![]() |
Spotkania, Zjazdy, Zajazdy, Odwiedziny
no taki wątek sobie pozwoliłam założyć,
co by zmotywować Lejdiski do wycieczek w kierunkach północnych, południowych, wschodnich i zachodnich.... :) a jak już się któraś wyprawi to niech się chwali i montuje lokaleską ekipę na śmigankoooo!!!! ktoś w końcu wybiera się w wekend na półwysep co by pośmigać po pomorskich szutrach i zgłębiać tajniki windsurfingu ? pozdrufka Megi |
super idea! :Thumbs_Up:
to ja tylko pragnę dodać, iż kierunek Wawa może być atrakcyjny (wbrew pozorom.. ;)), gdyż zawsze na Was tu czeka: kimka w pokoju jogowym :o micha wegetariańskiego żarełka :o i cieplutki garaż :Thumbs_Up: Przewodnik po okolicznych krzaczoro-szutrach w pakiecie :D A z konkretów spotkaniowo-wyjazdowych: 1. czy ktoś może nagrał nasz Kwidzyn? :confused: 2. czy Gang Domin rozważa przyjazd do Wawy na zbiorowe oglądanie (termin ustalimy wspólnie)? bo bez Was, to już nie to samo... :at: |
Cytat:
w końcu tego jeszcze nie robiłam:rules: pozdr. serdecznie:) |
:):):)
melduję obecność 27.VI -4 VII w szałasie na Półwyspie Helskim, przez moment będzie mi towarzyszyć Ola:blues:. Jeśli jakiś zaprzyjaźniony Lejdis nas odwiedzi - frajda będzie przeogromna! :Sun: :beer::lc8:(kontakt z nami w tym czasie wył. tel - plaża nie podłączona do net'u :mur::lol8:) |
[QUOTE=ucek;121128]... gdyż zawsze na Was tu czeka: kimka w pokoju jogowym :o micha wegetariańskiego żarełka :o i cieplutki garaż :Thumbs_Up:
Przewodnik po okolicznych krzaczoro-szutrach w pakiecie :D Ucek kusić to ty umiesz .... Co do Gangu Domin to jest to do przegadania ... i ustalenia jakiejś daty. W moim przypadku najwcześniejszy wolny weekend szykuje się na koniec sierpnia ... :at: a może by tak gdzieś w połowie drogi się spotkać ... Przyznam że jestem zauroczona terenami w Borach Tucholskich i pewnie będę starała się tak patrzeć na mapę by tam była "połowa" drogi :) |
mój Domi gotowy i chętny na każdy wyjazd :D gości też jak najbardziej przyjmę w gdyni ;)
Megi, Dona kiedy pasuje Wam nawiedzic Elutke na płw?? trza sie przejechac i troche dziewczyny pociagac po naszych trasach :at: |
A mi się urodziło w głowie coś takiego:
Weekend FEMduro No Fear Party :D:D:D Zrobimy kontynuację Kwidzyna, ale bez Mistrzostw Świata ;):D:haha2: za to będą 2 dni bardzo konketnego treningu. Zaklepujemy sobie dwa ostatnie weekendy sierpnia (jeszcze się dogadamy który wybierzemy), zostawiamy gachów i małżów z dzieciakami i teściami w chałupie (no chyba, że są niezbędni lub niezastąpieni.. :p), pakujemy się na motki (lub motki na pakę :D) i wybywamy do miłego, przyjaznego nam wielce zakątka na Warmii (wszystkim blisko, no.. może poza Południowcami.. :o), tam luzujemy się mentalnie i robimy to, w czym jesteśmy naprawdę świetne: bawimy się do upadłego, wygłupiamy, dystansujemy, cieszymy z każdej minutki w terenie, teren ten ryjemy ile się da, generujemy FEMdurowy, różowy prestiż, oglądamy wszystkie filmiki z nami, zdjecia z nami, relacje z nami, ALE przede wszystkim:oldman:: robimy podstawy teoretyczne (know how! :dizzy:), zadajemy pierdylion pińcet pytań o wszystko, w jeździe nastawiamy się na maksa na naukę (krótkie próby ustawione pod konkretne problemy), i przelotki (żeby ćwiczyć w praktyce wszystkie elementy oraz by nacieszyć oko ładnymi widoczkami, bo coś z tego życia trzeba mieć! :D) Mam nadzieję, że to ciekawa propozycja. Jeśli brzmi dla Was interesująco, to mogę zacząć knuć.. ;):devil::rules: |
A jakbym chciała, to musze brode golić....siostry ??? Tak pytam, czy to jest niefem closed ?
