![]() |
Szukam szyby turystycznej i gmoli
Potrzebuję pomocy szanownej braci ( i sióstr ) motocyklowej. Zakupiłem afrę rd07 z roku 1994, i po przejechaniu 300 km w trasie stwierdziłem że szyba turystyczna jest nieodzowna. Mam 190cm wzrostu i przy 120km/h chce mi zerwać skorupę z czaszki. Szukam też gmoli. Co do szyby to znalazłem gościa na allegro i opędza takie po 140pln, jeśli chodzi o gmole to czytałem stare forum i widziałem że są rózniste. Te co się gną, łamią etc... Może ktoś ma do oddania w dobrej cenie, bo bez nich strach mi się w piachy zapuszczać.:confused:
|
gmole - http://shop.africatwin.com.pl/product.php?id_product=18
Szyba to juz gorzej - ale napewno deflektor nie minie ciebie. Proponuje wysoka MRA/GIVI + deflektor |
Pomyśl o deflektorze, ja mam szybę akcesoryjną givi, wyższą od oryginału i nie jest lepiej, a mam 178cm. Jakby była wyższa to by się w teren nie nadała, i tak już raz w moją przywaliłem łbem przy podjeździe.
A w ogóle to jadąc na stojąco jest ciszej, było to już poruszane w temacie o deflektorach, gdzie wniosek był jeden: szyba bez względu jaka, robi dodatkowy hałas kierując strugę "rozwichrowanego" powietrza prosto na głowę. Także zostaje tylko deflektor |
Są przecież szyby z deflektorem - vario od bodajże MRA.
Pozdr newrom |
MRA Vario jest od 96+ (RD07A)
|
Cytat:
pozdr newrom |
|
Cytat:
edit 2: fakt, mialem po czesci racje, gdyz pisalem o szybie niemal podwojnej a nie malym deflektorze. Maly faktycznie jest do starszych niz 96 |
Dzięki Ramires. Z tego co widzę to gmoli lepszych nie znajdę. A zszybą to będę musiał pokombinować. A , jeszcze jedno. Masz jeszcze naszywki?
|
Lepsze znajdziesz ale tańszych chyba nie :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:29. |