![]() |
Mocowanie os³ony...
1 Za³±cznik(ów)
Podczas ubieg³orocznych eskapad przytrafi³o siê kilka razy zawiesic Africe,na brzuchu,kilka razy mocne uderzenia sporymi kamieniami i efekt urwane mocowanie os³ony silnika i gmoli ,kto¶ mo¿e ma jaki¶ dobry patent na solidniejsze mocowanie, bo nawet je¶li przyspawam tak jak by³o orginalnie, to pewnie te¿ d³ugo nie wytrzyma...:mur:
|
siema.
rozumiem ¿e mówisz oczywi¶cie o mocowaniu przednim. ja te¿ nie chcia³em tego spawaæ choæ mog³em ale wymy¶li³em przeróbkê bez spawania i pancern± na wieki. polega ona na tym, ¿e tu¿ nad tymi uszkami id± przez ramê dwie szpilki mocuj±ce ³apy, na których jest zamocowany silnik. pod te szpilki przykrêci³em dwa kawa³ki k±townika, do których przyspawa³em d³ugie nakrêtki. k±townik 25 albo 30 mm. to tak w wielkim skrócie i uproszczeniu. przejecha³em z tym 2 sezony i nic siê nie dzieje. mogê zrobiæ takie co¶ za 50 z³ i wys³aæ sory za reklamê ;D |
Je¶li to pasuje do 04 to poproszê.
|
a jeszcze.
Jak kupi³em Afrê to obie te blaszki by³y u³amane. jedn± uda³o mi siê ³adnie wyci±æ, a do drugiej (pod ch³odnic± oleju) nie by³o podej¶cia wiêc z³apa³em szczypcami i chcia³em oderwaæ i oderwa³em ale razem ze spawem i z kawa³kiem ramy (ma siê r±czkê). zagl±dam w t± dziurkê a tam ¶cianka ramy to 1,5 góra 2 mm. uda³em siê z tym problemem do spawalniczego guru w naszym regionie i na¶wietli³em sprawê. stwierdzi³, ¿e spawaj±c mo¿na os³abiæ ramê- przepaliæ. zasmuci³ mnie mocno. dziurkê zamaza³em jakim¶ kitem i wymy¶li³em te mocowanie pod szpilki silnika. |
Wasil, proponujê uruchomiæ produkcjê i do dzia³u PiD :) Mi te¿ siê jedna blaszka u³ama³a ...
|
A ogólnie przy monta¿u takich gmoli jak na foto zamiast oryginalnych ¶rub wkrêcasz tylko te co na foto?
|
Tak oczywi¶cie mowa tu o przednim mocowaniu,dziêki za cenn± poradê Wasil spróbujê sam pokombinowaæ jak mnie przero¶nie wykonawstwo ,na pewno skorzystam z Twojej propozycji.
pozdrawiam :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Dziêki wierny
W±tek z 2013 od¶wie¿y³em |
spróbuj moto-letko. Te¿ rze¼bi fajne rzeczy.
|
Linki wygas³y. Wasilczuk nie odpowiada na PW.
Ma kto¶ z Was maila do tego rzemie¶lnika? Potrzebne mocowania os³ony silnika. |
Kontakt z³apany.
Mocowania os³ony zakupione, monta¿ za 2 tygodnie. Baga¿nik tak¿e:bow: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:00. |