|
Ucusiu, jesteś zachęcająca :D :drif:
Twój pomysł jest zaje....biaszczy... do tego czasu albo wygram te 100 tysi w Radiu Zet albo w totka i na pewno będę mogła kupić jakiegoś malucha do "noszenia" takiego pampersa jak ja :haha2:a jak nic kurwa nie wygram to i tak pojadę z Wami na weekend choćby na mojej cebuli... pomimo, że od cebuli ponoć się kuli... :D W każdym razie rezerwuję sobie taki weekend... nareszcie babskie spotkanie... może zorganizujemy sobie naukę makijażu, malowania pazurów, robienia masażu (chyba Elutka skończyła jakiś zaawansowany kurs :p ) i tych innych damskich przyjemności... :D To byłoby na pohybel temu co po takim naszym wyjeździe mogą oczekiwać Panowie he he he... Tak czy inaczej jestem za!!! tzn 3XTAK Pozdro Maciuś |
Cytat:
A może Curie-Skłodowska też przyjedzie?! :haha2::haha2: |
Cytat:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M2014652 |
Cytat:
Ps. Zamienie Saaba 93 stan igła na DRZete!! |
Cytat:
|
Rambolku, czy sądzisz, że to byłby dla mnie dobry motocykl?? Bo cenowo nie powiem, nie powiem :D nie jest źle... no powiedz... mogę takim jeździć?? Mów szybko!! Bo u mnie od pomyślunku do realizacji to krótka droga :p
Cytat:
|
Cytat:
|
Knuj Ucuś knuj:bow:, południe się dostosuje, przecież blisko ma:dizzy:
Nic nie sprawia mi ostatnio takiej frajdy jak offfowe latanie w kiecce :lol8::haha2::lol8: a niedługo to Mistrzostwa Świata będą dopasowywać do naszych mityngów :))))) |
No i chu..j, musztarda po obiedzie...
A Szynszyl mówił, bierz i się nie zastanawiaj... chciałam dziś poprosić grupę z Krakowa o obejrzenie błotoryja a tu dupa!! szast, prast sprzedało się chyba było... :mur: o ja głupia cipa, zapomniałam koszyczka!! no cóż, szukam czegoś dalej.... Cytat:
|
Słuchaj, a może popatrz gdzieś i przymierz się do DT 125. Mała i leciutka zabawka. Kosztować majątku nie będzie. Może w stosunku do nowych to słoń, ale oswoisz się trochę. Jak się spodoba to zapolujesz na lepszy jak nie to dużo nie stracisz. Mogę jeszcze raz spróbować "mojego" KLXsa sprzedać.
|
:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:
|
A Detkę jak się odblokuje to ma 30KM. To ten sam silnik co w KTM LC2.
