![]() |
Zaproszenie na Rajd pałuk
|
Cytat:
|
Trochę mi kawałek ale okolica ciekawa i pomysł przedni:kumbaya:
|
No...chłopaki -dajecie rade! Zapraszam!
|
napiszcie jaki teren tam bedzie, czy warto brac wr'ke :D
|
teren będzie przekrojowy, od szybkich szutrów do odcinków na torze dla terenówek i quadów.
Nie ma się co zastanawiać panowie. Pyra nam wypadła, a to jest jakaś alternatywa. |
Minimalnie więcej informacji możecie znaleźć na :http://motobydzia.com/phpBB/viewtopi...r=asc&start=40
Jest to link do tematu dotyczącego rajdu na naszym bydgoskim portalu. Na 3ej stronie bodajże jest kilka fotek z pierwszej przebieżki po trasie. pozdro :friday: |
Pomysł jest ok,ale czy są jakieś noclegi w pobliżu?:beer::beer::beer::beer:
|
Może być ciekawie i w dodatku rzut beretem ode mnie.
Ciekawe czy jest opcja namiot. Ta opcja bardziej mi odpowiada (byłaby to wtedy prawie "Pyra"). |
Z tego co kojarzę, na mecie bedzie na 100% opcja noclegu w wyremontowanych "jolkach", tzn z soboty na niedzielę. Z piątku na sobotę wiem, że jakies noclegi będą w stadnnie koni lub cos w tym stylu.
Co do dokladniejszych pytań to walić do organizatorów, tzn. Koguta i do Kwacha. No i oczywiście zajrzyjcie na stronkę rajdu, macie tam też większe info o noclegach. pzdr <beer> |
Witaj Kwachu
Prosze podaj kilka informacji nt rajdu zasad i tego o co w nim chodzi. Czy będą konkurencje nazwijmu to "spotrowe" typy przejazd przez bagno czy rekreacyjne jak strzelanie z procy do celu. Czy trasa jest do przejechania Afryką na szosówkach (anaki) czy bez DRa na kostkach nie ma co jechać. Regulamin mówi o imprezie rodzinnej. Jak będę chciał przyjechać z dzieciakiem to nie chcę się utopić w błocie, a trzystu kilometrów na klockach raczej mi się nie chce dmuchać. Jak byś podał różne takie informacje będzie łatwiej podjąć decyzję. Trzymam kciuki za imprezę:Thumbs_Up: Powodzenia |
Rajd..
Więc tak:
Z tego względu, że jest to pierwsza edycja rajdu - nie chcemy iść od razu "po całości". Zasadniczym celem imprezy jest przejazd z pkt A (start ) do pkt B (meta) zwiedzając piękne okolice Pałuk bez wykonywania na trasie jakichkolwiek konkurencji - nazwijmy to sportowych. Trasa wyznaczona jest tak aby w przeważającej części wiodła drogami gorszej kategorii :haha2:- co nie znaczy że nie przejezdnych dla zwykłego użytkownika np AT lub TA itp. Dużo zależy tutaj od pogody - bo jeżeli będzie po deszczu to dużo dróg będzie bardzo wymagającymi odcinkami- bez kostek nie podchodź!:mur::mur: . Jeżeli natomiast będzie sucho- to trasa jest do przejechania spokojnie z żoną w roli plecaka na zwykłych oponkach.:-) Jeżeli ktoś ma daleko- może przyjechać już w piątek rezerwując sobie nocleg w Gliszczu ( rzut beretem od miejsca startu - info na stronie rajdu) i jeżeli nie chce wracać od razu po rajdzie do domku- również może zarezerwować nocleg w Gąsawce- (również info na stronie rajdu www.rajdpaluk.com).Mniej więcej w połowie drogi będzie miejsce czytaj- duży plac z hopkami w którym dowolnie będzie można katować sprzęt.Kilka zdjęć jest na forum transalpa- z okresu kiedy była wyznaczana trasa.:at: W ramach wpisowego będzie jakaś naklejka na moto,mapa, kamizelka, kiełbacha na mecie, itp itd.. no wszystkiego nie chcę do końca zdradzać. Jak impreza wypali- w przyszłym roku pomyślimy nad jakimiś dodatkowymi atrakcjami... np strzelanie z procy, zbieranie pieczątek ,...palenie gumy, przeprawa przez rzekę hehe,,.... itp.... Serdecznie pozdrawiam i zapraszam! |
jak będzie wolny weekend i piątek da się urlop złapać, to ja się piszę z WR-ką oczywiście :D
|
Sprawę komplikuje troche wyznaczenie miejsc startu i mety w rożnych miejscach. Bylo by parę osób chętnych z 3miasta, ale mamy motocykle nienadające sie na drogowe wojaże do Bydgoszczy. Jechalibyśmy na przyczepach i wtedy pojawia się problem jak przetransportować samochody ze startu na metę jak wszyscy pojada na motocyklach :D
|
Hmm.. Ja - jeżeli bym był w takiej sytuacji- zabrałbym jakiegoś kumpla kierowcę- co by został i przyprowadził auto.Inna opcja- wrócić motorem na miejsce startu...?? Trochę nie teges- ale jakieś to wyjście jest. Nie wiem co mam napisać...
