Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   IZI Zlot V 2011 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=7144)

sambor1965 08.08.2010 11:19

IZI Zlot V 2011

Wracajac z Robertem z imprezy niemieckich afrykanczykow postanowilismy zorganizowac zlot poswiecony podrozowaniu na motocyklach. Zlot w zalozeniu mial byc troche international i oprocz lokalnych riderow chcielismy zaprosic tam naszych nowych znajomych z Niemiec i starych z kilku osciennych krajow. Przejezdzajac autobahnem miedzy Boleslawcem a Legnica wybralismy nawet miejsce: zamek Grodziec. Ucieszylem sie, bo to tylko 10 km od mojej rodzinnej miejscowosci. Mielismy wrocic do tego pomyslu po przyjezdzie z Afganistanu. Izi nie pozwalal mi gadac na ten temat - "zajmiemy sie tym po powrocie"...
Generalnie inspiracja byla konstatacja: fajni Ci Niemcy, warto sie z nimi poznac ;)
No wiec już wrocilismy i mozemy na ten temat pogadac.
Impreza MUSI sie udac, bo chce by miala cykliczny charakter. Potrzebuje na pewno do pomocy Movistara, wierze ze stworzy sie grupa kumpli Iziego, ktora to pociagnie organizacyjnie. Ja jestem to mu winny - to jedna z rzeczy, ktora obiecalem sobie dla niego zrobic...

diverek 08.08.2010 11:50

To niezłe miejsce na internacjonala. Granica trzech państw. Czesi i Niemcy mają za miedzą, Słowacy i Węgrzy nieco dalej. Do tego W tamtych okolicach jest sporo ciekawych miejsc do pojeżdżenia. jakiś ciekawy rajd można by na tym zlocie także wymyślić, szczególnie jak miała by być to cykliczna impreza.

fassi 08.08.2010 13:01

Bardzo fajny pomysl, piekna okolica, oscienne kraje blisko no i niech nasi sasiedzi dowiedza sie wiecej o naszym pieknym kraju i jego kulturze. Jako afrykanski Attaché w Berlinie sluze pomoca

LukaSS 10.08.2010 00:11

Ciekawa koncepcja :)
Sambor, ale to ma być dla Afrykanów głównie czy inni wyznawcy też będą mile widziani?

graphia 10.08.2010 00:17

Chętnie wezmę w nim udział (o ile nie będę miał pracowitej soboty wtedy) i chętnie wszystko udokumentuję fotograficznie (taki mam zawód aktualnie i go wykonuję sumiennie chyba).

RAVkopytko 10.08.2010 00:29

Grodziec, piękne miejsce i piękny zamek,lubię tam jeździć.Okolica też przyjemna:Złotoryja,Ostrzyca,Organy Wielisławskie.No i nie wszyscy wiedzą iż na zamku Grodziec parę lat wstecz Szwedzi zrobili realityshow(ludzie mieszkali jak w średniowieczu,byli podzieleni na rządzących i poddanych),dlatego zamek ma wyremontowaną salę rycerską.Myślę,że właściciel zamku zgodzi się na taką impreze,otwarty gość

nicek27 10.08.2010 00:31

Cytat:

Napisał LukaSS (Post 127339)
Sambor, ale to ma być dla Afrykanów głównie czy inni wyznawcy też będą mile widziani?

Tya, dokładnie to samo pytanie ode mnie.

wojtalski 10.08.2010 02:02

Cytat:

Napisał sambor1965 (Post 127176)
... zlot poswiecony podrozowaniu na motocyklach.

a nie zlot poswiecony podrozowaniu na motocyklu Africa Twin

Stachu 10.08.2010 09:04

Chętnie przyjadę:)

Brasil 10.08.2010 15:38

we want to participate too!

MECENAS 10.08.2010 18:29

Sambor,

W kwestii organizacyjnej możesz również liczyć na moją pomoc.

Pozdrawiam

MECENAS

jorge 10.08.2010 23:45

Jak poprzednio - co mogę na odległość pomóc to pomogę.

elutka 13.08.2010 03:18

Jest pomysł na termin?

sambor1965 13.08.2010 11:54

Sprawa jest w wstepnie zaklepana. Do wyboru pozostaje 2 albo trzeci weekend maja 2011 roku. Decyzja ostateczna bedzie w ciagu 3 tygodni.

