka" - pewnie konwersja na "nowy" typ filtra. Ale "mój" Mechanik potwierdza, że w tych starych tak było :dizzy:
Teraz jest "dziura" z deklem, pod którym wymienia się wkład filtra.
Ściągać michę co (wówczas) 5 kkm ? Kto to wymyślił ???? Luigi ? :)

matjas 25.10.2023 21:41

Ewentualnie stara California litrowa na gaźniku. Ale widziałem jak w Alpach w peletonie się te motocykle zagotowały w pizdu

Thorgal77 26.10.2023 21:46

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał matjas (Post 833493)
V85TT jest fajne i na żywca tylko cenowo odjazd na orbitę jak ze wszystkim obecnie

15-18k na taką Brevę czy Bulgota załatwia temat i się jeździ.

Jak słyszę o Vce Yamahy to mi ślina napływa do ust bo zaczynam myśleć o MT01. to naprawdę chciałbym kiedy POmieć lub mieć na dłużej.

Polecam emteka.... użytkuje już kilka lat...

maly 26.10.2023 22:53

Ale żaden nie ma tak sterczących cycków(no może CX500).Rozmawiałem w tym roku na moto weteran bazarze Łodż z gościem który zjeżdził na MG całą europę.Bardzo sobie chwalił to moto.Siedziałem kilkanaście dni w Mandello del Lario mieście MG i takiego wyboru części w sklepie jak tam nie widziałem w PL
do żadnego motocykla.Jak w PL do MG nie wiem.Mam 5 lat Multi 1200( też odradzali mi koledzy) i żadnych problemów- do tego lata kiedy z..bał się wskażnik paliwa.
Dla mnie motocykl musi się podobać jeśli nie, nawet nie chcę się nim przejechać.

Szpilon 26.10.2023 23:03

Cytat:

Napisał Thorgal77 (Post 834316)
Polecam emteka.... użytkuje już kilka lat...

Mega motocykl. Zachorowałem na niego i nie odpuszcza już od dwóch lat.

matjas 27.10.2023 00:08

Thorgal to są oryginalne kominy?
300 na baku zrobisz?
Łańcuch co ile trzeba naciągać ? :)

szynszyll 27.10.2023 07:43

2 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał maly (Post 834327)
Ale żaden nie ma tak sterczących cycków(no może CX500).Rozmawiałem w tym roku na moto weteran bazarze Łodż z gościem który zjeżdził na MG całą europę.Bardzo sobie chwalił to moto.Siedziałem kilkanaście dni w Mandello del Lario mieście MG i takiego wyboru części w sklepie jak tam nie widziałem w PL
do żadnego motocykla.Jak w PL do MG nie wiem.Mam 5 lat Multi 1200( też odradzali mi koledzy) i żadnych problemów- do tego lata kiedy z..bał się wskażnik paliwa.
Dla mnie motocykl musi się podobać jeśli nie, nawet nie chcę się nim przejechać.

cycków się Wam zachciewa?! młodzi jestescie i nie pamietacie Króla ZAZ-a :D to były cycki!

p.s. nawet rejestracja kozacka :D

matjas 27.10.2023 09:16

Się pamięta.
Tak wogle to na fajnych kominach taki Zapek bardzo ładnie brzmi.

Kazmir 27.10.2023 11:30

Cytat:

cycków się Wam zachciewa?! młodzi jestescie i nie pamietacie Króla ZAZ-a to były cycki!
Ja pamiętam. Pierwsze sztuki w latach '70 już były. Jak jeździłem "Syreną 1000";) to kumpel robił takiego, ale w ramie urala przerabianej. Coś pamiętam, że wkładał tłoki od Fiata i dopiero był ogień:)

szynszyll 27.10.2023 12:02

o mamo! patrzcie jak tu Pepika fantazja poniesła :eek:

https://silodrome.com/pavel-malanik-...cles-made-new/

matjas 27.10.2023 13:10

nie ma zlituj...