|
Cytat:
|
Ja to widze inaczej. Moim zdaniem jeśli dla zabawy możemy lutnąć 200 km błotem. To równie dobrze możemy zrobić to samo w niedzielę. Zabawa podwójna. Zwłasza jeśli będzie kilku chętnych. Bedzie zabawa w spróbój czy trafisz do domu .... Żeby żyć trzeba kombinować jak powiedział literat Sofronf :). Pomyśłmy; jeden wyjazd podwójna zabawa.
|
ROSA z 3miasta macie piękną drogę offem do Bydzi, popytajcie reszty ekipy 3miasto, która bywa w Suchobrzeźnicy i Mylofie.
|
Cytat:
|
Nie wpadlem zeby przejechac offem na miejsce startu, moze byc ciekawie. Zapodam chlopakom taki temat. Z kierowca tylko do auta moze byc problem, nie ma chetnych na drajwowanie w celach towarzyskich :D
|
Słuchajcie chłopaki!! Już to chyba pisałem - ale podkreślam że można przyjechać sobie dzień wcześniej na start- załatwić sobie dosłownie kilka metrów od miejsca startu - w stadninie koni nocleg i raniutko wypoczętym śmignąć na trasę!
http://www.gliszcz.eu/ Tu są informacje na temat noclegowni. Powoływać się na "rajd pałuk"... |
Cytat:
|
Cytat:
Co ty na to ? Ps . A tak w ogóle to mam na imię Andrzej i jestem współorganizatorem tego zamieszania . Witajcie !!! :beer2: |
Mi pasuje, nawet bardzo. Chętnie skorzystam jeśli można.
|
Pomysl godny uwagi.
Jeszcze jedna sprawa, mam nadzieje ze na trasie rajdu bedzie jakas benzniarnia. Nie ma szans zrobic wr'ka 200km na jednym baku :D |
Na 122kilometrze zjeżdżając z trasy 400metrów będzie orlen. Bedzie to zaznaczone na mapie.....:-)
|
Będzie pare Tenerek, może rozwiąże się spór XTZ- AT? ;)
|
Jak będzie po deszczu to może podzielimy na tych co dojadą i na tych co odpuszczą? hehe......
|
Dodałem dziś do strony "Księgę Gości" . Mam nadzieję że ułatwi ona bezpośredni kontakt pomiędzy uczestnikami z różnych for , choćby w celu wspólnego wynajęcie domku na mecie ;)
|
ktoś może podać konkrety tego zlotu??? jaki termin i takie tam ten link nie działa......... a tak przy okazji organizujecie jakiś zlocik taki samych afryczek........))))))))))) tak z ciekawości pytam...........
|
Cytat:
Pozdro |
Cytat:
|
ok dzięki już znalazłem...........))))))))))
|
Info dla tych , którzy przywiozą sprzęty na przyczepkach !
