![]() |
dzis o 20h yamaha 1200
http://www.yamaha-motor-europe.com/super-tenere/
(czekamy na varadero 1200 kardan) |
eee wolal bym Afre 1200 , godnego konkurenta LC8... imho z XTZ 1200 bedzie bardziej cos w stylu Viadra lub V-Storma niz zmodernizowania starej XTZ
|
Cytat:
|
Nowa XTZ ma się do V-stroma jak Pudzian do Małysza.
To waga R 1150 Gs Adventure , czy Stelvio ze stajni Guzzi Kurde , ładna jest .Mnie się podoba ( oprócz wagi) ale nie jest konkurencją dla Ktm 990 |
Co? Już pokazali? Nie zdążyłem przed zawiechą ich serwera :D
Czy 8 P.M. CET to nasza aktualna 20.00 czy 21.00? :D |
|
niewiele widać..... kolor ładny choć nie lubię niebieskiego ;-)
|
19'' z przodu jednak?
|
jeśli 19... to dupa... pisana dużą literą.
|
Mi to TDM przypomina :(
|
|
v-strom
|
dlamnie suppperrrr klasa typowy nastepca Afryki Twin tylko kasa i kupowac ! Ciekawe jak sie bedzie w tym roku duzy gs sprzedawal :confused:
http://www.motorcyclenews.com/upload...s/Tenere_3.jpg |
Ciekawe ile to waży z paliwem, bo narazie to TDM i dodatki ala tjuratech
|
Bańka z lekka prysła. Ja nie wiem..... czy dzisiejsi inżynierownie jeżdżą potem na tych motocyklach czy ślęczą tylko przy komputerach.... a księgowi nad ich głowami ;)
Opony szosowe.... STrasznie zajeżdża TDM'em... Czy ktoś to kupi? Wiadro wygląda przy nim jak hard enduro :-) |
Chyba jednak jedyne słuszne wyjście na przyszłość to KTM LC8 ;]
|
Cytat:
|
Cytat:
Tyle to wytrzymuje LC4 na jednym tłoku ;] |
... no i muszę wycofać zaliczkę na nową ST :D.... lub sprzedam za 70% ceny... he he....
|
olać 100 000km bez awarii :), hehe...nie no to pojechali z tą XTZą. Co z tymi zapisami na ograniczoną wyprodukowaną ilość nowych Super Tener - chyba GS nadal będzie niepodzielnie rządził z sensie ilości sprzedanych sztuk
|
Panowie, zaskoczeni? Liczyliście na więcej enduro a mniej kupy?
Pamiętacie ile kilometrów przejechał protoplasta afryczki i z jakim skutkiem? LC8 zdążył wygrać kilka rajdów zanim trafił do ludzi jako cywil. A co zrobiła Yamaha? Pokazywała nam chromowany wydech zawinięty w szmatę. Pójście w kardana oznaczało, że masa nie jest priorytetem. Itd. dj.1, znam kilka lc8 z przebiegiem ponad 100000 km. |
KTM wytrzyma tyle, wszystko zależy od dbania.
Silnik jest trochę wyżyłowany, ale trzeba umieć się z nim obchodzić. Gadałem ostatnio z kumplem, jaki nabył LC8 SE. Mówił, że czas rozgrzania i gotowości do dzidowania to 15 min! Jeśli się tego pilnuje to silnik wykręci spokojnie wysokie przebiegi. Nie pamiętam ile jest w ADV czy SMT ale ciut mniej, niemniej trzeba tego pilnować. Tradycyjnie trzeba dbać o serwisy i te sprawy - nie posmarujesz to nie pojedziesz |
Może nowej ST nie trzeba będzie wogóle smarować?
|
no nie tego się spodziewałem, szczególnie jak pojeździłem na małej tenerce, myślałem że rozwiną koncepcję i powstanie coś fajnego a nie taki gejowóz,
myśmy zamówili 1200 do salonu już w grudniu, ale dostaniemy dopiero gdzieiś w czerwcu lub dalej to może wtedy przekażę opinie z jazdy |
|
Jako autostradowy bywalec to mi te 110 Koni za malo ,,, ale dla raczej normalnych starczy ,,,ja poczekam na v4 varadero.:mur:
|
261 kg. o żesz w mordę.
|
Cytat:
15minut to strasznie dużo! LC8 to najszybciej grzejące się moto jakie miałem. Po góra 10 minutach włącza się wentylator. Na światłach w zimie się włącza. Jest to efektem niskiej wagi silnika. Mała bezwładność cieplna. Mówię to na podstawie Adwenczera ale to identyczny silnik. Następnym razem zmierzę, stawiam na połowę krótszy czas. |
Lepi, na forum advrider.pl albo na ktm-forum.pl jest user EX1, on nabył niedawno SE wersje i koleś mówił, że pełna gotowość do dzidowania to koło 15 minut. nikt Ci przecież nie karze tyle stać w miejscu, ale aby zapewnić odpowiednie przebiegi i utrzymać żywotność to trzeba się do tego stosować.
