![]() |
Pomocy! Pokrowiec na bak...
Siema.
gdzie i jak można dorwać pokrowiec na bak do rd07? ktoś gdzieś szyje albo ma na sprzedaż? |
|
a w praktyce:
http://www.bagsterworld.de (mi przynajmniej bezposrednio z samym Bagsterem kontaktu nawiazac sie nie udalo, z Niemcami - i owszem). |
Dzięki:D!!!!
|
Jupiłeś już ? Może jakieś "hurtowe" zamówienie?
|
nie nie jeszcze nie kupiłem. myślę że będę zamierzał się zimą. dam znać jak będę "poczyniał" kroki w kierunku kupna a że często jeżdżę do Hamburga to może to ułatwi sprawę i rzeczywiście hurtem może się ściągnie.
|
Ja mam bagstara i jakas promocja byla jakis czas temy wiec ponizej 100e za porowiec do rd07a, tylko ze od razu trzeba tanka baga bagstara bo jakos magnes nie dzialal przez pokrowiec
Ave satanek!! |
jak sie zdecydujeie to moze i ja sie skuszę
|
Może i ja nad tym pomyślę
|
I mnie tez by się przydał :D
Pozdro |
Mnie tyżżżżż.
|
No to sie robi spore zamówienie. Może zróbmy listę:
1. Pirania, |
1. Pirania
2. Mat |
zamawiacie?
|
Ramires handlował swego czasu bagsterem a nawet miał być przedstawicielem, ale nie wiem co się z nim dzieje, czy żyje itp... był też tak średnio słowny...ale może ma kontakty bezpośrednie do bagstera.
|
tak wyglądają ceny:
http://www.bagsterworld.de/online/sh...0f539283cc08e6 Spróbuję nawiązać kontakt i dopytać o jakie takie rabaty przy większym zamówieniu. Jeśli zamówienie byłoby do 10 sztuk to jeszcze coś tam mógłbym założyć ale tylko w przypadku pewnych zamówień i ściągnąć do Hamburga a następnie osobiście je odebrać bo często tam bywam. O! Chyba że przez Louisa, z nimi kontakt jakiś tam mam. Jak opracuję jakieś szczegóły to dam znać. Pozdr. |
Cytat:
Cytat:
|
Za niedługo zawiozę bak do gościa który mi uszył poprzednio bagstera na vstroma. Mam go od dwóch lat i nie widać zbytnio śladów zużycia, poza taśmą materiałową wokół wlewu paliwa która wyblakła od słońca (motorek używam w sezonie codziennie).
Jak już będzie gotowe to dam znać jak wyszło i za ile uszyje. |
Ja też się dopisuję do listy. Kilka dni temu porysowałem bak ochraniaczem:vis:
|
Proponuję wstrzymać się z listą i nie napalać się bo jeszcze nie mam żadnej odpowiedzi. Jak będę coś wiedział, czy da się to ładnie zamówić, dostać rabat i takie tam... to dam znać (mam nadzieję że na dniach) i wtedy skołujemy jakąś listę. OK?
Ps. List z zapytaniem poszedł już do bagstera. Teraz poczekamy zobaczymy. Dam znać. |
Cytat:
|
Z przykrością potwierdzam słowa kolegi... słowność ramiresa zgubiła się te półtora roku temu. Sam mam z tego powodu poważne kłopoty.
|
A wracając do tematu
Dostałem telefon od pana niemca z bagstera i jak najbardziej jest możliwość złożenia takiego zamówienia. Z tym że... do rożnych modeli/ roczników/ malowań, są różne ceny pokrowców. ALE! Będzie rabat, jaki dokładnie to dowiem się jutro, ok 10 rano będzie do mnie dzwonił ponownie i będziemy się dogadywać co do szczegółów więc szanowni Afrykanerzy szykować powoli kasę ;). Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Dzisiaj dzwoniłem i gościu będzie w polandowie w przyszłym tygodniu, bo na codzień szyje tapicerę samochodową w niemcowni.
Niezależnie od tego ciekawy jestem za ile będzie orginalny bagster, bo na vstroma miałem za 150 zeta (w jednym kolorze). |
No myślę że poniżej 150zł nie zejdzie. Cena normalna to 100-140€. Jutro rano będę pertraktował i dam znać co i jak z ceną.
|
2 Załącznik(ów)
Przypuszczam, że gościu sobie dołoży za dodatkowe wzorki i kolorki i może to wynieść ok. 200 - 250. Orginalny bagster jest uszyty z grubszej skóry z plastykowej świni niż ten co ja mam. Mimo to ten mój jakoś się trzyma. Jest trochę nidopasowany przy siedzeniu, ale jakoś mi to nie przeszkadza.