|
Cytat:
He he Felku fajnie się wstrzeliłeś, ponieważ mąż mojej koleżanki z pracy sprzedaje taką DT 125 ale nie wiem jak mam Wam tutaj wrzucić foty bo ja taka pierdoła trochę jestem :o :p Jest, śliczna, czarna z 2003 roku i wygląda jak dla mnie... jak nowa... nawet powiem szczerze, że trochę szkoda by mi jej było... przysiadałam się kiedyś do niej ale jest za wysoka dla mnie i musiałabym ją troszkę opuścić na lagach... potrzebuję ze 3 cm :D no może dwa... może Hubi wrzuci foty bo wysłałam do niego mailem tego śliczniaka... Dzięki chłopaki za pomoc :p |
Maciuś, nie chcę zaśmiecać spotkaniowo-wyjazdowego wątku, ale jeśli to nieodparte pragnienie kupienia sprzęta zrodziło się pod wpływem planowanego sierpniowego babskiego weekendu treningowego, to się nie stresuj - negocjuję wypożyczenie dla Ciebie na ten wyjazd naszej szkolnej DRki125. Pojeździsz, pobawisz się, zbierzesz doświadczenia, pouczysz i łatwiej będzie Ci wybierać docelowego brudasa :)
Co więcej wsadzimy Cię na nią wcześniej kilka razy, abyś mogła trochę się oswoić z maleństwem :):) Jeśli zaś nieodparte pragnienie jest niezależne od planowanego Weekend FEMduro No Fear Party :rules: :D to nie czytaj tego powyżej.. ;) ..a może bardziej uniwersalny Dominatorek??? :D |
Cytat:
Gang Szalonych Domin lub jak wiatry z Helu niosą "ryczące 250" zaczyna coraz bardziej przyzwyczajać się do terenów leśno - piaszczysto - żwirowych i przyznam że już czekamy na kolejne FEMduro spotkanie. Kiecki wyprasowane, czekają na sierpniowy weekend :) Wrrrrrrr.... będzie się działo ... |
oj tak nasze Domi są naprawdę dzielne!!
no i na pewno gang przejedzie się na mazury w sierpniu - ja sie piszę |
Ucusiu, Dona,
chętnie skorzystam z takiej propozycji... jestem Ucku bardzo wdzięczna za Twoją zapobiegliwość w temacie mojej nauki, widać, że "matka kwoka" myśli o wszystkich swoich kurczątkach, nawet tych "jeszcze niedorobionych" :D zapytaj proszę chłopaków czy pożyczą mi tą DR-kę?? chociaż zawsze byłam zdania "nie jeździj na nie swoich sprzętach" - taką mam kurna zasadę... będę musiała mocno się zmuszać żeby ją złamać :D ja nawet jak kupuję moto to jeżdżę nim dopiero wtedy kiedy za niego zapłacę... nawet jazdy próbnej nie robię, "jaki jestem pojebaaaany...." powiedział orzeł wsmarowując sobie masło z kanapki w obrośniętą piórami klatę :D Dobra nie zanudzam... ściskam Was laski i czekam na jakieś wieści od Ucka... co, jak, kiedy, ile, z kim i wogóle o co caman :p pozdrosy Maciuś |
Jak coś będziecie robć to może i ja się w końcu załapię :)
|
no to przyjeżdżaj, a nie gadaj
|
Ucku!!!!
czy weekend Lejdisowy w sierpniu aktualny? wybywam w dzicz w związku z czym stracę łączność z cywilizacją, a nie chciałabym aby ominęło mnie szkolenie jak zeskrobane błotko na buźkę nakładać aby właścicielka DOmina godnie prezentowała się na 2kółach ;) daj znaka czy są jakieś szczegóły... pozdrawiam od morzaaaaa, oj wiałooooo |
oczywiście aktualny :at::at::at:
jak tylko odbiorę moto z lazaretu, to natychmiast skoczę tam wytraskować nam offa (napiszę wtedy co poza piachem, śliską łąką i błotem.. ;)) spanie nad jeziorkiem (to już standard) generalnie: trening! trening! trening! i na 90% 3 weekend sierpnia |
Cytat:
Pozwólcie drogie Lejdiski że wtrącę swoje 5 groszy, jestem przeszczęśliwa że to co się zrodziło w Kwidzynie będzie miało swoją kontynuacje. Ja podobnie jak Megi wybywam i przez najblizsze 2 tyg (licząc od piątku) nie będę miała ochoty i możliwości usiąść do kompa. Podejrzewam że przez ten czas będą tu się odbywały ustalenia burzliwe dyskusje i modyfikacje dla tego jeśli takowe będą brane pod uwagę (a chyba Królowa ;) kochająca swoje robaczki nas wysłucha) - ja nie umiem sobie wyobrazić takiego sptkania bez ziemiaków z ogniska i tańcy przy nim ;) :kumbaya: - a jak ognisko to i namioty - może uda się tym razem ulokować nas gdzieś gdzie istnieje opcja dla mniej wymagających - i pobudka w bardziej humanitarnych godzinach ;) - Ucuś jak już będziesz wytyczać traskę to proszę byś przewidziała opcję dla uciekinierów - lub tych bardziej obolałych ;), którzy mogą chcieć troszkę szybciej zjechać ( tak jak to było w Kwidzynie jak się po obiadku zawinęłyśmy ;) ) Moja różowiutka kiecka już wyprana :o luzuję się, i nastawiam na pozytywny weekend. Ładuję baterie na wygłupy i rycie terenu a przede wszystkim babską integrację!!!! :lobby: O kurcze już się zaczyna wymyślanie .... ale to Lejdiskowe spotkanie i pewnie wszelkie babski zachowania pewnie będą mile widziane :) a fakt że żaden facet nas nie będzie w nich blokował podoba mi się najbardziej :Thumbs_Up: Organizacyjnie Dominki nie są na kostkach, i będziemy na kołach dojeżdżać jeśli w piątek to po pracy - czyli jakoś na wieczór zjedziemy. Kurcze ale będzie się działo :) |
Cytat:
- ognicho z dodatkami będzie + pokazy filmów i zdjęć (tańce - myślę, że w zależności od nastroju i potrzeb serca) - wykład - wstep teoretyczny (myślałam o piątku wieczorem, ale dobrze aby wszyscy byli - zobaczymy) - o namioty zapytam, jeśli będzie zgrzyt, postaram się znaleźć inne miejsce - pobutka.. hm.. no dobra - niech będzie trochę później :o ale kto rano wstaje, ten enduruje dzień cały :drif: - offik i ćwiczenia w piaskownicy (nawet nie będę mówić KTO tam ćwiczył i przed JAKIM rajdem..:bow:) tak ustawimy, by można było łatwo i szybko wrócić do domku. Zawsze z asystą kogoś z nas. - oponki przecierpię ;) trzymam z Wami kontakt sms |
"Małż" mówi ,że mnie puści i nawet dziećmi się zajmie:D - jeżeli mnie przygarniecie, to chętnie przyjadę:)
|
Cytat:
wybywam na 2 tyg i nie będzie mnie na necie, ale na nasz weekend melduje się :D świetnie będzie znowu z wami podziałać i nauczyć się czegoś nowego pod fachowym okiem, ale kochane Lejdisy pamiętajcie, że to nasz towarzyski forumowy wyjazd, więc zabawa musi być!!! |
Cytat:
A ja zawsze głupia myślałam, że "Kto rano wstaje ten się gówno wyśpi" - o Matko! człowiek całe życie w takiej niewiedzy i po omacku :D dziękuję Ci Boże za takie mądre siostry, które wyprowadzają mnie z tej "ciemnoty" :p |
Hej Lejdiski jeśli przyjmiecie mnie do swego grona (please, please, please) i przygarniecie to chętnie się z Wami wybiorę. Co prawda ja bez motka i wszelkich umiejętności z tym związanych,:Sarcastic: ale na początek trochę teorii oraz cennych wskazówek się przyda:D
|
jak bedziecie organizować coś w innym terminie to chetnie przyjade na swoich 4 kółkach
4x4... |
Heja, ostatnio gadałam z Renatą, że jej nie będzie prawie cały sierpień, więc podobnie jak Roomyanek obstawiam ostatni weekend sierpnia, weekend wcześniej mam zajęty polno-trzodowo-najebkową imprezą w stylu podlaskich rolników kaskaderów :D
|
Ja tam obowiązkowo się przyturlam, choćby i spoza realu gdzie obecnie przebywam, na silikach prawie ale moja czerwona laleczka da radę - bo co ma nie dać ...