Trasa powrotna ma około 75 kilometrów , również na maxa szutrami . Wracamy w niedzielę około południa , wszyscy razem . Robię za przewodnika stada ;) |
Pytanie mam, czy z pasażerką da radę przejechać? Pytanie mniej niż średnio zaawansowanego czodownika ;)
|
Tak. Myślę że pasażerką nie będzie problemu aby przejechać trasę- jeden mały warunek: Jak będzie po deszczu wyzwanie będzie 10 razy trudniejsze z uwagi na to że niektóre drogi będą strasznie "rozmoknięte tudzież zabłocone" :-) Życzę wytrwałości!
|
A w razie większego błota pasażerka się przyda jako wsparcie wypychająco-ciągnące:D
|
Już czuje, że będzie malinowo.
|
Oczywiście,że jadą jakieś Zenki: http://www.rajdpaluk.com/Listauczestnikow.php
|
Cytat:
|
Tak w dwóch słowach. Miało byc pięknie a wyszło jak zwykle:D. Niby daleko, luz na trzodę - a gęby jakby znajome. Wystartowaliśmy z mety aby dotrzeć do startu. Natura 2000 przyatakował nas szarżą dzików. Bohaterów traktują tam -- prądem. Oddałem dentkę żeby złapać gumę. Kurzyło sie jak holera, a w butach bagno. Błoto z gaźników wyciągaj łopatką. Blacha zgubiła prąd. My zgubiliśmy Kiuba. Bunkry tym razem było widać, a nalewka ze śłiwek nie rozgrzewała. Motomysza wyszła z norki. W chlewiku nie dało się spać. Oli miał nową oponkę. Ale za to wiosna -- jak mażenie :drif:
|
felkowski nie ma to jak Twoje relacje ;)
Co do mokrych butów to nie trzeba było tyle razy przejeżdzać prze jedyną przeprawę. Choć takie luźne podejście do tych przejazdów zachęciło niejednego co był już zrezygnowany i chciał omijać przeprawę. Hmmm tylko Giees nie dało się zachęcić, było takie stado pięknych, nowych, świecących, ale odjechali w siną dal. Po przyjeździe felkowskiego nie było już opcji przeprowadzenia motocykli przez dziurawy mostek, bo jego kolega zjadł większe śniadanie i zrobił kolejną dziurę ;). Fotki dawać Panowie!!! |
To Ty też tam byłeś? O rany a ja myślałem, że tam wszystko na luzaku można robić - bo co, zna mnie tam ktoś?
|
felek nie poznajesz ludzi - nieładnie ;)
Na luzaka?? Organizator na lokalnym forum dał ogłoszenie kto zna felkowsiego bo przyjeżdża i trzeba mieć na niego oko co by za dużo wody nie wychlapał z jedynej przeprawy ;). |
Impreza zacna, trasa miała faktycznie ok. 170 km, domki ok, żarcie również. Na przyszły rok na pewno się wybiorę. Gdyby nie palący się mercedes, błądzenie po nocy w lesie, dziwne spojrzenia współlokatorów na pierwszym noclegu ( kalina pali !? ), tirówki na trasie rajdu, picie do odcięcia , spanie na stojąco, parkowanie moto na tarasie, burda w barze to byłby całkiem normalny weekend http://www.moto3miasto.pl/images/smi...on_mrgreen.gif
ps: felkowski podziękowania za dowiezienie wody :D http://picasaweb.google.pl/Adam.Tran...34585317775842 |
GS jeden przejechał :)
|
Cytat:
A co do Felkowskiego, to myślałem że mu butelka śliwowicy wpadła do rzeki i próbował ją namierzyć, jeżdżąc przez tą rzeczkę ;) Jest szansa że Motomysza ma to na zdjęciach ;) |
Ja też widziałem jak kiedyś afryka wjechała do rzeki, ale nie wyjechała. Spływała z prądem. :D
|
Cytat:
Po tym rajdzie mam jeszcze większy dylemat czy zmieniać na africe. |
Cytat:
Na szczęście zdążyłem zaliczyć dwie przeszkody terenowe. Tu kilka fotek http://picasaweb.google.pl/blachaswi...eat=directlink |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:31. |