Melon 27.10.2023 15:44

Hamowniki ma ciekawe znaczy to tylko spowalniacze. :)

szynszyll 27.10.2023 15:55

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał Melon (Post 834424)
Hamowniki ma ciekawe znaczy to tylko spowalniacze. :)

koleś zrobił kompletną kopie silnika :D nie wiem czy miał i wymiarował oryginał czy miał rysunki ale to jest kosmos...

magneto 27.10.2023 17:30

W temacie....
Zastanawiałem się przez chwilę, czy aby nie zacząć od czegoś starszego, niskiego, lekkiego - Nevada. I jakoś rozrząd OHV niezbyt mi się układał w jedną całość z wtryskiem, komputerami itd. Do dzisiaj :vis:
Prozaiczna czynność, jaką jest wymiana filtra powietrza. Dziś trafiłem na ten filmik:

Luigi... ?
Gdzieś widziałem, że V7 ma filtr pod siedzeniem, byłoby trywialnie proste. Ale co może mieć w tak niedostępnym miejscu ? Strach pomyśleć :dizzy:

Adagiio 27.10.2023 18:00

Mamy w kolekcji V35 Imola z 1979 roku. Mój ojciec jest fanem Moto Guzzi, pamiętam jak przyjechałem do Romy w 89 roku to sporo ich jeździło po ulicach. Policja i inne służby tylko jeździły nimi, potem przeszedł kres świetności marki i szybko znikły z ulic, dziś to wyłącznie pasjonaci nimi jeżdżą .

kylo 27.10.2023 18:42

Cytat:

Napisał magneto (Post 834436)
W temacie....
Prozaiczna czynność, jaką jest wymiana filtra powietrza.

O Jezusie:eek:
W klekocie dwuzaworowcu BMW wymianę filtra powietrza można z zamkniętymi oczami w kilka minut wykonać.
Na filmiku widać jaką ma dwubiegunową cewkę zapłonową.
Większość fiatów od Maluszka EL, przez wszelkie CC, Tipo, Bravo, Punto, Panda itd
Przynajmniej z lat dziewięćdziesiątych / dwutysięcznych na takich jeździły.
Założyłem taką do BeMy lata temu, działa bez zarzutu,
a gdyby gdzieś, kiedyś padła to za przysłowiowe grosze dostępna wszędzie,
w przeciwieństwie do drakońsko drogiej ori....

matjas 27.10.2023 18:48

Ale ori kupujesz z cegły za grosze i masz dwie :)
Ponoć pasuje.

magneto 27.10.2023 21:53

Cytat:

Napisał szynszyll (Post 834349)
cycków się Wam zachciewa?! młodzi jestescie i nie pamietacie Króla ZAZ-a : (...)

Ja to już bardziej taki dziad - pamiętam. Te skrzela w starszym Zaporożcu - to mogło przepiórki (kura za duża) po wioskach łapać...
Ale ten silniczek napędzał także takie cudo : (lepszego info nie znalazłem)

A w temacie "cycków" - w MG bardzo mi się podobają, nie są takie "obwisłe", jak w... wiadomo...
I Laski są !
Tylko dlaczego aż cztery, skoro "cycki" dwa :confused:

EDYTA:
A... ZAZ - czasem lubię jej posłuchać :)

WojtasA 27.10.2023 22:38

Cytat:

Napisał magneto (Post 834436)
W temacie....
Zastanawiałem się przez chwilę, czy aby nie zacząć od czegoś starszego, niskiego, lekkiego - Nevada. I jakoś rozrząd OHV niezbyt mi się układał w jedną całość z wtryskiem, komputerami itd. Do dzisiaj :vis:
Prozaiczna czynność, jaką jest wymiana filtra powietrza. Dziś trafiłem na ten filmik:

Luigi... ?
Gdzieś widziałem, że V7 ma filtr pod siedzeniem, byłoby trywialnie proste. Ale co może mieć w tak niedostępnym miejscu ? Strach pomyśleć :dizzy:

Dobry jeżu !!! Poprzeczka wysoko podniesiona :mur:

magneto 28.10.2023 16:37

Dla zainteresowanych - trafiłem na stronkę z manualami - strona FR, ale zdecydowana większość instrukcji jest i w EN.

https://www.guzzitek.org/gb/atelier_gb.htm

I coś specjalnie dla Matjasa: (IT, bo tylko taka wersja jest):

Falcone 500
(Przez chwilkę sądziłem, że to miało wałek kur.... znaczy królewski, ale to tylko taka stylizacja :( )

Miłej lektury :)

Melon 28.10.2023 21:39

Chinole MG V85TT zmałpowali.
https://motovoyager.net/ekstra/preze...zne-opis-cena/

matjas 28.10.2023 21:40

Dzięki! :) chciałbym aby mogło się przydać.

Mille Grazie :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:01.