Tak to wygląda. |
Cytat:
|
Rychu czekamy na efekt Twoich negocjacji.
|
Cytat:
|
też bym się pisał, tylko że na st...
|
Tak sobie myślę jakby tu rozwiązać umijscowienie wzorów na bagsterze.
O ile na mój gościu będzie sobie mógł odrysować z baku to na inne baki takiej możliwości nie ma. Wielkość baku będzie taka sama dla RD07 i 07a, ale na 03 i 04 trzeba by było znowu ściągnąć miarę. Najprościej by było zrobić jednokolorowy, ale to już nie będzie to. Ktoś ma jakieś rozwiązanie powyższego? |
Z mojej strony wygląda to tak że gadałem z gościem z bagstera i mówił że kwestię wysokości rabatu możemy ustalić w momencie jak już wiadomo będzie jakie modele chcę zamówić. Na pewno przesyłka do mnie do domu w Hamburgu będzie za free a z Hamburga do PL przywiozę też za free bo przy okazji. Ale może zróbmy tak że Rychu się dowiesz co i jak z tymi pokrowcami od twojego kumpla i dasz znać i się skonsultuje kto jaki pokrowiec chce, bo nie wiem w tajkim razie czy zawracać głowę bagsterowi.
Pozdr :) |
Też wstępnie jestem zainteresowany oryginalnym bagsterem.
Dlaczego nie szytym? Rozeznany mam rynek skajów w Polsce i z niektórymi kolorami jest wielki problem. W moim przypadku kolory wersji z 93 roku turkus/fiolet/dziwny żółty - turkusowy nie do zdobycia (mam kilkaset próbników skajów nie tylko polskich producentów i nie spotkałem się z takim kolorem) Żeby zamówić taki kolor minimalne zamówienie to 200 metrów bieżacych.:dizzy: Uszyć pokrowiec na bak nie problem (umiejętność szycia posiadam w stopniu wystarczającym do takich pokrowców i sprzęt też mam). Pamiętajmy że do bagstera można przyczepić takkbaga bagstera w odpowiednich kolorach a do tego potrzebne są odpowiednie zaczepy (metalowe i plastikowe). Pozdrawiam |
ja też byłbym chętny na bagstera
|
Cytat:
Jak będzie wiadomo za ile orginalny bagster to nie wykluczone, że też się zdecyduje. |
To już jest co najmniej 3 na bagstera.
|
Rychu śledzę ten wątek i czekam na rozwój tematu. Czy Twój kumpel jest w stanie przyszyć uchwyty do tankbaga?
|
To nie kumpel, a tapicer samochodowy którego ze dwa razy na oczy widziałem. Co do uchwytów to raczej nie powinno być problemu, bo maszyny ma dość dobre.
|
cena oryginalnego bagstera będzie znana dopiero kiedy podam człowiekowi jakie modele i ile ich potrzeba. ze względu na to że różne kolory/ modele mają różną cenę.
http://africatwin.com.pl/showthread....659#post147659 |
Dzisiaj oddałem bak do obszycia. Niestety z braku czasu gość zrobi to dopiero na koniec stycznia. Cena będzie gdzieś ok 200-250 Pln.
Wrzucę fotki jak odbiorę "prawie" bagstera. |
5 Załącznik(ów)
No to wrzucam foty. Na żywca lepiej wygląda. Koszt 200 zeta.
|
A ten koleś ma jakąś stronę z ofertą czy robił tak przy okazji?
|
Poczytaj poprzednie posty. :)
Może uszył ze dwa w swoim życiu. :) |
Rychu czy do uszycia następnego pokrowca trzeba facetowi dostarczyć bak czy ma już szablony?
|
Dał mi szablony, ale co do kolorów to byś musiał sam już dogadywać. Ja mu oddam szablony i nie trzeba będzie przesyłać baku ( o ile masz też RD07/07a).
Dzwoń na : 774649249 i dogaduj się. Wiem, że wczoraj wyjechał do niemiec, ale żona też jest tapicerem to może coś uzgodnicie. Nie chcę pośredniczyć, bo nie mam ostatnio za dużo czasu. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:13. |