![]() |
Bluzy ęduro od Stopy z logo FAT
Heja,
Czy po zamknięciu wątku http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9423 z projektami bluz z logo FAT, podjęte zostały przez Starszyznę jakieś decyzje w sprawie wykorzystania logo przy produkcji tych bluz? Ciepło jest i fajnie by było mieć nasze bluzy na buzzery... a wiem że Stopa jest chętny do produkcji, tylko potrzebne są konkrety dot. użycia logo. |
wow bluza FAT jest klasa to co i jak na czym stanelo?
|
No bluza wyglada naprawde fajnie wolalbym jazdzic w takim czyms niz w swoim Foxie.
|
Również jestem bardzo zainteresowany tematem i szczerze mówiąc nie widzę przeciwwskazań na umieszczanie naszego logo na koszulkach, a jeśli jednak jest to problemem to może na koszulce umieścić to co w projekcie bez www.africatwin.com.pl ?
|
Trafiłem przypadkiem, bluze mam w dupie, kolesi którzy chcą ją kupić nawet nie znam, problem generalnie też mnie lotto ale nie zdzierżę i bez komentarza nie zostawię !!
CO WY KURWA ODPIERDALACIE !! KURWA ktoś opatentował to logo czy jak ?? Ja mam na slipach w okolicy odbytu takie małe rozdarcie po pierdnięciu w/g mojej żony w kształcie logo AT i się pytam, czy slipy do Waszej akceptacji wysłać wyprane czy podsrane ?? Ile czasu trzeba aby podjęć decyzję w jedna lub drugą mańkę - chłopaki chcą niech mają a jeśli są jakieś przeciwskazania lub dodatkowe warunki do spełnienia to należy je jak najszybciej "ujawnić". Ps. Pełny SZACUN i RESPECT za prowadzenie i opiekę nad forum ale wszystko ma swoje granice ...:mur: |
słyszałem o tych problemach- nie do końca wierzyłem, ale...jednak cos na rzeczy musi być....panowie z GTW....zdaje sie że jestem starszy stażem od z większości z Was (Paweł zresztą też!)- jakoś nikt mnie nie pytał czy się zgadzam bądź nie na wykorzystanie logo..(.zresztą zgadzam się)- logo nie jest Waszą własnością!-popieram Pawła...
|
Tak, tak - doskonale pamiętam jak wiele lat temu Szymek opracował kilka wersji logo i jak głosowaliśmy na forum którą wybrać.
Stopę znam, bo jest z mojego miasta, więc nie będę zabierał głosu co do prawa wydawania zgody na używanie logo. Wiem, że do Stopy zwracali się forumowicze z prośbą o wyprodukowanie koszulek z logo Forum AT. Prześledźmy jak to było po kolei z tymi koszulkami. Stopa wiedząc, że jestem na forum AT od początku jego istnienia zapytał mnie, czy można umieścić na koszulkach logo AT. Odpowiedziałem mu, żeby najlepiej wystosował oficjalne zapytanie na forum. W dniu 24.03.2011 Stopa grzecznie pyta czy można użyć logo forum i wyjaśnia jak chce to robić http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6939 - post nr 9: Cytat:
W dniu 11.05.2011r. Stopa pisze kolejny post http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6939 – post nr 10: Cytat:
http://africatwin.com.pl/showthread....t=bluza+enduro Akcja rozkręca się. W dniu 16.05.2011r GTW zamyka temat pisząc http://africatwin.com.pl/showthread....+enduro&page=2 - post nr 19: Cytat: „Ponieważ nie zostały do końca ustalone zasady korzystania z logo forumowego akcja koszulek z emblematem forumowym zostaje zawieszona. Postaramy się szybko rozwiązać ten problem . Mam nadzieje ,ze szybko to nastąpi. W związku z tym zamykam ten temat.” Po tym fakcie Stopa został z koszulkami, kilka rozdał znajomym i nie zabierał więcej głosu w tej sprawie. Szanowna GTW proszę uniżenie w imieniu Stopy żebyś w chwili swojej łaskawości raczyła po okresie ponad trzech miesięcy wydać werdykt w tej sprawie, a przy okazji określiła jasne zasady używania logo AT – oczywiście tylko w takim przypadku, jeżeli to nie jest tajemnica. |
:eek:
Przy takich akcjach zastanawiam się, jaka jest rynkowa wartość adresu www i samo logo. I czy pewnego dnia nie pójdzie to pod młotek Popieram przedmówców. A troszeczkę odlatując to prawa autorskie, o ile nie były odsprzedane, to należą do Szymka (wnioskuję z poprzednich postów) i teoretycznie on może się zgodzić lub nie. :convulsion: PS. Podobnie jak Paweł przeczytałem przypadkowo. Koszulki nie chcę, ale to inna bajka Edit1. Idąc dalej tropem prawnych aspektów, ciekawe czy GTW uzyskała zgodę autora na ingerencję w logotyp - zmiana adresu www (dla niepamiętających kiedyś było prv) :haha2: |
Z uwagi na brak odzewu, chcąc w pełni oddać atmosferę produktu, slipy pozwoliłem sobie wysłać niewyprane, jednocześnie spieszę zaintersowanych poinformować, że bezpośrednio po otrzymaniu akceptacji GTW rozpoczynam masową, stricte komercyjną produkcję. Z uwagi na technologię wykonania nie gwarantuję jednak 100% powtarzalności kolejnych egzemplarzy co w efekcie powinno wpłynąć na podniesienie wartości bielizny w związku z jej niepowtarzalnym charakterem bezpośrednio wskazującym na "ręczną", czysto rzemieślniczą robotę.
