![]() |
Kurtka Retvoyage Africa ? ? ?
Panowie,
ktoś ma w posiadaniu, testował, co sądzicie? http://www.retbike.pl/katalog/kurtki...ria_limitowana |
Cytat:
Hans chyba ma - i chwali. |
nie wiem jak z kurtkami, ale nikt mnie już nie namówi, żeby coś kupić z Retbika.
Kupiłem spodnie i miałem dwa razy ubrane, bo po prostu można odpłynąć w nich przy temperaturze koło 20 st i więcej stając na światłach np. O wyzszych temperaturach nie mówiąc. Dodam, że spodnie posiadają wywietrzniki na zamek i mowa jest o sytuacji kiedy są cały czas otwarte. Kontaktowałem się z firma Retbike w tej sprawie i odpowiedz na moje pytanie była taka, że te spodnie są do jeżdzenia a nie do stania. Zgrywusy. |
za 200 euro znajdziesz coś na gore.
A za np. 100 euro - 400 zł. coś takiego polecam bo kupiłem od nich czerwoną. http://allegro.pl/show_item.php?item=1118332571 |
25.03.2008r Chomik tak zagaił temat:
Cytat:
|
Cytat:
|
heh zagadaj z chomikiem, sądzę ze te kurtki są uszyte na bazie kurtek szytych dla chłopakow podzas wyporawy do afryki. On powie najlepiej co i jak.
|
Z tego co pamiętam Chomik wspominał że uszyli ję konkretnie pod nich i pod kątem wyprawy przez Afrykę.
Co nie oznacza że będą idealne do naszego np klimatu. |
masz racje dlatego tez ze nazwa wskazuje ze jest to ciąg dlszy tegoz procederu zwany produkcją masową :)
|
Nie no rukka mega wypas, nie ma górnej granicy cenowej :]
|
Cytat:
|
Są jeszcze ciuchy z Lipna - podobno całkiem niezłe. I Modeka - ale na forum już wiele o tym.
|
KOledzy ciuchy Revit to jest to polecam, kolega południoweic może cos powiedziec którego przekonałem , własnie wróciliśmy z Rosji po trzech tygodniach i wszystko z ciuchami OK sprawdzały się w bardzo różnych warunkach.
JAkoś mało znana i nie doceniana firma u nas a szkoda. |
Prawdą jest to co Deny rzecze :oldman: Revit miażdży jak dla mnie :D Kurteczka elegancko leży, ochraniacze na miejscach, przewiew też daje radę. No i podstawa: ROZMIARÓWKA!!!! Od XSek do XXXLek w wersjach short, regular i long. Każdy powinien sobie coś znaleźć. Tak w ogóle to ani ja ani Deny tam nie pracujemy ani nie sprzedajemy :D przynajmniej ja swojego się nie pozbywam :D
Szerokości :at: |
Cytat:
|
Co się tyczy tematu retvoyage. Mam zwykłą czarną ret voyage i szczerze nie polecam. Jest wygodna to mogę przyznać. Ale komfortu użytkowania ni ma. Po paru miesiącach odpruły ie rzepy, i "zawleczki, mocowania, giberesy" do przyczepiana membrany. Membrana......tak jak by nie było. Membrana raisa czy reisa jak zwał tak zwał w wykonaniu retbike jest totalną porażką. Można zapocić się jak świnia. Kurtka bez membrany przemaka w góra 5 min w lekkim deszczu, z membraną 10-15 minut. Próbowałem impregnować, Impregnaty do ubrań a także te do namiotów nic nie dają w tym przypadku. Także trzeba dołożyć i kupić coś zachodniej produkcji arlen, hein gerike, itp itd. Znam parę osób które użytkują modekę i nie narzekają. RetBike tylko na nerwy działa. Tak brzmi opinia użytkownika.
|
Panowie,
dzięki za dane. Dobrze temp raczej spadają to zimowy sezon obskocze w swoje starej czarnej modece które generalnie jest ok. |
Cytat:
|
Droga...
Chyba do czasu trafienia 6tki zostane przy starym alipinistycznym gore i zbroji.., |
Pirania gdybyś faktycznie chciał kupić Revita to skontaktuj się z Beata nr telefonu 692 536 401 i u niej kupisz Revita za połowe a może nawet 1/3 ceny tego co kosztuje w sklepie.
Ja i południowiec żeśmy u niej kupowali, zresztą juz kiedys pisaliśmy o tym na forum. |
Otóż to. Babka sprzedaje to gdzieś pod Gliwicami. Jest przemiła i ma gigantyczne zasoby :D Jej mąż ma serwis i motóry sprzedaje. Troche nie na temat, ale polecam.
http://www.webbikeworld.com/r2/rev-i...t-dakar-pants/ Ja mam taki zestawik, tylko, że zamiast pomarańczowego jest niebieski. Jak dla mnie git. Powodzenia i szerokości :at: |
A zadowoleni jesteście z kurtek? W sumie jak za 1/2 czy 1/3 ceny to podejrzewam że tak..???
|
Ja jestem zadowolony. Ale nie przetestowałem jej z podpinkami więc to jest temat nie dla mnie. Deny chwalił sobie ją za to bardzo. Jedyny minus to to, że białe się masakrycznie brudzi. Ale ja nie jestem modelem z wystawy :)
Szerokości :at: |
Parę miechów również zakupiłem Cayenne Pro od p. Beaty.
Lekko używana, właściwie tylko lekkie zmechacenia rękawów. Używana w Irlandii jeszcze nie przemokła. Wentylacja super. Polecam http://www.youtube.com/user/RevZilla.../2/3kSbBuJc518 Protektory rzeczywiście pod wpływem ciepła dopasowują się do ciała i kurtka jest mega wygodna. Jedyny minus, jaki narazie zauważyłem to (jak napisał również Południowiec) jasny kolor się brudzi. Moja jest zielono/biała. A czy takie wielkie zapasy ma to nie wiem, bo przy zamówieniu kurtki prosiłem o telefon gdyby pojawiły się spodnie do kompletu i jak narazie cisza. Jak masz jakieś pytania to pisz. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:34. |