![]() |
Nie pali
Dzisiaj przy sprzjających warunkach przyrody chciałem wybrać sie na wycieczkę. Odpaliłem carnulkę jak zwykle żeby załapała temperatury. Chodziła na pół ssania. No i po czasie zgasła. Nie przejmowałem się zbytnio bo robiła już tak nie raz (małe obroty). Wsiadłem, gotowy do wyjazdu i dupa. Na początku chodziła na jeden gar a teraz to już wogóle nie mogę odpalić.
Pomocy!!! |
Pompa podaje paliwo? Mieliśmy dziś na offie podobny przypadek i okazało się że pompa się skończyła.
|
zaraz ide ja sprawdzić. Tylko jak zrobić to prawidłowo?
Już działa. Okazało się że wynalazek w postaci przekaźnika chroniącego styki pompy się zpier.... i pompa nie pompowała wahy. Ale na szczęście miałem zapasowy. |
Wywalcie sobie wszyscy te nieszczęsne płytki. 99% problemów pompą to one.
Nawet śniła mi się dziś pompa :D |
Cytat:
ps. pomijam już fakt złamania przepisów o ruchu drogowym .... nie wolno na zapalonym silniku stać więcej niż kilkadziesiąt sekund ps.2 Do czasu wlutowania nowych styków z płytką miałem opanowane ominięcie pompy i wpięcie się na krótko w dosłownie jedną chwilę . Pewnego razu nawet chłopaki nie zdążyli się zorientować ,że się zatrzymałem i stawka ucieka :) |
Afryka to nie jest współczesny motocykl ale tak czy siak zgadzam się z kolegą. Odpalamy i jedziemy. Spokojna jazda i po 1km czy 2 min mamy normalną temperature pracy. Głównie to chyba sprawka dzisiejszych dobrych olejów :Thumbs_Up:
Wiecie panowie ile systemów podtrzymywania obrótów na zimnym silniku ma kolegi trampolo 1.1..? A trzy co najmniej :) Ssanie załaczą się automatycznie ale cza wcisnąć raz pedał gazu i wyłacza się po osiągnieciu jakiejś konkretnej temperatury ale nieźle to schrzanili bo trwa to na postoju strasznie długo. Powietrze do airboxa ogrzewane jest z kolektorów póki silnik zimny. W gaźniku jest jakaś elektryczna grzałka do paliwa :dizzy: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:54. |