Jarek 13.08.2010 11:58

wchodzę w to...bezapelacyjnie!!!

sambor1965 18.09.2010 01:26

13 maja w piątek do niedzieli 15 maja. Żeby nie było że nie mówiłem.
Z zainteresowanymi wspolorganizatorami ulozymy plan w zimowe wieczory.

szparag 18.09.2010 01:33

Prowadzę firmę motocyklową pod Legnicą ( czyli całkiem blisko ), sezon się kończy więc będę miał troszkę więcej czasu, jak mogę się jakoś przydać to chętnie pomogę.

JareG 18.09.2010 07:53

Cytat:

Napisał sambor1965 (Post 133083)
13 maja w piątek do niedzieli 15 maja. Żeby nie było że nie mówiłem.
Z zainteresowanymi wspolorganizatorami ulozymy plan w zimowe wieczory.

Stawie sie. I jakbym jakos mogl pomoc, to chetnie pomoge.

matjas 18.09.2010 12:53

Zakładam, że będę.

Jeśli można pomóc pomogę.

Matjas

sambor1965 18.09.2010 15:39

Ok. Matjas czynie Cie odpowiedzialnym za wyznaczenie traski sobotniej. Pamietaj ze bedzie sporo Niemców wiec powinny byc germanskie akcenty. Z jazdy obowiazkowej wydaje mi sie wizyta w kosciele pokoju. Świdnica lub Jawor, oprócz tego może jakis Książ lub cos w tym stylu. Pomysl o jakiejs trasce z kims kto sie tam z okolic deklarowal. Mozemy im pewnie jeszcze zorganizowac plukanie zlota. Gross Rosen chyba im odpuscimy.

Kefir7 18.09.2010 16:33

Pisze sie i chetnie pomoge w ukladaniu traski zwlaszcza ze mozemy sie tym rejonie swidnica itp poruszac pieknymi trasami offroad.

matjas 18.09.2010 17:24

Cytat:

Napisał sambor1965 (Post 133111)
Ok. Matjas czynie Cie odpowiedzialnym za wyznaczenie traski sobotniej.

javox herr Kapitą

detale ustalimy w Białej wraz z komitetem organizacyjnym ;)

Cytat:

Napisał sambor1965 (Post 133111)
Gross Rosen chyba im odpuscimy.

ta. zaraz tam odpuścimy... :osy:

pozdrawiamy
matjas + grypa

Kefir7 18.09.2010 17:34

Mozemy ich przepuscic przez zbrojownie w Goczałkowie aby sie troche "rozerwali"- dla nie wtajemniczonych fabryka i i skład amunicji dziadzia AdziaH.:hehehe:

jochen 18.09.2010 19:19

Super pomysł:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:. Sambor, jeśli będzie potrzebna pomoc przy organizacji (jakakolwiek), to chętnie służę.

szparag 19.09.2010 13:27

Przez najbliższe dwa tygodnie będę się włóczył po okolicy to poszukam jakiś ciekawych miejsc i porobię troszkę zdjęć, w przyszły weekend mam plan spędzić trzy dni na poszukiwaniu jakiś fajnych , ale przede wszystkim legalnych trasek off, ( wypad z namiotami , start w piątek wieczorem, powrót w niedziele wieczorem ) Nie musi ale może się przyda, porobię jakieś tracki i zdjęcia z ciekawszych miejsc jakie znajdę. Przywlekę to na zakończenie w Białej i pokażę co znalazłem.
Poza tym, jak wcześniej pisałem mam firmę motocyklową więc mogę zorganizować, jakiś warsztat, albo na przykład warsztaty z pokazem wymiany sprzęgła, regulacji gaźników itp.

luzMarija 19.09.2010 13:53

Napewno jakaś delegacja z Wyspy też się*zjawi.

matjas 19.09.2010 14:58

Cytat:

Napisał luzMarija (Post 133198)
Napewno jakaś delegacja z Wyspy też się*zjawi.

rozpuść info wśród lokalesów - niech też coś mają od życia i zobaczą jak się państwo szlachta bawi ;)

matjas

jorge 20.09.2010 00:48

Cytat:

Napisał jochen (Post 133126)
Super pomysł:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:. Sambor, jeśli będzie potrzebna pomoc przy organizacji (jakakolwiek), to chętnie służę.

