![]() |
5 dni w Alpach - sierpień 2024
58 Załącznik(ów)
Wyrwałem się w długi weekend na 5 dni w Alpy Afrą CRF1000. Moto zatargałem pod Monachium na przyczepce (składany Marathon, ta na której nic cięższego niż 100 kg nie da się zawieźć dalej niż 100 km), stamtąd objazdówka Austria-Włochy przełęczami i na azymut lokalnymi ścieżkami. Tak się składa że zrobiłem przy okazji kilka zdjęć więc pomyślałem sobie że je tutaj zamieszczę. Miłego łobglądania!
|
|
Pięknie!
|
Pieknie :Thumbs_Up:
Możesz wrzucić trasę z mapą ?? Coś podobnego mi chodzi po głowie. |
Kalędarzowe te foty.
Zazdraszczam! |
Cytat:
Jak chcesz to możemy się zdzwonić jak już będziesz zdecydowany, miał termin i podchodził do planowania - chętnie pomogę. |
1 Załącznik(ów)
Z ciekawości zaglądnąłem na mapkę i kategorię must see. Kiedyś byłem na wszystkich i w pamięci zostały dwa, pierwsze i trzecie. Natomiast ostatnie to z kategorii byłem ale nawet nie zapamiętałem że tam były jakieś serpentyny, widocznie na tą miejscówkę nie starczyło pamięci operacyjnej, ale mam fotkę
|
Coś zaniżyłeś możliwości przyczepy , że max 110 km/h to się mogę zgodzić , z resztą setek będę polemizował
|
Cytat:
Timmelsjoch udało się odwiedzić w tym roku i w mojej pamięci też zapadnie na długo :Thumbs_Up: Gavia była tym razem za daleko więc czeka na trzecie podejście, myślę że już w przyszłym roku - dzięki Tobie teraz wiem że nie mogę jej odpuścić :Thumbs_Up: Cytat:
Prędkość faktycznie na całej trasie utrzymywałem 110 i żadne z tych biednych 8'' kółek mi nie eksplodowało, czym też mnie próbowano straszyć - no ale ja je nabijam odpowiednim ciśnieniem każdorazowo przed wyruszeniem w trasę plus zabieram ze sobą zapasowe koło do podmianki w razie awarii. Jestem mega zadowolony z tej przyczepki, w moich scenariuszach sprawdza się doskonale :Thumbs_Up: |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka |
Ja Timmelsjoch i Stelvio robiłem (samochodem :cool:) pod koniec lipca i też na Gavię mi 'casu' zabrakło. Zrezygnowaliśmy też z Furka, Grimsel, Susten i St. Gotthard na rzecz chłodnego basenu i jeziora Como :rolleyes: Ale 'co się odwlecze to nie uciecze'...
Cytat:
|
Cytat:
Wyjazd był typowo asfaltowy więc wszystkie fotki robione oczywiście max 3m od drogi utwardzonej. No może z wyjątkiem tego podjechania pod ratrak na jęzorze lodowca :) i szutrowych odcinków Panoramica delle Vette (zajebista!). Większość pstryknięta w minutę na pracującym silniku, sam się zastanawiam co z tym aku, stuknęło mu 5 lat, nigdy nie podłączany pod ładowarkę, muszę się temu przyjrzeć zanim mnie zaskoczy bo moto z (przepraszam, "w" :D) DCT. Cytat:
|
Cytat:
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Tymczasem paparazzi… |
Cytat:
Ciekawa wyprawa, bardzo ładne ujęcia :drif:
Podobnie jak przedmówcy, chętnie obejrzałbym jak te krajobrazy wyglądają "naprawdę" tzn. bez filtrów. Może dasz się uprosić :D |
Urok pryśnie. Tak jest dobrze. ;)
|
2 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Wjeżdżałem na Stelvio i wcale ruchu nie było, ale trzeba je zaliczyć wjeżdżając z 2 stron, zresztą tyczy sieci każdej przełęczy .
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Nie znam się na zdjęciach, ale miejsca w których były robione zawsze ładnie wyglądają.
|
Cytat:
Widziałem kogoś robiącego fotki na jednej z serpentyn, ale nie mieli żadnego bannera skąd są :Thumbs_Down: więc nie wiem gdzie szukać. |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Cytat:
|
No siur, tam jest siła fotoaparatów, na najwiecej tam gdzie ograniczenia prędkości. I focie z nich jakby drogie.
Będzie 3 dni jak mija rok od powrotu, ale jeszcze się boję. |
Czasem można się znaleźć jak się koła kręcą
Mi się udało :) https://www.youtube.com/watch?v=ZNlUcNjhN0o |
Piękne miejsca, Afra też ładna. :D
Planuje wyjazd w Alpy na początku września, oby tylko była pogoda. |
Cytat:
Nie przesadzajmy z tą trzecią odnogą to jest osobny pass i z tym szutrem to na szczęście nie było tak do końca, bo byśmy w 2006 za tych końcowych agrafkach mieli z żoną pewnie problem. Na szczęście tam było twardo i pewnie chociaż ciasno.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:17. |