![]() |
III Wiosenny Rajd Podlaski
Witam szanowne grono trzodowników,
Żeby skromnej tradycji stało się zadość, po konsultacjach z kolektywem ustalili my co następuje: wstępnie w terminie 14-16 maj zapraszamy na przejażdżkę podlasioznawczą (tym razem Dolina Biebrzy). W programie yno jazda, kima w pałatkach i sranie w krzokach... gorzałka i kiełbasa we własnym zakresie. Organizatorzy zapewniają krzaki, miejscówę pod pałatkę, piękne okoliczności przyrody i drogę na Wólkę Piaseczną... no i zobaczymy co tam jeszcze. Kto był na poprzednich edycjach rajdu ten wie o co kaman. |
Piersy!!!:at:
|
Drugi:lc8:
Nareszcie coś o motorach na tym forum:D Pozdr. dla trzody Wasilowej:) |
Cibor kurde, za wcześnie się ogłosiłeś. Za dużo ludzi przyjedzie. ;)
Żartuje, zapraszamy serdecznie! :) |
oo stara gwardia już jest .. pierwszym trzem gościom organizatorzy fundują rolkę srajtaśmy zamiast liści w krzokach.
|
Oooo to miłe;)
Dzekujemy |
Cytat:
|
i ja prawdopodobnie będę
|
no to wyjebiście :D jestem !!
|
proszę zarezerwować jeden apartament z oddzielną łazienką i szczotką do muszli a i bidet mile widziany koniecznie :bow:, też się zgłaszam
|
oo też chętnie pozwiedzałbym tamtejsze lasy,
słyszałem że poprzednie edycje były niesamowite więc jak można to ja też się dopisuję do listy |
oho. Nie ma jak pozytywna wiadomość o poranku :)
Też przybęde. |
A ten termin to już taka sztywna sprawa ?
Bo może mogli byście pomyśleć o długim weckendzie majowym 2-5 maja. Chętnie bym pokosztował MALIBABU a i tort z podlasia był zajebisty. A w tym terminie (14-16) komunia niestety. |
na to właśnie czekałem
będę |
Weekend majowy to No Czesiek nad Bugiem tradycyjnie hehe ;)
|
no i może tym razem i ja w końcu przyjadę
|
Wstepnie 14-16 sie pisze i ja, bo lubie tamtejszych ludzi, klimaty i okolice. Potwierdze.
|
Malibabu i babka staną się niedługo legendą :) Może i ja zawitam:D, za mało mnie tam przez ostatni rok było
|
Ja w tym czasie lecę na Ukrainę, ale może.....podjedziemy w górę mapy wzdłóż granicznych słupków...
|
Koledzy , a jak się zapatrujecie na trochę wolniejsze sprzęty ?? Czy trasa jest tak ustawiona już wcześniej z określonym zakończeniem tak ze jakbym został gdzieś w tyle ze swoją ociężałą 125 to dojechałbym ?:at:
|
Wstępne rozeznanie dziś poczyniliśmy (dzięki Siejko i Gruby za miłe dzidowanie). Traska wyglądała naprawdę piknie, rozlewiska Biebrzy i Narwi w wiosennym słońcu robią wrażenie... Na miejsce zbiórki i pierwszej libacji obraliśmy wstępnie okolice Tykocina a drugi popas wypadłby w okolicach Osowca na polu namiotowym (koszt 6 zł namiot + 4 zł motocykl). Traska mieszana asfalt, szuter, piach ( nawet było trochę błotka) Jeszcze pewne miejsca dzisiaj okazały się nieprzejezdne, ale zobaczymy jak będzie za 3 tygodnie. Tak czy siak po dzisiejszym dniu chciałoby się rzec: Jezusicku jak tu piknie...
Z dodatkowych atrakcji możliwe będzie zwiedzanie Twierdzy Osowiec (najlepiej w niedzielę rano) o ile znajdą się jakieś jednostki zdolne do takiego wysiłku. Co do Varadero 125 to spokojnie ten motocykl da radę, pytanie tylko czy kierownik da radę :) Jeśli grupa będzie dość liczna, to oczywiście utrzymanie szybkiego tempa raczej nie będzie możliwe, poza tym rajd ten ma raczej cele poznawcze niż rywalizacyjne :) zatem Gawien dawaj tym Viaderkiem. |
Czy wracaliście wczoraj od strony Ełku ok 18? Widziałem 2 Afryczki jadące w kierunku Białego.
|
Cytat:
|
Jeżeli w ogóle będę mógł spotkać się z Wami to szykuję dla Was małą niespodziankę.
|
Cytat:
|
Bardzo chciałam w końcu do Was przyjechać - bo jakoś do tej pory nigdy mi się nie udało. Niestety właśnie się dowiedziałam, że w tym roku znowu nici... Z terminem nie dam rady. Bardzo żałuję.