Jak poprzednio - i ja. Co zdalnie mogę i co wcześniej przyjeżdżając to pomogę.:Thumbs_Up:

domiTA 29.09.2010 22:31

no chyba bracia na TA też mogą wpaść:bow:

jochen 04.10.2010 22:37

A dlaczego mieliby nie móc? Pewnie, że mogą jeśli tylko chcą:Thumbs_Up:

matjas 13.10.2010 01:20

Witajcie!

specjalnie na potrzeby organizacji zlotu ku pamięci Izydora mamy gang.
tam będziemy mogli pisać sobie nie niepokojąc opinii publicznej i nie będąc niepokojonymi przez innych niecierpliwych czarnuchów nt. co kto ma zrobić aby w maju 2011 bawić się dobrze.
pomóc może oczywiście każdy i każdy kto chce pomóc może zostać zlotowym gangsta.
Jak mniemam wszyscy, którzy deklarowali uczestnictwo w organizacji, otrzymali od Sambora wiadomość. Jeśli tak nie jest zapraszam na priv.
Tych, którzy w dobroci swego serca już zaofiarowali pomoc proszę o kontakt celem dodania do gangu.
Organizacja już się dzieje a do połowy listopada musimy mieć to z głowy. Zapięte w sensie spodziewanych wydatków $$ i tego co się ma dziać i jak.

Ławą Panie i Panowie zatem.

Zdruf
Matjas

sambor1965 01.11.2010 16:43

Bylem na zamku, poustalalem to i owo. Przenosimy sie z dyskusja do gangu zalozonego przez Matjasa. Do 15 listopada beda szczegoly imprezy. Potwierdzony ostatecznie jest termin 13-15 maja.
Wiec jesli ktos nie jest przesadny to zapraszamy 13 maja w piatek. Przesadni moga przyjechac dzien wczesniej.

Kazmir 02.11.2010 23:44

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał sambor1965 (Post 127176)
Wracajac z Robertem z imprezy niemieckich afrykanczykow postanowilismy zorganizowac zlot poswiecony podrozowaniu na motocyklach. Zlot w zalozeniu mial byc troche international i oprocz lokalnych riderow chcielismy zaprosic tam naszych nowych znajomych z Niemiec i starych z kilku osciennych krajow. Przejezdzajac autobahnem miedzy Boleslawcem a Legnica wybralismy nawet miejsce: zamek Grodziec. Ucieszylem sie, bo to tylko 10 km od mojej rodzinnej miejscowosci. Mielismy wrocic do tego pomyslu po przyjezdzie z Afganistanu. Izi nie pozwalal mi gadac na ten temat - "zajmiemy sie tym po powrocie"...
Generalnie inspiracja byla konstatacja: fajni Ci Niemcy, warto sie z nimi poznac ;)
No wiec już wrocilismy i mozemy na ten temat pogadac.
Impreza MUSI sie udac, bo chce by miala cykliczny charakter. Potrzebuje na pewno do pomocy Movistara, wierze ze stworzy sie grupa kumpli Iziego, ktora to pociagnie organizacyjnie. Ja jestem to mu winny - to jedna z rzeczy, ktora obiecalem sobie dla niego zrobic...

Powiem szczerze, że od dłuższego czasu zastanawiam się dlaczego nie podejmujemy próby zorganizowania cyklicznego zlotu międzynarodowego AT XRV ???
Przeglądając swoje skarby przywiezione ze zlotów jako dowód zał.

Wtedy cyklicznymi gośćmi zlotów Scorpion'a byli Angole Szwedzi Duńczycy Czesi..... Wtedy było cholernie trudno ! Dzisiaj - dlaczego nie?

Termin można by trochę przesunąć na później. Stabilniejsza i cieplejsza pora dobrze wpływa na frekwencję:) Zaproszenia - trzeba rozesłać na wszystkie fora plus indywidualnie do powiedzmy liderów.
Wtedy również grałem (choć nie było za bardzo na czym) i nawet wielu było wielce zdziwionych, że muza jest na "czasie". Cześć z nich myślała, że będzie się bawić przy Mazowszu:haha2:
Organizacja. Tutaj już nie ma mowy o spontanie! Wielu którzy zgłoszą się do "sztabu" musi dać z siebie 100% Bez żadnej urazy dla organizatorów Białej 2010, ale wyobrażacie sobie rejestrację ludzi przydział kluczy do domków na tak wielkiej imprezie w takim tempie?
Cieszy mnie, że coś się kręci.....jeśli w czymś mogę pomóc - chętnie.
Powodzenia:Thumbs_Up:

bartlomiej 03.11.2010 01:09

nie mam afryki, nie mam trampka, nawet XR nie mam,

ale jesli tylko bede mógł pomoć, dać cos od siebie, walcie otwarcie

Z szacunku dla IZIego...

sambor1965 03.11.2010 01:16

Chetnie się włączę w organizację miedzynarodowej imprezy XRV. Jednak zlot, który robimy w Grodźcu na pewno nie będzie miał zamknietego afrykańskiego charakteru.
Gieesiarze i kateemiarze maja się czuć na nim równie dobrze jak afrykanczycy.
Szczegóły 15 listopada.

