Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Ciuch Afrykańczyka (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=130)
-   -   Ciuchy Ixs W W-wie Prawie Od Ręki (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=4682)

m_schubert 25.11.2009 14:06

Ciuchy Ixs W W-wie Prawie Od Ręki

Witam wszystkich
chcę sie podzielić dobrą wiadomością. W warszawie w salonie Yamahy na Połczyńskiej bardzo sprawnie działa przedstawicielstwo IXS'a . Katalog produktów do wglądu w necie na www.ixs.com , jest tam kilka ubranek dla niezłych dla tramprarzy czy czarnuchów ( z gore lub niższą membraną - wypinaną - w zakładce all season) są jasne modele. Ja znalazłem dla siebie full jacket , w salonie nie mieli na stanie ale mają na bierząco wgląd w magazyn centralny i zamówili mi 2 rozmiary kurtki i spodnie ( tu sprawa była jasna- chudy dłygi więc L long). Zamówienie złozone w poniedziałek a w środę towar do odbioru. Obejrzane , przymierzone, kupione.
w salonie jest od ręki kurtka melbourne rozm xl kolor grey- black zobaczcie na stronie jak to wygląda ( to ta 2-ga która została po moich przymiarkach- sprzedawcy byli ok więc obiecałem że wspomnę o niej tu i ówdzie)
ciuchy raczej górnopółkowe ale za fajną kurtkę z gore płaci się 1800 ( mozliwe rabaty :) nie zdradzę za ilę kupiłem :)
polecam wszystkim, ciuszki rzecz gustu a obsługa 1-wsza klasa

podos 25.11.2009 14:14

Nawet fajne jasne wzory. Szkoda ze zaden z Gore nie jest wypinany.

Marcin SF 25.11.2009 14:45

aa i po wejściu do sklepu pytać o Listka, co prawda on chyba tylko do końca miesiąca :( powiedzieć że od Marcina z Forum Afrykańskiego i będzie wiedział o co biega :)

hubert 25.11.2009 15:12

Cytat:

Napisał m_schubert (Post 85745)
polecam wszystkim, ciuszki rzecz gustu a obsługa 1-wsza klasa

Dodam łyżkę dziegciu do tej opinii

Kiedyś zastanawiałem się nad kupieniem jednej z kurtek IXS z goretexem. Na stronie IXS wyczaiłem że dystrybutorem jest właśnie Mitsui Motor Polska, więc zadzwoniłem do nich. Nie pamiętam już o jaki rozmiar chodziło ale chyba o XXXL. Zapytałem czy mają tą kurtkę w tym rozmiarze, okazało się że nie mają. Zapytałem więc o JAKĄKOLWIEK kurtkę IXS w tym rozmiarze, również okazało się że nie ma. Człowiek, z którym rozmawiałem zaproponował że mogą mi sprowadzić taki rozmiar jeśli za niego zapłacę :haha2: Zapytałem więc czy to prawda że są dystrybutorem IXS. Potwierdził. Zapytałem czy w takim przypadku nie powinni mieć pełnej rozmiarówki ..... Facet przyznał mi rację i w końcu ostatecznie zaproponował że mogą mi sprowadzić tą kurtkę i nie muszę jej kupować w ciemno. Dałem sobie spokój i kupiłem HG z GTX za 900 PLN ...

Nie wiem, może od tamtego czasu sporo się zmieniło i mają spory wybór na stanie, ale ja mam niezbyt fajne doświadczenia z tym salonem ....

Marcin SF 25.11.2009 15:41

pytanie na ile poważną firmą jest Mitsui Motor a na ile poważną firmą jest Yamaha, jeżeli Yamaha ma IXIsa w całej sieci sprzedaży to w ciągu 3 dni sprowadzi ci model z dowolnego salonu w polsce czy Mitusi Motor ma taką sieć to nie wiem :)

podos 25.11.2009 15:55

Cytat:

Zapytałem czy w takim przypadku nie powinni mieć pełnej rozmiarówki ....
Dopóki tak w Polsce nie bedzie, będziemy dziadować albo kupować ciuchy za granicą.
Sukces rynkowy Modeki firma zawdzięcza wyłącznie pełnej dostępności swoich produktów i obecnosci z duym stoiskiem na wszyskich bazarach. Sam sie na to kiedyś złapałem.

