![]() |
Jakie buty cross'owe.
Potrzeba mi trzewików. Chcę crossowe. Czy buty bez zawiasu są TYLKO w teren czy też do sklepu po piwo wejść można?
|
forma terrain- polecam, mam wąską stopę i fajnie się trzymają :)
są w wielu sklepach. http://www.motocombo.pl/images/forma/TERRAIN.jpg |
Dwóch kolesi ma Formy - piszczą strasznie.
Ja z uporem maniaka polecam O`neale ja mam Clutch - świetne buty za umiarkowaną cenę. Poszukaj w wątku o butach. Nie polecam tanich Alpinestars - może i wytrzymałe i tak dalej, ale ciężko wysychają i wkrótce będą śmierdzieć. |
Cytat:
|
Mam Tech 3. Schna 3 dni. Smierdza jak kazde buty enduro-cross utaplane w wodzie, blocie, a nie prane, pozostawione do wyschniecia. Wiem jedno, da sie w nich chodzic po bulki do sklepu, bo nie sa to do konca buty crosowe. Generalnie typowo crosowe trzewiki maja twarda, sztywna podeszwe, blache, ciezko sie w nich chodzi, za to ochrona stopy, kostki 100%.
|
W Boxerach AXO mogę biegać. Się rozchodziły.
|
a O'NEAL element? Zna ktoś?
|
zobacz w czym jeżdżą zawodowcy i pomyśl dlaczego
|
Cytat:
|
sponsor kupuje to co zawodnik chce :P
|
Cytat:
|
Cytat:
Wiem w czym jeżdżą zawodowcy. W najlepszym. Mają kasę i sponsorów. Mnie na crossfire'y nie stać. Tańsze buty są też dla ludzi. Tak jak np "garbus". Dla ścisłości. Pytam o buty z półki cenowej od 350(fly viper, o których słyszałem wiele niedobrego) do powiedzmy 500zł. Pytam o o'neale bo mogę je mieć za 320zł. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego że droższe są lepsze. Jednak wyżej ch.. nie podskoczę. Mam tyle i więcej mieć nie będę. Czasem wydaje mi się, czytając wypowiedzi(niektóre) że każdy z Was trafił w totka. Gdzie zatem szukać informacji na temat tańszych(czyt. nie najdroższych) rozwiązań. Może na forum GS'a? Bez urazy Pałeł. |
mi dziadek powtarzał na zdrowiu się nie oszczędza! o wyznaczniku cenowym nie wspomniałeś ani słowa
|
Racja, nie wspomniałem. Mea Culpa. Ale ale. Pałeł, idąc tym tropem to jeździć TYLKO w tech10 i lepszych, tylko w shoei hornet, tylko w zbroi dainese za 1,5k, tylko w asteriskach itd.
Nie dajmy się zwariować. |
nie no co ty każdy ochraniacz lepszy niż jazda bez :)
|
dokładnie z takiego założenia wychodzę. Nawet najtańsza kurtka motocyklowa lepsza jest od jej braku. Pocisz się, jak pada to mokniesz itd. Ale przy ślizgu jakoś tam działa.
Nie można twierdzić że skoro kogoś nie stać na HG Cruise II to nie powinien kupować motocykla. Nie popieram takiego rozumowania i "faszyzmu finansowego". Odbiegliśmy jednak od tematu. Chodziło mi o to czy w stricte crossowych trzewikach można przejść kilka mterów bez uszczerbku na zdrowiu fizycznym i psychicznym. Czy jednak takie są tylko na tor. Wiem, bo widzę na wielu fotkach że spora część motopodróżników jeździ właśnie w takich. Pytanie. Czy muszą mieć zawias? |
Artu - buty offowe za 300/500 zł są bardzo podobne do siebie. Wszystkie przemakają i są troszkę sztywniejsze od pantofli :) Jak ja będę kupował następne będę kierował się klamrami. Jeżdżę w oxtarach raptorach z plastykowymi klamrami i bardzo szybko straciłem 2 szt.(pękły)
|
nie nie musza, na temat butów jest na forum sporo :) da się spokojnie chodzić choć komfort nie jest to specjalny
|
brat jeździ w teamie rowerowym- jeszcze nigdy sponsor nie kupił tego co chciał :)
wydaje mi się, że każdy prosty bezzawias jest dobrym rozwiązaniem :Thumbs_Up: poprzymierzaj i dobierz buta do stopy- właśnie dlatego kupiłem formy (dobrze współpracowały z moją stopą). |
Cytat:
I teraz pytanie gdzie taką mogę zanabyć? Yasiu71, jak Ty sobie poradziłeś? |
o to mi chodziło. Dzięki.
