![]() |
Zestaw kluczy
1 Załącznik(ów)
Dzisiaj spotkałem w Leroy Merlin zetaw kluczy nasadowych Stanley (75szt.) za 250 PLN (promocja - przec. z 300). Mam go od lat i jestem zadowolony. Ostatnio zakupił go też Motormaniak i też jest zadowolony.
|
Również używam od lat i uważam że jakościowo jest bardzo dobry.
|
Mam i ja ...
Są solidne i warte tej ceny. Jeśli jest okazja to brać!!! |
Dzięki za cynk i chęci, ale na alledrogo można chyba nawet taniej http://allegro.pl/stanley-zestaw-75-...483098522.html :)
|
mozna jeszcze troszke taniej trafić. Jest całkiem przyzwoity- grzechotki dają radę a obchodze się z nimi na chama..
Wady: -Śrubokręt nie ma możliwośći na rączce żeby przedłużyć go pokrętką dla zwiększenia siły -uchwyt do bitów szybko przestaje je trzymać- sprawdzone w 2 kompletach - rączki z plastiku kruchego przy temperaturze w okolicach 0 - pękła przy małym upadku ogólnie polecam , całkiem fajne i wszystko pod ręką - ale do proxona mu daleko |
http://allegro.pl/kpl-kluczy-nasadow...474778486.html
Niewielka różnica ceny, mam je 20 lat, sporo wytrzymują |
Ale mniej elementów, czyli różnica w cenie duża :(
Osobiście używam honitonow, zestaw 220-250zl. Działa i psuć się nie chce. oo takie http://allegro.pl/klucze-nasadowe-ho...475107901.html |
Stanley za 215?? Coś tanio, za tanio.
Używam KINGTONY i jestem zadowolony. Grzechotka przeżyła na przedłużce naprawy Gaza 69 i Uaza. |
Tak mnie zastanawia, piszecie o grzechotkach "przeżyły" czyli prawdopodobnie narażaliście je na duże przeciążenia?
Po co to? Wiadomo, że dokręcanie, luzowanie (zapieczenia, mocne dop... śrub) powinno się robić z pominięciem grzechotki. "Padnięcie" grzechotki w użyciu niezgodnym z przeznaczeniem nie powinno rzutować na ocenę jakości:D Taka mała dygresja;) |
proxxon dla amatora to aż nadto :)
mam sporo kluczy :) ostatnio dokupiłem toptul duży zestaw stanleya nie polecam |
Cytat:
|
Cytat:
Przecież, w 2s składasz tam "śrubokręt" z przedłużek, do którego zapinasz moment:D Używam tego zestawu z 8 lat (? może i dłużej) i nic mi nie pękło, nie rozleciało, nie puściło etc... Jedynie końcówki niektóre musiałem wymienić (chociaż naprawdę duuużo wytrzymały). Sorry, ale te pęknięcia to chyba wynikają z "dbania" o narzędzia:confused: Mój komplet był używany przy montażu paru duuużych urządzeń, zdecydowanie większych niż motocykle:D i żyje do dziś.:Thumbs_Up: |
Spokojnie choopy, bez ciśnień ;) Są lepsze... Proxxon Industrial itp. lecz kosztują. Za tą kwote zestaw jest godny zakupu. Każdy ma rożne, inne, własne doświadczenia. Prawda?
|
Ogólna zasada jest taka że warto brać najlepsze na co nas stać. A czy na coś nas stać to każdy sobie musi sam ustalić. Generalnie jestem zwolennikiem dobrych narzędzi bo miałem trochę gównianych i wiem ile nerwów (ale też czasu i kasy) przez nie straciłem. Tyle że nie dajmy się zwariować, jak ktoś raz w roku odkręca parę śrub to nie potrzebuje jakości i trwałości proxxona :)
|
Newrom, ty to mądry chłopak jesteś :) Tak na prawdę liczy się przyjemność posiadania. Jak załatwiałem kobiecie samochodzik, to też pierwsze pytałem o kolor. I o to w końcu w życiu chodzi, a ja się czasem wymądrzam. Przepraszam za to!