Ciekawy jestem czy po otwarciu tej osmologicznej przesyłki ktoś w końcu w temacie głos zabierze i problem wyłuszczy :bow: Nurkowanie to jedyna dziedzina życia w której osiągnięcie DNA jest miarą sukcesu :Thumbs_Down: |
Cytat:
W temacie Twojej własnej produkcji, jedyne co mi przychodzi do głowy to przytoczona wyżej złota myśl o nurkowaniu. Pozdrawiam |
Grupy Trzymajace Wladze, Starszyzny, zamkniete Gangi, skladki i Sloneczka, swiety Krzyz... znaczy Logo rzec chcialem :) "mieszkam(y) w Polsce... lalalala" to i mamy polskie forum :)
jak zapisalem sie na koszulke z watku wojtekm72 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9467) - zaraz otrzymalem PW od glownego 'gadzeciarza koszulkowego forum' z pytaniem po jaki ch..j chce nowa koszulke, skoro sa jeszcze stare w tzw 'forumowym sklepiku' :) obled, boruta, smiech i degregolada :) |
Drogi Czosnku, pozwalam sobie nie zwracać się do Ciebie w formie "priva" a wystąpić publicznie gdyż uważam, że Wasza - wróć ... TWOJA odpowiedź odzwierciedla pewien stosunek do szarego użytkownika tego forum.
Gdybyś w swej łaskawości raczył osobiście lub poprzez inne medium odpowiedzieć -rzeczowo skomentować mój pierwszy post ewentualnie odezwać się już po poście Puszka, który pierwotny temat zawiesił, z mojej strony słowa komentarza by nie było. I żeby była pełna jasność: - nie płacę od jakiegoś czasu składek więc mam tu ch... do gadania, - zabieram głos sporadycznie bo skoro nie płacę to się i nie odzywam, - nigdy do chwili obecnej nie krytykowałem Waszych /czytaj GTW/ decyzji czy inicjatyw, - pisząc posty starałem się do nikogo personalnie nie odnosić i nie obrażać, - nie jestem dzieckiem więc nie będę zabierał zabawek i wypierd... z tej piaskownicy, - każdy ma swoje DNO, którego osiagnięcie nie zawsze jednak musi być ostateczną miarą porażki - w końcu DNO ma to do siebie, że można się od niego odbić. Najgorszy przypadek to taki, w którym po osiągnięciu DNA ktoś się okopuje i umacnia swoją pozycję. Również POZDRAWIAM Ps. Mimo wszystko cieszę się, że temat doczekał się /jakiej by tam nie było/ odpowiedzi. Czytając post Mirka mam jednak nadal nieodparte wrażenie, że ktoś tu kręci - skoro temat bluz z logiem "jakiś czas temu" został załatwiony /tak napisał Czosnek/ to albo mówimy o dwóch różnych wątkach albo mamy inną definicję pojęcia "jakiś czas temu". Dla mnie "jakiś czas temu" w odniesieniu do tej polemiki oznacza na tyle dawno, iż temat wogóle nie powinien być podejmowany czyli powiedzmy tydzień-dwa po zawieszenie tematu przez Puszka zaś dla Ciebie Czosnku tydzień-dwa po poście Mirka - cóż każdy ma prawo do definiowania pojęć po swojemu. Albo Ja czegoś nie wiem i się wygłupiłem albo ktoś usiłuje ze mnie zrobić oszołoma i wariata. |
Wiem że jestem świeżak i pewnie nie powinienem się odzywać. Ale przeczytałem wątek i trochę jestem zaskoczony tym co się dzieje w temacie. Jestem jakiś czas na forum Trampkowym i tego typu problemów nie zaobserwowałem...tam logo jest chyba ogólnodostępne i każdy kto chce może je wykorzystać jak ma ciekawy pomysł.