Kuba 03.11.2010 12:33

Panowie? Można się jeszcze podłączyć? :)

dopra 03.11.2010 14:37

Cytat:

Napisał sambor1965 (Post 141539)
Chetnie się włączę w organizację miedzynarodowej imprezy XRV. Jednak zlot, który robimy w Grodźcu na pewno nie będzie miał zamknietego afrykańskiego charakteru.
Szczegóły 15 listopada.

a już myślałem, że mnie nie wpuścicie :)

Nowy 03.11.2010 16:05

Cytat:

Napisał dopra (Post 141608)
Napisał sambor1965 Zobacz post
Szczegóły 15 listopada.
a już myślałem, że mnie nie wpuścicie

pewnie pro forma - idąc za ciosem mam nadzieje, a wręcz jestem głęboko przekonany że również młodsi bracia w wierze - trampkarze, licznie wezmą udział w zlocie

tomkow 04.11.2010 20:00

Cytat:

Napisał Kazmir (Post 141511)
...Bez żadnej urazy dla organizatorów Białej 2010, ale wyobrażacie sobie rejestrację ludzi przydział kluczy do domków na tak wielkiej imprezie w takim tempie?...

...o to, to! - co złego, to nie ja, oczywiście ;)

Vertus72 04.11.2010 20:17

Nowy jacy młodsi,co ty za defetyzm siejesz, w Białej było trampków jak mrówków, tosz my są bracia biźniacy i to dwujajowe - mamy w nazwie literkę H i serduszko w układzie V.

banditos 05.11.2010 00:26

Kazmir widze ze Ty stary dinozaur jezdes;)
I na nie jednym zlocie byles...

Chetnie zobaczylbym fotki ze zlotu Scorpiona.
Masz ci tam jakowe?

Ps. Jeno nie obraz sie za dinozaura.
Szacuneczek...

Kazmir 05.11.2010 17:27

Wiele fotek, a opowiadania.......to były zwariowane czasy.
Może kiedyś się spotkamy na zlocie to przy browarku chętnie pogawędzim:)

banditos 05.11.2010 22:19

3mam za slowo....
Oby dane nam bylo.
Fajnie sie slucha takich opowiesci.

Ps. Moze jednak cos skrobniesz tutaj?

Kazmir 05.11.2010 23:37

2 Załącznik(ów)
Za dużo tego do skrobania;) nie zaśmiecajmy tematu:)
Trzeba wierzyć, że będzie okazja :Thumbs_Up::)

Obiecuję ostatni raz OT. Specjalnie dla Wasyla i Cibora KLv zajrzałem do kuferka i co tam znalazłem???.

Cibor KLv zapraszał na IV Rajd Podlaski, a który ten był???:dizzy:

Podlasie proporczyk z prawdziwej skóry g=4mm może oddam za beczkę 200L dobrej śliwowicy min 80V:D:drif::haha2::haha2:

wd60 06.11.2010 19:33

Cytat:

Napisał sambor1965 (Post 141224)
Bylem na zamku, poustalalem to i owo. Przenosimy sie z dyskusja do gangu zalozonego przez Matjasa. Do 15 listopada beda szczegoly imprezy. Potwierdzony ostatecznie jest termin 13-15 maja.

Ten termin jest ostateczny ? i niezmienialny ?

sambor1965 06.11.2010 22:01

Sam już nie wiem co napisać ;)
Bo cytujesz mnie w poście przytaczając zdanie: Potwierdzony ostatecznie jest termin 13-15 maja. I pytasz w kolejnym czy jest ostateczny...

Informuję: Ostatecznie ostateczny jest to termin. Amen. Wiem, ze to maj, niektórzy mają komunie, inni śluby. Przykro mi, chcę by zlot był co roku. Jak nie dacie radę w tym to zapraszam na następny. Nie ma idealnych terminów i idealnych ludzi.

Ropuch 07.11.2010 10:54

Amen :)

GrzeLAs 08.11.2010 11:46

Witam, czy Viadra też mogą przyjechać?

sambor1965 08.11.2010 12:29

No to ja jeszcze raz, ostatni raz, napisze że nie jest to zlot afrykański.
Afryki są jednak na nim mile widziane. Nie bardziej jednak niż jakiekolwiek inne sprzęty wykorzystujące efekt żyroskopowy, a napędzane silnikiem, nadające się w przekonaniu ich właścicieli do podróżowania.

Afryka_Dzika 12.11.2010 19:57

Poczuliśmy się zaproszeni, ze Szczecina szykuje się delegacja "nowych" :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:12.