|
A ja używam i polecam: http://allegro.pl/zestaw-narzedzi-ya...445747786.html :Thumbs_Up:
|
Cytat:
- jedna z nasadek 1/2" rozleciała się z mojej głupoty wspartej mocą klucza udarowego ;) - jedna z nasadek 1/4" wybiła się z mojej goopoty wspartej wkrętarką ;) - nasadka 1/4" z trzpieniem śrubokręta krzyżakowego pękła na zwykłym blachowkręcie - i nie mam pojęcia co tutaj wsparło moją gópotę. Pewnie żyła wodna, albo moc piramid. - gumy z grzechotek mają upierdliwą tendencję do ciągłego spadywania. W swojej gópocie osadziłem ja harlejofskim griplocku i chwilowo trzyma, ale nie mam złudzeń że w końcu puści - wierzę w swoją gópotę :D - plastikowa "wyściólka" pudełka zjarała się od iskier :) Tu zadziałała tylko moja gupota - bez żadnego wsparcia Tak więc Państfo Drodzy - narzędzi i narzadów uzywac nalezy mądrze. A najlepiej wcale. :) Wtedy będa wieczne :D Zdrowaś. :hello: |
Skoro zostałem tu już wywołany z "nick'u" ;) to powiem, że te zestawy Stanleya szły niedawno dla pracowników Leroy'a czy innej Castoramy za 115pln z powodu jakiegoś księgowego błędu. Zanim się zorientowali i podnieśli ceny kilkadziesiąt kompletów się rozeszło w tej "promocji". Teraz pewnie są na allegro ;).
|
Widzę, że nikt nie wspomniał BAHCO, chyba mało popularna marka.
Ja używam takiego zestawu http://allegro.pl/klucze-nasadowe-94...486841855.html http://img1.aukcjoner.pl/gallery/002...thumbnails.jpg Obecnie można go dostać już od ok 6 stów na allegro, bardzo dobre narzędzia, rozbudowany zestaw, dożywotnia gwarancja (jakkolwiek to rozumieć). |
Ja tez chciałbym polecić zestawy honiton-a. Klucze dobrze wykonane i dobry materiał przede wszystkim. Generalnie wytrzymują obciążenia których absolutnie nie powinny wytrzymać.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cena faktycznie jest duża ale i jakość jest odpowiednia do niej. Są to narzędzia profesjonalne i warto je zakupić gdy na siebie zarobią w przeciwnym wypadku nie wiem czy jest sens inwestować.
Pozdro |
Bahco wcześniej Sanvik, szzwedzi, środkowa półka, klasa Proxxona, lubię je. To są właściwe narzędzia do profi majsterkowania za umiarkowaną cenę.
ps. robią świetne sekatory!!! |
Cytat:
Kupiłbym drugi raz taki zestaw bez zastanawiania. |
A czy ktoś mógł by mnie oświecić czym różni się standart PH od PZ przy wkrętakach krzyżowych?
|
Ph , Philips czyli + stosowany m in do wkrętów do gipsu (nr2) Pz pozidriv, taki sam krzyżyk ale ze wzmocnieniem w postaci dodatkowych wypustek, przenosi większe obciążenia, filipem można od biedy wkręcać pz, odwrotnie nie bardzo. Zazwyczaj stosujemy nr 2, czasem 1 lub 3. Nie warto kupować bitów tanich po prostu się nie opłaca dobre są takie ok 10 pln za szt lub droższe. Bity niewłaściwie stosowane potrafią całkowicie zniszczyć śrubę. Są takie ze specjalnie nacinanymi powierzchniami natarcia, te warto kupić. Nie sugerować się kolorem, kiedyś złote były lepsze, teraz chiniole na to wpadli. Tylko najlepsze bity gwarantują że śruby się nie zniszczą, warto zainwestować!!
|
Cytat:
Koleś mój natomiast wziął i zakupił kilka najważniejszych numerów kluczy płasko-oczkowych Hazet'a. Gwarancja także dożywotnia, jakość i wytrzymałość niesamowita. Mamy te swoje narzędzie już długie lata i zarówno jak i on nie możemy ich zniszczyć. Jedyna ich wada to cena. Ale z perspektywy czasu przeliczając zaoszczędzone nerwy i czas to... WARTO BYŁO. Nawet do uzytku domowo - amatorskiego. |
Lupus, dzięki, czyli do domowo-garażowych zajęć krzyżaki w systemie PH, ja upatrzyłem sobie o taki zestaw:
proxxon Ja też już doszedłem do podobnych wniosków jak diverek, warto mieć dobre narzędzie nawet używając go dwa - trzy razy w roku (nie hi-end ale jednak nie tesco...). |
Facom, matador, gedore, hazet to wyższa półka i jeśli ktoś chce się osobiście pobawić silnikiem cumbajszpil, to warto zainwestować, szczególnie w drobiazgi typu imbus, torks, czy inne phile. To pozwoli uniknąć na prawdę poważnych problemów
|
akurat na facoma czy hazeta nie ma sensu wywalać kasy :) jeśli się narzędzie nie zwróci :)
wielu amatorom wystarczy proxxon choć i to będzie aż za dożo |
Święta prawda, jeny czasem, dla lepszego samopoczucia np przy głowicy...
|
Też szukam jakiegoś niedrogiego zestawiku do domowej robótki przy motongu i aucie.