Gorzej ze mną :dizzy:ale jak sam Mistrz z bicza trzaśnie i za uzdę chwyci to może i Elutkę ogarnie (i nawet bez bransoletki jakoś przeżyję ;)) Mam tylko wątpliwość czy metody szkoleniowe przewidują szkolenie bab, bez kostek co to o przeciwskręcie pojęcia nie mają no ale przecież czasem i nauczyciel może się czegoś nauczyć:D Bosz! Czego ja nie zrobię, żeby Wasze uchachane, wysmarowane błotem lejdisowe gęby zobaczyć... poza tym oczekiwań większych nie mam :o:o buziole proszę o info sms'em |
oki :D stanęło więc na ostatnim weekendzie sierpnia (Elutko, pamiętam, że Ci nie za bardzo pasuje, ale mam nadzieje, że się sprężysz i jednak dasz radę.. :bow:)
Co do reszty, to: spanko sprawdzone - pokoiki na warmińskim poddaszu, miejsca jest dość, kuchnia do naszej dyspozycji (ale mamy też fajną knajpkę rybkowo-pierogową w okolicy), opcja namiotowa spoko, ognicho za płotem, jeziorko rzut beretem, możliwość wypożyczenia quadów u gospodarza, fajny psiak w obejściu.. :) teren objechany - przecudny, bardzo leśny, trochę błotnisty, trochę łąkowy, trochę piaszczysty i bardzo jeziorkowy :drif: offik będzie więc bajeczny i edukacyjny, a ćwiczebna żwirownia - bardzo zróżnicowana pod względem trudności - oj, nudzić się nie będziemy! ;) za tydzień mam nadzieję tam wrócić, to wrzucę kilka fotek. Generalnie - trening! trening! trening! ..i przelotki :) Dogadujemy jeszcze ostateczne ceny, w tym tygodniu wrzucę jakieś konkrety i proszę o poważne(sic!) deklaracje ;) |
Cytat:
No! Nareszcie nasza Kwidzynowo-organizacyjna matka od szkoleń się odezwała :D Ucuś, tak, żeś babo przepadł, że aż się bałam iż wyjazdu nie będzie a ja czekam jak ta głupia i się zastanawiam czy załatwisz u chłopaków tą DR-kę czy nie... :D wiem, że to głupie tak siedzieć i czekać aż jakaś informacja mi tutaj skapnie ale do końca też nie wiedziałam który to weekend będzie... to że jest ostatni to dla mnie bardzo pozytywna informacja :p Eluś, mam nadzieje, że Tobie to planów nie krzyżuje bo pomimo że my z jednej Doliny Muminków jesteśmy, to ostatnio coś się spotkać nie możemy... bo w Dolinie Muminków jest lato i wszystkie Muminki gdzieś się po lesie rozlazły a "Mała Mi" wciąż jest poza realem... Oj Laski, nie wiem jak przeżyję ten weekend jeśli chodzi o "pseudo endurowanie" w moim wykonaniu ale mam nadzieje spotkać się z Wami i poznać osobiście... nie mogę się doczekać :D |
Maciuś, poszedł priv
Dla Warszaffki jest opcja transportu moto - jak zawsze :D:at: |
Cytat:
dzięki za wszystko :p ściskam Maciuś |
no to z tym pojechałyście z tym terminem:dizzy: teraz wielka praca przede mną....muszę znaleźć kogoś kto godnie mnie zastąpi na starcie rolowego maratonu:mur:
coś wiadomo więcej na temat Lejdisowego weekendu? dokąd trzeba się doturlać i jaki plan-bezplan? jaki zadeklarowany sqad Lejdisek? |
Kochane, zwariowane wariatki Wy jedyne,
