![]() |
Projekt Challenge
Wczoraj wreszcie cos sie ruszylo w temacie biemdabliu.Projekt Challenge wystartowal.
|
Myku, masz to moto kilka miesięcy a ono wciąż czyste :dizzy:
|
W końcu wystartował temat, na który czekałem :lukacz: Czelendżer pikna maszyna.
|
Cytat:
|
Znaczy co? Zdjąłeś kanapę i owiewki i to ma być projekt? Ogarnij się ;)
|
Myku, w tym dziale na mnie nie licz :).
|
Cytat:
|
Bez niepotrzebnych emocji prosze.Zbiornik paliwa juz zalozylem.Teraz oliwiarka matjasa...:dizzy:I to mnie martwi:Sarcastic:
|
Docenisz jazdę nim tam gdzie trudziłeś się na LC8 , kiedyś poważnie zastanawiałem sie na tym moto , jest fajnie zestrojony przez co nie czuć tych kilkunastu kg otyłości , precyzyjne w regulacji zawieszenie , małe spalanie , wszystko super tylko ten emblemat na baku , jakoś mało pociągający :haha2:.
Tak czy siak moto w pizdeczke , jak to mawia Kijana . Gratuluję :). |
Tez tak mysle i taka mam rowniez nadzieje.Dzisiejszy dzien zakonczyl sie na tym etapie
https://picasaweb.google.com/nelusia...ektChallenge02# Jutro czeka na mnie oliwiarka :dizzy:,tuleje do kol,kable do navi,drugie gniazdo 12V i przewod pod dodatkowe oswietlenie.Reszta pewnie w niedlugim czasie,ale to juz raczej kosmetyka ;) Ps.jezeli znaczek nie jest rajcujacy,to podobne ma scania-saab,pewnie inne marki tez,wiec problem mozna obejsc... |
a mnie się tam podoba:)
|
Myku, o co chodzi z tymi tulejami? Po co wymieniać na ciężkie stalowe?
|
Myku. Zrobiłbyś przed sesja foto chociaż jakim malutki pierdolnik w garażu.... Czysto jak w jakimś niemieckim chociażby :D
|
Nie widze stelaża pod koszyk dla yorka, jak go q...a będziesz woził...
Juz zgłaszam problem do opieki nad zwierzętami.. Ta faszystowska blacha wielkości dużej płyty chodnikowej to co, nie masz polskiej??https://lh4.googleusercontent.com/_g...2/DSC_0054.JPG ps. Wieczny masz w ryja:o Za skasowanie mojej dobrej oferty. Rozumiem ze są oferty dobre, i bardzo dobre:) Myslałem ze ktoś podbije moja ....:mad: pozdr. |
|
Fuj, Bartasso, "twoja" beema jest brudna i w ogóle uwalana smarami, jednym słowem - jeżdżona! Czyli inna niż Myka, najdroższy Czelendżer w Germaniji.
Tam jest inaczej, nawet w garażach mają dywany/wykładziny. |
Odpowiadam:
W garazu panuje obecnie chaos,ale posprzatam.Tuleje z nierdzewki sa lepsze od aluminiowych i sie nie wycieraja,przez co woda ma utrodniona droge do lozysk kol.Dla Yorka bedzie stelaz do koszyka i jak pociagne kable to nawet interkom jej podlacze,zeby do niej mowic :haha2:.Moj projekt to wersja wyprawowa,a wiec duzy zbiornik i zadnych sportowych owiewek.Nie jak na foto,ktore musze przyznac jest brzydkie.Ja bede mial mala szybke i prawdopodobnie polakierowana na bialo,zobaczymy.Moto narazie jest czyste,bo przy nim grzebie,ale i to sie kiedys musi skonczyc.Do maja bedzie gotowe :D |
Tak na poważnie, to moto fajne. Co tu dużo gadać ;)
Taki ładny, że aż strach w błoto wjechać. |
Ja chyba sobie położę w garażu jakiś dywanik. Na pewno nie będzie taki stylowy jak niemiecki ale warto spróbować. Może i moto będzie czystsze od razu ;)
Kończ Myku i przybywaj na pojazdówkę jakąś. |
Cytat:
|
A kto powiedzial,ze bedzie w blocie jezdzone :haha2:.No Lepi,trzeba bedzie.Tylko musze sie najpierw nauczyc na nim jezdzic :D.A dywany sa nie dla moto,a dla mnie,zeby na zimnym nie kleczec jak przed nim :bow:
|
Rozwinąłem zielony dywanik i jak z bicza strzelił zmieniłem dwie oponki :) coś w tych dywanach jest. Niemiecka technologia ;)
|
Myku, a nie chciałeś zakładać czachy rally?
|
Lepi,takie dywany trzeba wozic na wyjazdy.Zadna awaria nie bedzie straszna :D.Co do czachy,to spory to wydatek.Nie jestem pewny czy chce isc w tym kierunku.Fajnie to wyglada,ale najpierw pojezdze bez niej.
