![]() |
Jakiej firmy zestaw napędowy kupić?
Łańcuch DiD:
525v standordowy o-ring, 525vm mocniejszy x-ring, czy 525zvm najmocniejszy, podwójny x-ring Zębatki JT-sprockets czy Sunstar? |
wszystko jest na starym forum
|
No tak... zapomniałem, że takie coś istnieje :)
Wychodzi na to, że DiD 525vm i Sunstar. Jakby się zmieniło coś od czasów kiedy to było pisane to dajcie znać. |
sie nie zmieniło :hello:
|
aktualnie jeżdze na JT bo mam ja za śmiesznie pieniądze. łańcuch DID nawet zwykły oring styka na 30 000km jak sie smaruje keidy czeba
|
ja u siebie zapodałem zestaw jt+did standardowy o-ring, ciekawe ile wytrzyma
kupiłem taki bo był kompromisem pomiędzy jakością a ceną (wyszło mnie 340zł) |
dobra pany "jaki" to ja już wiem, znalazłem w tej cenie http://sklep.scigacz.pl/zestaw-naped...r-p-16463.html brać czy ktoś może coś taniej ??
|
greton daj na priw :umowa:
|
Ze spinką ma sens, czy tylko zakuwka?
Muszę zmienić napęd w mojej babci i mam dylemat. Na forum widzę tylko mowę o kutych połączeniach łańcucha, a handlujący częściami do moto znajomy Franek :oldman: poleca dla podróżników spinki, jako łatwiejsze do wymiany. Czy jest coś, co dyskwalifikuje spinki ?
|
wytrzymałość jest najsłabsza, po za tym łańcuch zapinasz/zakuwasz raz na 30-40 tys km, po co Ci łatwość wymiany, no chyba że lecisz w taką trasę,że planujesz gdzieś w piaskach pustyni go zmieniać? Najlepiej w ogóle kupić łańcuch nie z metra tylko gotowy odpowiedniej długości, ale wtedy trzeba wachacz zwalić, żeby założyć łańcuch
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:51. |