Wiedzę on zaś nabył z salonu KTM z niemcowni gdzie SE nabywał, bo oczywiście w PL ten model nie jest oferowany. Jak chcesz to poproszę, aby coś więcej napisał o wytycznych mających wpływać na spore przebiegi bez specjalnych problemów |
No i z Beduina została pustynia :D. Ze starej Tereski jedynie tłumik się tak samo zawija :D. Trza przetestować - może po zmianie na 21" się nada na coś ;)
|
Pomimo wskazanych przez was wad gotów jestem bronic tego motocykla i za niewygorowana oplata moge go wziac na testy do Tadżykistanu.
|
Ramires, ja mam na myśli osiągnięcie roboczej temperatury płynu chłodzącego, czyli 4 kreski na wyświetlaczu. Wtedy ruszam rozgrzewać siebie. Do dzidy to trzeba rozgrzać opony jeszcze a nawet zawiechę.
Koniec off topa. Wagę Tenery ktoś już zna? Pewnie miedzy 240-250 kg. EDIT: miało być 240-260kg :) |
Sambor.... mógłbyś tego pożałować gdyby Ci się przypadkowo na kamieniach S mode wciśnęło :D
|
Wet weight 261 kg
|
Tyle co wiadro pewnie czyli 235kg. Utwierdza mnie to tylko decyzji, że bede jeździł afryką dopóki nie wybuchnie.
|
Dla mnie bylo git dopoki nie zobaczylem wagi. Wiecej fot tu:
http://www.advrider.com/forums/showt...309776&page=71 |
http://www.motorcyclenews.com/upload...VPBC5_ACC_.jpg
Tu macie parametry , waga jest z 23 litrami paliwa ! oraz absem i trakcji kontrola, siedzenie regulowane i inne setki malych cacek !
|
Nie no nie jest taka zla.Do normalnej turystyki napewno bedzie wporzo.A do dzidowania sa inne motocykle.Mi bardzo podchodzi pod moto guzzi.Ale wyglada zgrabniej.Jak sie pojawi w sprzedazy,zaraz ja obejrze.Jak dla mnie wizualnie ladniejsza od viaderek,v.stromow i guzzi.Jezeli cena bedzie halo,to pewnie beda widoczne na...autostradach.
|
No na pewno nie na niemieckich autostradach :D
|
Niezła konkurencja dla wiadra. Ci Japończycy jak się uprą to konkuruję tylko między sobą. Na szczęście motocykle nie powstają tylko w Japonii :D
|
Nie no spoko.fajna jest.Uderzyli w BMW,zobaczymy co dalej.
|
ehhh...wyglada jakoś dziwnie (w niebieskim jeszcze jakoś ale w srebrym to bleeee)...cos wlasnie a'la moto guzzi :/
no i ta waga moj trampek + 50kg = masakra klasa duży GS lub Viadro to nie dla mnie |
Myślę że spokojny niemiecki emeryt dalej wybierze dużego Gejesa.
|
Cytat:
|
GS waży tyle co AT :Thumbs_Up: :D
|
O Polskich studentach nie wspomniałem bo to przecież oczywiste :D
|
Cytat:
|
Wg. mnie to ze szlifierki na silę zrobione niby enduro.
Nie wiem co tam tyle waży i nie chce wiedzieć. Elektroniki naćpane jak we wszystkim nowoczesnym , ale ABS i kontrola trakcji w błocie ? ja tam tego jakoś nie widzę. Nie mam jakiś dużych doświadczeń w jeździe po piochach i błockach ale takie systemy poza asfaltem i drogami utwardzonymi mogą napykać biedy. Niestety czasy są takie że niedługo nie będzie klamek sprzęgła tylko automatyczna skrzynia i przyciski do zmiany biegów. |
Nie narzekajcie.To moze byc naprawde fajny turystyk/off.Troche gadzetow i naklejek na kufry i bedzie git.Jak dla mnie jest ok.:Thumbs_Up:
|
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:35. |