rambo 25.11.2009 16:03

Własnie, dziś tak jest. Dobre nie jest to, co jest najlepsze jakościowo, tylko to co najłatwiej kupić. Choć patrząc na nowe ciuszki od HG czy IXS zastanawiam się w czym bede jeździł za 5 lat.

hubert 25.11.2009 16:31

Nie wiem jak jest teraz bo strona IXS nieco się zmieniła i teraz w Polsce jest sporo sklepów (głównie spod znaku Yamahy) ale wtedy MMP wyraźnie miało status dystrybutora. Jeśli firma jest dystrybutorem jakiegoś producenta to wypadałoby żeby dostępność była spora i mam nadzieję że teraz tak jest w MMP.

Niestety rynek moto w Polsce raczkuje ... ostatnio byłem na targach w Mediolanie i muszę powiedzieć że doznałem małego szoku :)

podos 25.11.2009 16:37

kasa kasa kasa. Musza w ch. zainwestować, nikt im nie da towaru na krechę...

m_schubert 25.11.2009 17:31

salon salonowi nie równy . w motostylu tylko pokazali mi katalog i powiedzieli że w tym sezonie nie będą już zamawiać a na połczyńskiej "mówisz i masz"

hubert 25.11.2009 17:54

Dobrze że teraz jest już lepiej niż było :)

Rozumiem że nie prosili Cię o zapłatę za towar z góry ?

m_schubert 25.11.2009 18:24

zamówili 2 kurtki i 1 spodnie czyli towaru za 4600 a umówiliśmy się że zostawiam 500 w gotówie na WZ , uważam że uczciwy układ

hubert 25.11.2009 19:05

No dobra a co by było gdyby Ci te ciuchy jednak nie "leżały" ? Czasami tek jest że rozmiar niby jest OK ale człowiek się źle czuje w ciuchach.

Czy w takim przypadku oddaliby Ci 500 PLN zaliczki ?

Według mnie taki układ jest niepoważny w stosunku do klienta ...

m_schubert 25.11.2009 19:33

widać mam fart bo wszystko pasowało, z mojego punktu widzenia jest ok. nie jestem zwolennikiem snucia czarnych scenariuszy więc zostaje tylko wystroić się pięknie, turnąć się po okolicy a wieczorkiem machnąć żubra w poczuciu miło zaspokojonej zachcianki

podos 26.11.2009 13:52

Cytat:

Napisał m_schubert (Post 85794)
zamówili 2 kurtki i 1 spodnie czyli towaru za 4600 a umówiliśmy się że zostawiam 500 w gotówie na WZ , uważam że uczciwy układ

uwazam ze to układ do dupy.

kyller 02.12.2009 19:48

Cytat:

Napisał m_schubert (Post 85785)
salon salonowi nie równy . w motostylu tylko pokazali mi katalog i powiedzieli że w tym sezonie nie będą już zamawiać a na połczyńskiej "mówisz i masz"

motostyl ma specyficzny styl podejscia do klienta
na kazda pierdołe za 20 zlotych której nie maja na stanie biora zaliczke, specjalistką we wkurwianiu jest chyba współwłascielka tego biznesu która jest anyhandlowcem

rambo 03.12.2009 18:48

Motostyl od lat omijam dzieki temu małżeństwu co to prowadzi :Thumbs_Down:

jorge 04.12.2009 00:28

Cytat:

Napisał kyller (Post 86814)
motostyl ma specyficzny styl podejscia do klienta
na kazda pierdołe za 20 zlotych której nie maja na stanie biora zaliczke, specjalistką we wkurwianiu jest chyba współwłascielka tego biznesu która jest anyhandlowcem

Szkoda, że nie wiedziałem tego wcześniej - kuźwa chciałem wydać u tej "sprzedawczyni" 1500, a ona, że nie ma czasu opowiadać po za 5 zamyka... żenada:vis: PS właśnie tam "dowiedziałem się", że zbroi się nie używa do jazdy na AT:mur: Już jak coś to wolę F&F - przynajmniej tam mam zniżkę :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:15.