|
http://farm5.static.flickr.com/4135/...c3f4d91d_o.jpg
to mi się podoba. Oczywiście bez tej dziewczyny ;) http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=602168 |
Widzę że dalej noszą halki jak sukienki:D. Ach ta przyjaźń niemiecko-rosyjska hehehe
|
To temat angola co syberie gs800 zjedzil???
|
|
A ja wczoraj jak na moje oko zrobilem fajna szybke.Zaraz biore sie do montazu Motooilera.Wlasnie teroryzowlem Matjasa i juz wiem jak sie za to zabrac.Najciekawsze bedzie puszczenie wezyka i dyszy podajacej olej.Wszystko praktycznie niewidoczne.Ale o tym nastepnym razem :D
|
świnia. yyyyyyyyyyyyyyyy :haha2:
|
Moze i swinia,ale rasowa!!!I do tego obce jezyki zna.Jak zobaczysz jak twoje ustrojstwo wmontowalem,to bedziesz mnie za wspolnika chcial :p
Projekt Challenge zostal ukonczony.Oliwiarka Matjasowa chodzi,drugie gniazdko 12V jest przy zegarach,koble do navi rowniez pociagniete.Zdjecia calosci wkleje przy okazji.Oczywiscie jeszcze pare gadzetow dojdzie,bo jakze by inaczej:p,ale to kosmetyka i nie warto o niej wspominac.Wszystko jest tak jak sobie wyobrazalem i czcialem wiec wieczorem bedzie okazja do :chleje: |
Drugie gniazdo do golenia w czasie jazdy? :) Ja właśnie zamontowałem pierwsze i ostatnie :)
|
Wlasnie, czy mozna do gniazda zapalniczki stosowac "trojnik" czy to za bardzo obciazy instalacje?
|
Można, chyba, że masz zamiar podłączać prostownicę (nie mylić z prostownikiem :))
|
Ja dolozylem drugie gniazdo nad zegary tylko dlatego,ze orginal jest pod siedzeniem i ciezko cos tam ladowac podczas jazdy,Orginal zostawilem,bo nie przeszkadza.
|
Cytat:
Maszynka do golenia/strzyżenia?? Ja to bym zamontował jeszcze baterie słoneczną 1x1m po lewej stronie, a po prawej panel słoneczny na ciepłą wodę;) pozdr. |
Wklejam ostatnie zdjecia z dzisiaj Czelendzera.Juz nic nie bedzie zmieniane,no moze lusterka.Chcialbym go miec takiego zielonego,stad ta wariacja i proba na blotniku :p
https://picasaweb.google.com/nelusia...ektChallenge02# |
Cytat:
|
kiedyś jak już będziesz pijana to skubnę Ci tego psiaka. mojej żonie też wpadła w oko. strzeż się.
czalendż słodziutki - mam nadzieję, że spędzisz urocze chwile w jego siodle. majtas |
Choolera, jest taki cacy że zbytnio nie daje wiary w fakt że wyjedziesz nim z garażu dalej niż na pake busa.
Proszę Raf, weż go ochlap trochę, chociaż w fotoszopie ;) |
Wiesz,masz calkowita racje.Wczoraj zrobilem nim jakies 200km,zeby wszystko posprawdzac,napelnic trakcje oliwiarki i wylapac poprawki.Na jednym z parkingow zatrzymalem sie i bylo tam troche motongow.Dziwnie na mnie patrzyli:D.Przyjrzalem sie Czelendzowi i tez bylo mi nieswojo.Tylko gdzie tu w Germanii bloto znalezc :confused:...
|
Myku mam pytanko o gniazdo zapalniczki do nawigacji - stosowałes jakies zabezpieczenie aby nie spalić ładowarki - czy Zumo ma inaczej jakos ??
|
Kable do nawigacji podlaczylem do instalacji przez bezpiecznik.Gniazdko tez idzie do instalacji przez bezpiecznik.Tak wiec jedno nie ma z drugim nic wspolnego i jak cos strzeli to reszta bedzie dzialac
ps.Jedyne co jeszcze dojdzie to centralna podstawka(kupiona),skladane lusterka i odpowietrzniki lag(kupione).W koncu ma to byc moto wyprawowe a nie sport... |
Myku , rezerwuję jak Ci się znudzi , a mnie będzie na niego stać :D
|
Franz nie ma sprawy.Z rozpedu zalozylem w Afrze grzane manetki,ktore lezaly od chyba trzech lat na polce.Tak wiec i ta jest kompletna.Jak chcesz,to tez ja dopisze na liste rezerwacji przez ciebie :o.Kupujac w komplecie bedzie znizka :p
|
Cytat:
|
W kraju nad Wisłą określa się to dosadnie - wiocha:D
|
Wlasnie,tu nie ma miejsca na podrobe.Wszystko musi byc przynajmniej TT,nawet bloto :D
|
O co chodzi z tym TT. Czy to skrót od trytytki?:D
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:20. |