![]() |
Czyszczenie gaźników ultradźwiękami
Witam po małej przerwie,
Szukam serwisu, który by mi przeprowadził generalny przegląd gaźników wraz z dokładnym czyszczeniem ultradźwiękami. Czy ktoś może coś polecić..? By było dobrze zrobione, i nie było drogo :) Pozdro 750V |
zrobili mi coś takiego w MCSie. a czy drogo, to nie wiem, bo znajomy tam pracuje i rachunek był mniejszy niż wg cennika :)
|
RAMBO dawaj tego sprzęta za jednym zamachem przewibruje Ci te gaźniki mam myjke ultradźwiękową , niewielka ale gaźnik się mieści , mogę przyjechać z przyczepką , bo jak będę na Ciebie czekał , aż lody stopnieją to następna zima nastanie , łożyska czekają , czujnik sprzęgła też :D
|
To jaka myjka nadaje się do gaźników? Któraś z tych droższych na allegro?
|
Cytat:
Myjka jak myjka , ta z allegro to się nadaje może do czyszczenia śrubek. Nie kupujcie tej Chińszczyzny bo to zabawka raczej. Ja mam 5L myjke z nierdzewki i gaźniki od afry ledwo się mieszczą. Dobra myjka przemysłowa kosztuje ok 1.5K PLN . |
myjka jak myjka ważne co do niej nalejesz i o jakiej temperaturze . optymalna praca to 60stopni C
|
Dziś dzwoniłem do serwisu, który się zajmuje takim myciem głowic, części silników itp i gość oświadczył, że owszem, może dorzucić gaźniki do jakiejś większej kąpieli, ale że nic nie gwarantuje i że raz komuś robił i klient był niezadowolony. Zasugerował, że myjka ultradźwiękowa się do takich celów nie nadaje i usunie jedynie tłuszcz.
Nie wiem, co o tym myśleć, jako że o owych myjkach czytałem zupełnie inne historie. |
|
Cytat:
Myjka myje , pędzelek też, a i szmatką da rade jak ktoś wytrwały. Gość ci dobrze powiedział że usunie tylko tłuszcz , resztę trzeba pędzelkiem po wysuszeniu. A myślisz że co wiąże syf w gaźniku ? właśnie tłuszcz, ale po jego wymyciu trzeba popracować trochę manualnie i czynność mycia można powtórzyć. Myjka to nie cudowne urządzenie gdzie wkłada się zgrzybiałe gaźniki a wyjmuje po paru minutach nówkę sztukę. |
Wpisze sobie w you tuba "myjką ultradzwiękowa + gaźniki" i sami popatrzcie :Thumbs_Up:
|
http://www.youtube.com/watch?v=wOlcxZrdCTQ&NR=1
:) http://www.youtube.com/watch?v=EhMKFhbyQZ8 to bardziej takie bliżej nam ;) |
|
Te brudne gaźniki to na ropie jeździły czy na opałowym? A może to na potrzeby filmu/
Ja do swoich zaglądałem i wygladały jak te u nich po myciu....mimo 20 lat. |
Co miałem do przekazania, to przekazałem. Każdy zrobi jak uważa :Thumbs_Up:
|
Pytanie
Witam,
posiadam kawasaki LTD 454 rocznik 1987 , potrzebuję wyczyszczenia gaźników w nim , chodzi mi o wyczyszczenie w myjce ultradzwiękowej, jest ktoś w stanie mi dać namiar na tego rodzaju usługę?? pozdrawiam Mariusz R. |
Szynszyll z tego forum
504 903 149 Polecam, dobry kontakt i usługa tip top. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:57. |