Bawcie się dobrze. Może następnym razem mi się uda. |
no tak. podróż dookoła Świata ważniejsza ;)
|
Cytat:
|
Bielsk Podlaski...ummm...w paski :):):)- zgłaszam się!!:):):bow::D
|
Cytat:
Chyba że lekką ściemkę robisz, żeby nabrać apetytu na tą małą niespodzankę:) pozdr. |
Cytat:
|
Cytat:
Ponad to: Ola, Jurek, Mecenas nie moga; pewnie sa tez inni, ktorzy nie odezwali sie; Wasil niepewny... moze jednak przesuniemy to na termin dalszy... :Sarcastic: Pogoda sie poprawi, wszystko rozmarznie, Wasil spokojnie urodzi dziecko i bedzie git... aha, a ja pojde 15-go na ta p...a 50-tke do mego szwagra, ktory wlasnie zadzwonil i urzadza wielka fete...:mad: To mowilem ja, Muchozol. :) |
też bym śmignął w innym terminie. Cibor wie.
|
Cytat:
enduro nie pęka :hehehe: |
inny termin komu innemu nie będzie pasował, u mnie np. ciężko z majowymi weekendami a ten akurat pasuje
|
Cytat:
|
Kuna. Moto się rejestruje a prawko.hmmmmmm. nie ma jeszcze terminu. Ale będę:D
|
Cytat:
|
Postaram się być. Na Podlasiu pomieszkuję więc wypada:D
|
Po jesiennej edycji rajdu to niewypada niebyć :P
|
No!!! w końcu zjazd spełniający moje wygórowane standardy kwaterunkowe.
W tym czasie będę w K Kłodzkiej, ale przesyłam kawałek nadający się na hymn imprezyhttp://www.youtube.com/watch?v=WpNwetEQEHE Flacha dla Cibora za chęci i pewnie wpierdol za organizacją:D Pozdro Cibor |
Cytat:
A Simi masz wpierdol, że gdzieś tam po jakiś wioskach, pipidówach się szlajasz a na rajd spod laski nie stawisz się... wstydź się. |
Przepraszam bardzo ale mam naprawdę istotne pytanie dotyczące niedzielnej mszy świętej czy jest już ustalone o której się ona odbędzie:drif:
|
Drogi Sylwestrze nie licz na wino mszalne. bo na rajdzie spod laskim spożywać będziemy tylko trunki wysokoprocentowe... ale dla pobożnych ksiądz proboszcz odprawi sumę w warunkach polowych...jeśli ktoś ma ochotę dać na mszę to .. dla uczestników z ważnym zaświadczeniem od spowiednika cena promocyjna 500 zł.
|
No wstyd mi wstyd. Chyba pojadę do pracy i ze wstydu zgniotę swój służbowy beret:D
|
Dzisiaj obadałem resztę traski, jeśli nie będzie jakiegoś oberwania chmury to spokojnie da się przejechać, nawet z plecakiem. Do miejsca pierwszego obozu dojedziemy w taki oto sposób: w Tykocinie lecimy drogą 671 przez most na Narwi w stronę Knyszyna. Mijamy zamek po lewej i we wsi Tatary odbijamy w lewo. Około kilometra dalej po lewej stronie mamy lasek (mijamy go), przejeżdżamy mały mostek i za mostkiem skręcamy w polną drogę. I tą drogą wzdłuż rzeczki Nareśl przejeżdżamy też około 600-700 m. I jesteśmy na miejscu. Współrzędne wdłg. Mapy Gogle to 53.220171,22.753712. GPS N: 53° 13' 12" E: 22° 45' 13" W razie jakby lało jest opcja alternatywna z przytulną wiatą gdzie można będzie spokojne posiedzieć popić i coś szamnąć ... ale to jeszcze do ustalenia. Następny popas to pole namiotowe w okolicach Osowca. Tuż przed mostem na rzece Biebrza na drodze nr.65 mamy po prawej wjazd do małego zajazdu i za zajazdem mamy pole namiotowe
53.482546, 22.645973 Położenie na mapie jest przybliżone GPS +53° 28' 57.17", +22° 38' 45.50" |
To i ja dojadę w piątek wieczorkiem mam nadzieje że napalicie duże ognisko
coby było Was łatwiej znaleźć :bow: |
Mam nadzieję że bez GPS da się radę tam trafić...
P>S Jeśli w godzinach popołudniowych ktoś z szanownych rolników-kaskaderów z Bielska będzie się wybierał ,to chętnie się podłączę:Thumbs_Up: |
borunin, ja będę zapewne wyjeżdżał z Bielska ok 17stej lub trochę wcześniej jak się uda.
|
Dla tych którym nie w smak namiotowe warunki, bądź dla tych którzy po długiej podróży chcą przekimać w ciepełku i z klasą jest możliwość zarezerwowania pokoju w tykocińskim alumnacie http://www.alumnat.pl/ Alumnat mieści się 1,5 km od miejsca spotkania zatem blisko. Współrzędne alumnatu GPS N: 53° 12' 29" E: 22° 46' 26". Nie jestem pewien, ale podobno w tym samym miejscu i czasie (piątek) obozować mają jacyś goście od weteranów, zatem możliwe, że wypadnie nam spotkanie integracyjne. Zatem piątek wieczór od około 17 tej można przybywać.
W razie jakby co namiar telefoniczny na mnie 696 11 47 95. Czasem mogę nie odbierać fonu od razu, bo zapewne jadę motongiem w tym czasie... taki dżob. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:53. |