z ogromną przykrością, łzawym gilem po sam pas i z gulem w gardle, muszę niestety odwołać naszą treningową imprezę.. względy osobiste.. nie dało się.. niestety.. :(:(:( buuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!.. :(:(:( Niestety nie mogę jej również przesunąć na wrzesień - w pierwszy weekend robimy imprezę szosową w Lublinie, a potem wybywamy do Rumunii i wracamy dopiero w październiku. Jeśli w owym październiku pogoda będzie ładna, Wy zachowacie resztkę zaufania w moje FEMdurowe umiejętności organizacyjne i Boginie Enduro będą dla nas łaskawe - mam nadzieję wrócić do tematu, ale teraz za wcześnie by coś sztywno planować, czas pokaże czy są na to widoki.. buuuuuuuuuuuu... :(:(:( Na otarcie łez mogę Wam tu wrzucić kubasek z lejdisowskim tekstem, który miał być kompletem do naszych FEMdurowych, różowych koszulek i spódniczek - jeśli się spodoba, mogę je dla nas zamówić po cenie produkcji (co prawda jestem w trakcie negocjacji, ale chyba donegocjuję do końca, bo są śliczne :)) |
szkoda ale bywa i tak.....doskonale rozumiem.....trudno się mówi....innym razem i powodzenia w czym tam potrzeba :Thumbs_Up:
|
Ucuś, nikt w Ciebie nie śmie wątpić, aczkolwiek żal,że się nie spotkamy. jednakoż baw sie dobrze i do zobaczenia w październiku - będziemy zaklinać pogodę,żeby móc sie spotkać. Buziaki.
|
Może jednak gdzieś się spotkacie . Z chłopakami czy bez - to bez znaczenia . Wiem że ostatni weekend już miałyście zaplanowany , a skoro Ucek nie może ,to jednak nie ma co czekać do października . Na bank dogadujecie się poza naszymi plecami , wiec składać propozycje gdzie i Kto .Faceci zostają w domach ( niech Wam się tak wydaje )
A tak poza tematem wnoszę propozycje aby Ten najbardziej czytany wątek otwarty był tylko dla dziewuszek . |
Jak Wam sie nudzi to jest taka opcja:)
http://forum.transalpclub.pl/viewtopic.php?f=3&t=5080 mysle,ze organizatorzy sie nie pogniewają:) |
Co się odwlecze to ... z większym powerem wróci ... a nam pozostaje szkolić się by na szkoleniu nie wypaść jak ostatnie cioty! Co też czynimy!
Elutki postępy terenowe po ostatnim weekendzie w Borach są niesamowite... SIORKA tak trzymać !!! Majki i Kiub mogą potwierdzić (dzięki chłopaki za opiekę). Ja przysiadłam się do DR i kurcze na kostkach to inna jazda, tym bardziej uświadomiłam sobie że teren na dominatorku to nie zajęcie dla pensjonarek!! A co do terminu który miał byś szkoleniowym to NUDZIĆ się nie będziemy !!!! MEGI nasza szalona zdominowana Lejdiska bierze udział w Gdańskim maratonie na Rolkach tegoroczna impreza zyskała rangę Pucharu Świata World Inline Cup wiec nie wyobrażam sobie by tam nasz zabrakło. Będziemy wrzeszczeć krzyczeć kiwać klaskać robić to w czym jesteśmy już wyćwiczone czyli kibicować jak prawdziwe Lejdiski a wszystko to by Megi dzidowała jak szalona! http://www.maratonsierpniowy.pl/index.php Megi daj nam tylko znać gdzie są najlepsze miejsca .... do kibicowania ... tak byśmy miały możliwość przy tej prędkośći jaką osiągasz choć przez chwilę cię zobaczyć... :) |
Cytat:
a tak, możemy kibicować bez stresu :) to mówiłam ja - Super Kwoka! :D;):p Megi, posyłam Ci cały swój różowy power :Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up: i kibicuję goręcej niż cały FEMduro Team uczestniczkom Women WEC :D - daj czaduuuuuuu, laska!!!! :rules::rules::rules: i czekamy na relacje |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:31. |