Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Kufry aluminiowe - czym wyłożyć? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6987)

LukaSS 14.07.2010 12:36

Kufry aluminiowe - czym wyłożyć?

Witajcie!

Mam pytanie do tych, którzy posiadają kufry alu - nie malowane. Czym je obiliście od środka, aby nie brudziły rzeczy? Jakiś cienki korek, folia, pianka wygłuszajaca...?
Wiem, że torby można zakupić/uszyć, ale nie o to mi w pytaniu chodzi.

Dziękuję za odpowiedzi.
:)

Marfor 14.07.2010 12:54

Ja mam kuferki , które zanabyłem razem z Africzką od poprzedniego właściciela. Owe kuferki były także przez niego wykonane. W środku wyścielone pianką 3 - bądź 5mm i wszystko ładnie oklejone dla zabezpieczenia srebrną taśmą wzmocnioną.
Podoba mi się to i służy mi dobrze :)

Lepi 14.07.2010 13:04

Ja miałem kiedyś wyklejone korkiem. Chyba takim podkładowym pod panele. Nie wiem bo już tak kupiłem. Polecam jednak bo korek jest trwały, dobrze izoluje termicznie, akustycznie, jest trudno palny i takie tam :)
Grubość była ze dwa milimetry.

Jarek 14.07.2010 13:50

przy poprzedniej Afri miałem alusy i wykombinowałem nawet taki materiał skóropodobny do wyklejenia.(klej butapren)- jednak nie zdążyłem tego zrobić (cały czas korzystałem z worków foliowych)- a afryczka zostałą sprzedana...w obecnej mam Gobi H&B, więc mi ta derma niepotrzebna...mogę Ci odstąpić za free...jeśli chcesz...

chomik 14.07.2010 13:53

Torba z biedronki jak trzeba to w ciagu chwili cała zawartość kufrów jest wypakowana...

chinol 14.07.2010 15:56

kupiłem w sklepie z folia reklamową, folie podłogową przezroczystą (nakleja ją się na podłogi) mam to już kilka lat , nic się nie odkleja, jest samo przylepna szybko i sprawnie -po problemie. ma fakturę drobnej skórki pomarańczy.

LukaSS 14.07.2010 17:19

Pięknie, dziękuję za pomysły. W weekend idę do sklepu i kupuję jeden z zaproponowanych przez Was materiałów :)

misiak 14.07.2010 21:46

butaprenem to bym sobie nie smrodził w kufrach :)

Gawrys 14.07.2010 21:56

Piwem przyjacielu...!!!!!!! Wyłóż je piwem:beer::beer::beer........

puntek 14.07.2010 22:37

ja zastosowałem piankę od paneli podłogowych przyklajaną do ściań taśmą dwustronną .... jeden kawałek wokół
a na dole wkleiłem starą karimatę :)

tomekc 15.07.2010 00:16

Cytat:

Napisał Lepi (Post 123618)
Ja miałem kiedyś wyklejone korkiem. Chyba takim podkładowym pod panele. Nie wiem bo już tak kupiłem. Polecam jednak bo korek jest trwały, dobrze izoluje termicznie, akustycznie, jest trudno palny i takie tam :)
Grubość była ze dwa milimetry.

Super pomysl! Da sie to kupic w kazdym duzym markecie budowlanym, wlasnie jako podlad pod podlogi typu panelowego. Grubosc 2-3 mm w zupelnosci starcza, sa i grubsze 5,7 10mm ale szkoda przestrzeni kufra marnowac, jako material korek jest bardzo lekki i daje dobra izolacje termiczna

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:03.