Zastanawiam się co będzie lepsze Yato YT-1269, lub YT-1268, czy COVAL taki 72el., czy może PROLINE 94el (te ostatnie, nie dawno gość handlujący mi mocno polecał-pewnie najgorsze...) Może ktoś ma jakiś z tych zestawów? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja też mam takie YATO i też mogę szczerze polecić. Grzechotki dają radę nawet przy dużych obciążeniach. Nie ma co chyba szukać nic lepszego za tą kasę. Wykonanie wg mnie b.dobre.
|
Panowie a co z Covalem patrząc na podawane przez Was ceny Coval nie wypada tak źle. Komplety po 108 elementów są po około 250zl na allegro, dajcie jakiś powód za albo przeciw. np http://allegro.pl/coval-klucze-nasad...536436101.html
|
Coval jest polską firmą. Dla mnie wystarczający powód. Dobre narzędzia, a chyba niewzmiankowane w tym temacie to Corona.
|
Polska firma,ale narzędzia chińskie,niestety.
|
W jakim sensie chińskie? Że jakość czy miejsce produkcji?
|
Ja kupiłem dzisiaj sobie taki zestaw i jestem szczęśliwy bo problem mam już za sobą http://allegro.pl/zestaw-narzedzi-ho...542142768.html, a co do COVAL to większy zestaw ale brakuje przedłużki sprężynowej a w HONITONIE jest. Jest ona przydatna w trudno dostępnych miejscach czego w motongach nie brakuje.
|
Cytat:
Rh |
7 Załącznik(ów)
Hello,
Szukając kluczy dla siebie skontaktowałem się z dobrym kumplem z firmy PRONAR http://pronar.com.pl/www_pronar_narzedzia.php znalazłem dla siebie fantastyczny zestaw solidnych kluczy KS Tools Załącznik 20081 http://www.kstools.com/pl/motorsport.html Marka ta jest z powodzeniem stosowana w przemyśle i warsztatach. Wyższa półka od Stanley i PROXXON. Zdobyłem kilka dobrych rekomandacji o tych narzędziach i właśnie negocjuję cenę zbiorową dla nas - czy ktoś z was miał te klucze i może coś powiedzieć? Wstępnie mowa o kwocie zbliżonej do 295 zł brutto Ponoć w detalu u niemców stoją po około 150 eur Załącznik 20082Załącznik 20083 Załącznik 20084Załącznik 20085 Załącznik 20086Załącznik 20096 PRONAR - bezpośredni importer obiecuje bardzo dobrą cenę przy zbiorowym zamówieniu- najpierw powiedzcie czy będziecie chętni, potrzebujemy około30 osób. Ja pierwszy!! raf |
najpierw daj znać co to znaczy BDB cena
jeszcze jedno może mają jakieś godne polecenia klucze dynamometryczne?? |
Tak tak tak. Musimy znać cenę... tą.. ekstra niską, promocyjną :)
|
ja tych narzędzi jeszcze nie widziałem w żadnym warsztacie :)
ale to pewnie dlatego ze tu wieś :) ale na serio ile Nm na 1/4" a ile na 1/2" |
Ja tez ich nigdzie nie widzialem(Niemcy),Ale nie przekonuja mnie narzedzia w plastikowym kuferku.Ale kto wie.Osobiscie mam zestaw WISENT-a WIL36,wersje profesional.Maly,ale zarabista jakosc.
|
Cytat:
Uzywam tych kluczy jakies 5lat srednio 3-4 razy w tygodniu w pracy i naprawde daja rade. Troche sie zuzyly, kilka koncowek/bitow wkretakowych padlo ale to normalne. Mozna dokupic same bity i wymienic. Patrzac z perspektywy czasu stosunek jakosci/cena super!! Do dzis mam te narzedzia chociaz przerzucilem sie na PROXXONa. |
Cytat:
Poniżej momenty; W nawiązaniu do zapytania: · 918.1400 1/4" – 52 Nm · 918.1200 1/2" – 512 Nm |
myku, wcześniej masz doskonałą markę w hiper cenie ponad 1000pln i też w plastiku,
Myślę, że producenci mają różne opakowania, na te same narzędzia, a- pomijam inną sprawę różne linie np. standard i professional. R Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:34. |