Dla mnie wartość forum stanowią ludzie, wiedza i pasja jaką się dzielą... że ktoś wpadł na pomysł na jakąś ciekawą koszuklę z logo forum - a są ludzie którzy chcą to kupić - co w tym złego że sprzeda??? Przecież i tak kupią takie koszulki ludzie związani ze środowiskiem afrykańskim. A mi osobiście jest obojętne od kogo taką koszulkę kupuję i czy na tym zarabia czy nie. Najchętniej sam bym sobie taką wyprodukował wg własnego wzoru ale mam ciekawsze wydatki jak na razie :D Jest jeden wyjątek - gadżety np. poświęcone pamięci ś.p. IZI-ego. Tu akurat dla mnie bardzo istotne jest na co idą pieniądze - nikt nie powinien na tym zarabiać. Nigdy człowieka nie poznałem, ale szacunek i respekt mam dla niego ogromny, tym bardziej cieszy wsparcie jakie to forum zapewnia jego najbliższym. LUDZIE są ważni a nie logo, koszulki, naszywki i inne pierdoły... Takie moje zdanie i mam do niego prawo, choć może pisać nie powieniem :) Pozdrawiam zimny |
Pawle. Moja odpowiedź jest moją prywatną czosnkową reakcją na ton Twoich wypowiedzi w tym wątku, który jak chyba przyznasz jest delikatnie mówiąc chamski i przynajmniej ja w takim tonie nie mam zwyczaju z nikim rozmawiać.
Nie traktuj tego jako odpowiedzi GTW! W kwestii konkretów wykorzystania logo i produkcji bluz nie czuję się na tyle kompetentną osobą w temacie aby sprawę wyjaśniać w imieniu GTW. Z mojej prywatnej strony to tyle w temacie. |
Cytat:
|
Post poniżej, pomieszałem edycje - przepraszam.
|
Czosnku "jak chyba przyznasz" nawet moje chamskie posty nie przyniosły rezultatu gdyż NIKT nie czuł się odpowiedzialny-uprawniony do udzielenia odpowiedzi i zajęcia stanowiska. To, że w postach użyłem kilku "wykrzykników" miało na celu sprowokowanie reakcji osób, które za bluzowy temat były/są odpowiedzialne. Jeśli prześledzisz wątek to pewnie dostrzeżesz jakież wielkie zainteresowanie GTW wzbudziły zarówno dystyngowane posty moich poprzedników, moje chamskie kilka słów jak i merytoryczne pytanie Mirka dot. całej procedury uzyskiwania czyjejkolwiek zgody, lub nie, na wykorzystanie logo, tudzież innych forumowych gadżetów. Chyba ostatnią rzeczą, o jaką można mnie podejrzewać jest działanie na szkodę forum.
Czosnku !! po pierwsze primo: pytanie nie było skierowane do Ciebie, po drugie primo: patrząc na pierwsze primo to nie Ja tylko Ty podjąłeś ze mną dialog /mój post w temacie był skierowany do osób które „czują się w temacie logo kompetentne”/, po trzecie primo: widząc jak bardzo naruszyłem formułę i poziom dyskusji /o przepraszam monologu, w końcu nikt z wywołanych tematu nie podjął/ zgorszonych gorąco przepraszam - bez sarkazmu !! jeśli faktycznie ktoś poczuł się urażony PRZEPRASZAM. Ps. Czosnku ABSOLUTNIE moja wycieczka nie były skierowany do Ciebie - sam siebie "spersonifikowałeś" podejmując dyskurs za co mimo wszystko SZACUN - zrobiłeś to jako jedyny. Dość jasno już w pierwszym poście napisałem, że za pracę na rzecz forum WSZYSCY zaangażowani zasługują na UZNANIE i WDZIĘCZNOŚĆ:bow::bow::bow:, ale przemilczanie pewnych spraw nie jest chyba najlepszą praktyką. Twojej odpowiedzi oczywiście nie traktuję jako stanowiska GTW, które mam nadzieję w końcu poznać. Zrobiłem "Edit" bo dostrzegłem odpowiedź Puszka - skoro piszesz, że załatwione to faktycznie temat umarł i nieżyje, część swojego postu wyciąłem jako nieaktualną a resztę pozwoliłem sobie ad vocem Czosnkowi zostawić. POZDRAWIAM bez personalnej urazy:bow: |
Panowie , temat w ten czy inny sposób został zakończony myślę że nie ma sensu go kontynuować a nawet pokusiłbym się o jego zlikwidowanie bo i w jakim celu miałby dalej istnieć.
Wnioski zostały wyciągniete. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:02. |