Zatem przymiarkować formy i o'neale, pomacać i wybrać. Cena o'neali w UK jest jednak bardzo zachęcająca. |
Cytat:
http://img39.imageshack.us/img39/9668/dsc00438c.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
|
Thomas,faktycznie te klamry stosowane są w wielu bucikach ale gdzie je kupić luzem to nie wiem.
|
No właśnie, gdzie? Ja potrzebuje klamrę z paskiem. Słowacy mi mówili że do dostania od ręki. Ale to w Słowacji :)
Żeby nie spamować to Oxtary mogę polecić. Moje nie mają lekko a wciąż się trzymają. Blacha z przodu już się prawie rozpadła ale dają radę. |
Artu, w moich AXO sztywnych na początku mogę łazić po wydziale 6h i nic się złego nie dzieje. Można łazić, można zwiedzać. Normalna skarpetka+góralska wełniana i jest wygodnie.
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Klamry i inne szpeje też mają: Załącznik 10293 |
Artu, Michoo ma do opylenia Dominatory ... gdyby nie jajca z kasą odkupiłbym je od niego (sam mu je sprzedałem) :D
But to najwyższy model Formy - wierz mi, że warto, a że za połowe ceny ... ja bym się nie szczypał, jak Ci nie będą pasowały to ja je wezme w rozliczeniu (Ty już wiesz o czym mówię ;) |
jaki rozmiar? I ile to jest połowa ceny?
|
Artuditu- Wpadnij do mnie do garażu i obejrzyj moje Onile (chyba t 10 - za 400 zł) - jak je obejrzysz to nigdy nie kupisz tego GÓWNA! Był mrozek więc "skóra" w okolicach zgięcia nogi połamała sie na pierwszej jeździe. To nawet nie jest produkt "skóropodobny". Mam również AXO Boxer i pomimo identycznej ceny są to buty o całą klasę lepsze. Też gówniane, ale o niebo lepsze.
Jeśli byś miał jednak kupować Onile - KONIECZNIE wpadnij do mojego garażu - masz nie daleko a na pewno zrezygnujesz. |
Zgadamy się.
|
yo!
nie sadze artu zebys mial taka wielka łape ale jesli to mam tech7 w stanie bdb rozmiar 46 do oddania za rozsadna kase bo sie okazaly troche za duze. |
Yo pijaku. stopy akurat mam małe:D 43:vis:
|
Tu masz linka :
http://www.africatwin.com.pl/showthread.php?t=5478 Fajne buty - Ramires mnie namawiał ale niestety były poza zasięgiem kasowym - zawias i skarpeta :Thumbs_Up: Przymierzyć możesz u Olka Ja mam Tech 4 - fajny but - wada mało szczelny i przemoczony długo schnie - gąbka w środku - zapach jak przedmówcy pisali a propos Tech 3 - drugi raz bym nie kupił :(. Kupując tańsze buty patrzyłbym czy nie mają tej cholernej gąbki w środku. |
Fajnie, nawet bardzo. Tylko rozmiar:mur:
|
pi.. pi.. pijoku?! ;)
performerze, raczej... |
Kupiłem niedawno te AXO Boxery. Chodziłem po domu :) - wygodne
|
Cytat:
|
Cytat:
Moja jest taka: Kupuje buty za 400 (bo nie mam wiecej, zal mi itd.) "Był mrozek więc "skóra" w okolicach zgięcia nogi połamała sie na pierwszej jeździe" drugi raz nie robie błedu kupuję takie za 800. - razem 1200. No i mialbyś wymarzone Krosfajery. Czy jakie tam chciałeś. |
ehhh. Ja to wszystko wiem.
|
pytanie raczej wino brzmiec jakie buty enduro do kwoty xxx wasze propozycje :)
|
Nie znam się ale kiedyś mierzyłem model Gaerne sg-1 i leżały na nodze super a i jakościowo prezentowały się bardzo fajnie. Cena oscylowała w granicach interesujących Artuditu (fakt, ze była to jakaś wyprzedaż końcówek ale znaczy to, ze można tanio czasem zalosować ;) ) . Dodam, że mam dość wąską stopę.
|
Czosnek, Ty szczęściarzu cały jesteś wąski.
|
Forma Dominator Comp Supermoto buty motocyklowe
Cena brutto: 998,00zł Producent: Forma http://www.motocombo.pl/produkt-5719-13_88.html |
jeździłem w nich krótko bo miesiąc pod koniec sezonu ale jestem jak narazie znich zadowolony ale coś wiece3j napisze ja przelatam ten cały sezon w nich...)))))))) pozdrawiam
|
A może bierzesz pod uwagę używane? Akurat mam takie na stanie, Alpinestars tech 10, białe, kupiłem je niedawno, ale niestety są za małe (ja mam 44-44,5, a but niby 45 i noga nie chce w ogóle wejść). Jakby coś, zapraszam na pw (można obejrzeć we Wawie).
|
Cytat:
Jeden minus. Nieprzemakalność ich można porównać z japonkami, sandałami, cienkimi mesztami. I nie stanąłem w wodzie tylko w mokrym śniegu po kostki. W momencie w środku miałem mnóstwo lodowatej wody. :cold: |
a czy do tej kwoty kupię coś o lepszych parametrach nieprzemakalności?
|
Nie istnieją nieprzemakalne buty cross-enduro. Niestety.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48. |