![]() |
Szukam kilku wariatów na wyjazd do Rosji na 2027
Witam serdecznie. Wiem, że to mżonki i wróżenie z fusów i że jeszcze rok 2026 na dobre się na rozpoczął, ale ze względu na kierunek, czas wyjazdu rzucam hasło już dzisiaj. Od dawna planuję wyjazd do Magadanu. Wiem, wszystko może się wydarzyć i nic z tego nie wyjdzie ale zaznaczam swoją chęć. Szukałem kiedyś na forum chętnego na wyjazd do Senegalu , znalazłem i zrealizowałem wyjazd. Wiem również, że każdy ma swoją paczkę, najlepszego kompana podróży i nie chce ryzykować wyjazdu z nieznajomym. Ale co zrobić jak nie mam takiego kompana. Wszyscy moi znajomi nie pojadą, ze względu na czas jaki ten wyjazd pochłonie
Mam nadzieję, że raz mi się udało to i tym razem znajdę tutaj chętnych. |
Napisz coś więcej, a nie chcesz w tym roku :)
Chcesz to zrobic na kołach "w te i we wte" A może gdzieś dalej skoro bedziesz na końcu świata? |
Ten rok odpada jest już zaplanowany. Więcej to mogę tylko powiedzieć tyle, że powrót przez Mongolię i Kazachstan lub tylko Mongolię. , zależy od czasuCzas wyjazdu około 2 miesięcy.
|
Najlepszy okres na Kołymę to lipiec moim zdaniem. Jak chcesz jechać do Mongolii to na Kazachstan może Ci nie wystarczyć czasu.
|
Właśnie spojrzałem na mapę, i powiem tak. JPRDL!!!
|
Rozmawiałem z jednym z forumowiczów,. Który zrobił taka trasę bez Kazachstanu i zajęło mu to 53 dni. Wiadomo, że trzeba mieć też zapas. Ja chcę jechać czerwiec lipiec lub sierpień wrzesień.
|
We wrześniu bym nie jechał. Śnieg Cię złapie.
|
Statystyki pokazują, że sierpień jest najciepleszym miesiącem.
|
Ja tam się nie znam ale mamy ocieplenie klimatu...podobno :haha2:
Ta zima jest nie podobna do innych grał Maanam ale to nie zima tylko noc :D |
W Lipcu w Magadanie jest Dzień Urodzin miasta.
|
Jedź, dobrze się baw, bezpiecznie wróć i opisz to wszystko na FAT. Tych, którzy będą tu marudzić, że się nie da, albo wręcz, że odradzają taki wyjazd nie słuchaj. Ja trzymam kciuki i jeśli będę mógł jakoś pomóc, to z chęcią pomogę. Co do terminu wyjazdu też obstawiam lipiec.
|
Jak planujesz wjechać do Rosji?
|
Cytat:
|
Przez które państwo?
|
Chciałbym z Łotwa ale w grę wchodzi też Białoruś. Wszystko bedzie zależało od sytuacji.
|
Łotwa jest w Schengen i papierkologię masz tylko na 1 granicy Łotwa - Rosja.
|
Tak to prawda.
|
ja ruszam 1 maja i planuję dotrzeć na Magadan w lipcu także jest małą szansa że się spotkamy :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak daleko to niema co planować :) |
Grzechu2012 masz jakiś wstępny zarys trasy?
|
Cytat:
tak pokrótce. |
Ale z Turcji do Armenii chyba nie wjedziesz.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:47. |