![]() |
Honda XL 600R - kompletny rozrząd potrzebny
Kolega potrzebuję komplet rozrządu do swojej XLki. W Hondzie niestety astronomiczną kwotę zażądali.
Podrzuci ktoś pomysł gdzie tego jeszcze szukać?? |
Co to znaczy komplet rozrządu ??
|
nie jestem fachowcem, ale z tego co mi mówił to:
łańcuch koła ślizgi napinacz nie wiem co tam jeszcze w skład tego kompletu może wchodzić ale dopytam |
Wchodzi to co napisałeś, wymieniałem kiedyś w swojej byłej:
Łańcuch miałem z Larssona, resztę niestety od Hondy, ważne aby wymienił napinacz bo w XL lubiły się zacinać co doprowadzało do destrukcji. |
silnik jest właśnie po remoncie, ale mechanik złożył na starym rozrządzie który niestety jest nie do użytku
KML pamiętasz jakie to były koszty?? |
Napinacz od pana hondy, oraz nowy łańcuch powinny załatwić sprawę. No chyba, że reszta jest również rozwalona, to wtedy szczere współczucia dla kolegi.
|
oj ale boli łacuch to najmiejszy koszt a reszta troche bedzie kosztować jak bede w domu to zerkne ile te tajle kosztuja wiec gdyby co to gsm bo do 22 robie
|
pałeł daj znać na PW bo już nie będę dupy zawracał po 22
dzięki |
Panowie,nie zapomnijcie o jeszcze jednej ważnej rzeczy:sprężyna napinacza(nie występuje w komplecie z napinaczem)
|
Kosztów nie pamiętam bo było to z 6 lat temu.
Rozmawiając o napinaczu mówimy o komplecie, jak się wymienia to już całość żeby 2 razy nie rozbierać. W XL napinacz składa się z 3 elementów , napinacz , wałek na którym pracuje i sprężyna. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:21. |