![]() |
MAROKO 1-15.04.2011, ktoś chętny ?
Jedno wolne miejsce czeka na chętnego. Koszt transportu moto + kierowca około 2000 pln w obydwie strony. Moto jedzie na przyczepce, my lecimy Warszawa-Wrocław-Malaga ( bilety już kupione ). Na miejscu bez namiotów ale zakładamy wersję ekonomiczną. W planach pustynia, góry Atlas itp.
Wiem że może troche późno ale jakby ktoś był zainteresowany zapraszam na priv lub 503 115 791. |
Witam
Wojtek my z Krzychem lecimy do Maroka 12 lub 13 maja na dwa tygodnie i też na pustynie i w Atlas. Kupiłem na ten wyjazd specjalnie XR650R, aby trochę ponaginac. jedziemy z minimalnym bagażem podobnie jak ci goscie co spotkaliśmy ich na promie w Albanii. Mysle że pamietasz. Czekam na kontakt od Ciebie po powrocie w sprawie aktualnych cen i sytuacji w Maroku. Pozdrawiam |
Do Maroka jedzie jeszcze w marcu dwie ekipy...Sambora plus grupa z Kajmanem...Kto jeszcze się wybiera do Maroka w terminie marzec/kwiecień?
|
No to będzie tłok w tym roku w Maroku ;)
Dobrze Puszek że jedziemy bardziej na południe |
Cytat:
|
Może ktoś jedzie z początkiem maja?
|
12 to na poczatku?
|
trochę późno, boję się pory deszczowej, jakby się miało coś omsknąć.
|
Kajman, ile dokładnie kosztuje prom z Algeciras do Ceuty (w obie mańki) lub inne opcje, bo zapewne ćwiczyłeś różne połączenia.
Stosujesz metodę uriuka? |
ja jeżdże z Tariffy do Tangeru
a cena ... no cóż - zależy od pory roku, dnia tygodnia itd itp |
bo nie podam Ci wiążącej odpowiedzi
cena waha się od 250 euro - samochód+ driver + pasażer do 300 z hakiem w obie strony - tak było w zeszłym roku a jak jest ?? |
To łatwiejsze pytanie.
Ile Ty płaciłeś? |
zabij mnie ale nie pamiętam - nie mam w notatkach
może przesadziłem z tymi 250 euro - było to chyba c.a. 200 euro ale z tego co pamiętam to są i droższe oferty i tańsze ale może się to zmieniać - dosyć paliwa idą w górę w europie - w Hiszpanii teraz ropa już po 1,3 euro |
W styczniu 2011 - samochód+przyczepa+4osoby typowa cena (do Ceuty) w obie strony to było 520euro, ale wystarczyło pochodzić po okienkach i znalazła się oferta za 365euro (zabrakło czasu na szukanie jeszcze niższej ceny). Czyli najlepiej być tam z rana, przed pierwszym promem, mało chętnych więc sprzedawcy są elastyczni, im bliżej do odjazdu promu tym ceny korzystniejsze
|
czyli dobrze pisałem - że wszystko zależy od .....
"Luczi" - a nie pamiętasz ile w tej cenie wynosiła oplata za osobę - chodzi mi ile można odjąć bop jedzie 1 samochód+przyczepa+driver :) z tego co wiem - z Tarifii dopłata za przyczepę wynosi 98 euro |
za motor i kierowce placilismy za pierwszym razem 122 eur... ale to było w porcie kupowane...mozna kupic na autostradzie przed portem... sambor wtedy wynegocjowal cene na poziomie 71 eur
|
Ach, Wy z przyczepami latacie.
Intere 4x4 solo plus dwa osobniki. |
Cytat:
|
Cytat:
I gdzie na autostradzie można podpytać o te bilety. Na stacjach paliw ? |
W obie w obie, znajde namiar GPS to Ci podesle...
Aha, mowimy o trasie Algeciras -Tanger Med. To w tej chwili najbardziej rozsadne. No i oczywiscie bilet powrotny open. |
A zreszta... To wprawdzie część know how, ale zostaje jeszcze naprawdę dużo ;)
lat="36.208050" lon="-5.405126" Zaraz za San Roque a przed Taraguilla. |
Cytat:
wczoraj 1,45 - to też pod uwagę. |
jewśli dobrze pamiętam z Almeriia do Melila płaciliśmy po 120 euro za motur z kabiną sypialną. A Ceuta Algeciras chyba 60 za motur z fotelem za ekspres co pół godziny szedł
|
Cytat:
|
Teriffa - Tanger - odprawa paszportowa na promie a celna w Tangerze
|
Kto mi podpowie, czy na stacjach paliw w Maroko mozna płacić kartą kredytową czy lepiej zapomnieć o takich luksusach ?
|
Cytat:
PozdrawiaM |
My jedziemy 27,04-11,05 ,ktoś pytał .Więcej na Advrider
|
Wojtek i jak tam wyjazd? Obleciałes już?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:29. |